LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch oorlogskabinet komt opnieuw samen – België roept Iraanse ambassadeur op het matje

In Israël komt het oorlogskabinet opnieuw samen. Israël wil Iran van antwoord dienen met een tegenaanval, maar kwam gisteren niet tot een overeenkomst over de timing en omvang. Het Westen en Rusland vragen om verdere escalatie te vermijden. De Belgische overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt voorlopig alle reizen naar Israël “formeel” af. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Dit is de verdachte deal van 3 miljoen euro die Van Quickenborne tekende: “Waarom werd een opdracht betaald die nog niet was aangevangen?”

In het onderzoek naar vermeend gesjoemel onder ex-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) springt één dossier in het oog. Het gaat om een contract van 3 miljoen euro dat op een vreemde manier afgesloten werd en waarvan het eindproduct straks mogelijk in de vuilbak belandt. “Wij stellen ons daar vragen bij”, schreven bezorgde ambtenaren in een interne nota.

Lees meer »

David Vandyck scoort als enige Belgische artiest opnieuw de Nederlandse NPO5-playlist met ‘Kijk Naar Mij’

Niet alleen in Vlaanderen, ook in Nederland wordt er enthousiast gereageerd op ‘Kijk Naar Mij’, de gloednieuwe single van David Vandyck uit Zedelgem. Afgelopen maandag werd die meteen opgenomen in A-rotatie bij de Nederlandse openbare omroep NPO5.
The post David Vandyck scoort als enige Belgische artiest opnieuw de Nederlandse NPO5-playlist met ‘Kijk Naar Mij’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kan Union komend seizoen nog rekenen op Blessin en Puertas? “Na zo’n seizoen flitst er wel wat door mijn hoofd”

Cameron Puertas is maandagavond tijdens de Pro League Awards in Middelkerke uitgeroepen tot Profvoetballer van het Jaar in de Jupiler Pro League. De Union-speler haalde het van Kévin Denkey (Cercle Brugge) en Hans Vanaken (Club Brugge). “Dit is een mooie revanche voor de mensen die doorheen mijn carrière niet in me hebben geloofd”, aldus Puertas.

Lees meer »

Nieuwe topman katholiek onderwijs ziet ‘existentiële crisis’ bij Vlaamse leerlingen: “We sturen ze te snel naar therapeut”

Dik 750.000 Vlaamse leerlingen krijgen volgend schooljaar een nieuwe baas. Bruno Vanobbergen (52) volgt Lieven Boeve (58) op als topman van het katholiek onderwijs. Wij gingen naar de persvoorstelling en verdronken daar bijna in een zee van vaagheid. Tot de nieuwe baas een opvallend statement over mentaal welzijn op school loste. “We moeten stoppen met alle problemen van onze jongeren

Lees meer »