Mauri Vansevenant tankt vertrouwen in Amstel, ondanks autorit van twaalf uur: “Enkel gestopt om te tanken en te plassen”

Hèhè. Opluchting bij Mauri Vansevenant (24). De West-Vlaming voelt zich opnieuw renner: zijn vierde plaats in de Gold Race was de opsteker die hij nodig had na een lange moeilijke periode. “Afzien om het peloton te volgen, of afzien voor de overwinning: dat is een heel andere beleving.” 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse coalitiepartners stellen coalitieakkoord voor, Geert Wilders: “De zon gaat weer schijnen in Nederland”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

Buurtcomité Bosmolens pakt op pinkstermaandag 20 mei opnieuw uit met rommelmarkt: “Meteen ook start van fotozoektocht”

Het buurtcomité van de Bosmolens heeft met pinkstermaandag een vaste datum voor hun rommelmarkt gevonden. Voor het derde jaar op rij wordt in de straten rond De Molenwiek een parcours van duizend meter uitgetekend. “En die dag kun je ook onze fotozoektocht kopen, meteen het startsein om weer op zoek te gaan”, klinkt het bij het comité.
The post

Lees meer »

Muziekvereniging Eendracht en Vrijheid bestaat 140 jaar: “Jong talent aantrekken”

De Koninklijke Muziekvereniging Eendracht en Vrijheid werd opgericht in 1884 en is daarmee een van de oudste muziekverenigingen in Vlaanderen. Ze gaven al vroeg concerten en namen deel aan festivals, stapconcerten, processies en het opluisteren van feesten. Dit tot begin de jaren 1950 toen de vereniging Koninklijk werd en er een kentering kwam.
The post Muziekvereniging Eendracht en Vrijheid

Lees meer »

“Wat is er gebeurd?”: Tyson Fury verbaasd wanneer hij z’n vader plots met bebloed gezicht ziet staan na kopstoot

Zaterdag nemen Tyson Fury en Oleksandr Usyk het tegen elkaar op voor de titel van ‘undisputed heavyweight’-kampioen, maar het spel zit nu al op de wagen. In een hotel in Riyad deelde vader Fury (John) een kopstoot uit aan iemand uit de entourage van de Oekraïense bokser. Tyson geloofde z’n ogen niet toen hij z’n vader plots aantrof met een

Lees meer »

Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’

In het kader van de derde editie van de ‘Zero Waste Week’ trok zaterdagnamiddag een opvallende stoet door het centrum. Onder de noemer ‘Expeditie Textiel(t)berg’ stapte een twintigtal deelnemers namelijk met een hele berg tweedehandskledij door de centrumstraten.
The post Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Bokstenoren kort van stof, tijdens confrontatie gunt Fury de Oekraïner geen blik

Nog twee keer slapen tot het megakamp in het boksen. Zaterdag nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Vanavond tekenden de boksers al heel even present tijdens de persconferenties, maar daar

Lees meer »