Man uit Poperinge krijgt 3 jaar cel voor vluchtmisdrijf en agressie tegen politieman

Een man uit Poperinge moet 3 jaar naar de gevangenis voor vluchtmisdrijf na een achtervolging met agressie tegen een politieman. Na bijna een uur kon de politie hem klemrijden. Nadien gaf hij nog een rake klap aan een agent. Op de achterbank van zijn auto vond de politie de zoon van de Poperingenaar, een jongen van 11. In het voertuig lagen er ook drugs. 

Meer krantenkoppen in België

Vlamingen houden het meest vast aan familienaam van vader

Sinds juni 2014 kunnen ouders vrij kiezen om aan hun kinderen een van hun familienamen of beide toe te kennen. Tien jaar later krijgt nog altijd meer dan 80 procent van de kinderen alleen de naam van de vader. In Vlaanderen is dat zelfs 85 procent, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

Lees meer »

Mamadepot houdt opendeur op 25 mei

Het mamadepot in de Sint-Rijkersstraat 22 in Alveringem begint een vaste waarde te worden. De winkel met ontmoetingsplaats viert haar tweede verjaardag met een opendeurdag op zaterdag 25 mei.
The post Mamadepot houdt opendeur op 25 mei appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kerstman al gespot op de Markt in Brugge

Op zaterdag 25 mei 2024 kwam de kerstman naar de zaterdagmarkt op ‘t Zand in Brugge. Veel te vroeg voor kerstmis? Jazeker, maar de blaaskankervereniging wil op die manier de boodschap meegeven dat je voor de diagnose van blaaskanker er best wèl vroeg bij bent.
The post Kerstman al gespot op de Markt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse gemeenteraad start met een minuut stilte en wordt naar dinsdag verschoven als Club kampioen speelt

Uit eerbetoon voor Patrick Moenaert en het recent overleden oud-gemeenteraadslid Dirk Barbier start de Brugse gemeenteraad komende week met een minuut stilte. Wanneer de raad zal plaatsvinden, is nog onduidelijk. Als Club Brugge kampioen speelt, wordt die verschoven van maandagavond 27 mei naar dinsdagavond 28 mei, zodat de raadsleden maandagavond op de Markt kunnen meevieren met de kampioenenploeg.
The

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël bombardeert Rafah dag na uitspraak Internationaal Gerechtshof

Lees hier al het nieuws van zaterdag 25 mei over de aanval van Israël op Gaza. Israël heeft zaterdag luchtaanvallen uitgevoerd op Rafah in de Gazastrook. Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) oordeelde vrijdag nog dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie “rampzalig”. De dodentol in de Gazastrook is intussen opgelopen tot 35.903. Dat

Lees meer »