Ligt Anderlecht nu écht in poleposition voor de landstitel? Voetbalpodcast ‘vier-nul’: “Het scenario ligt al klaar”

Opnieuw een bewogen weekend in de Champions’ Play-offs, waar Anderlecht de nieuwe leider is. Ligt paars-wit nu écht in poleposition om eindelijk nog eens kampioen te spelen? De vraag wordt al snel opgeworpen in voetbalpodcast ‘vier-nul’ door Maarten Breckx, die voor de gelegenheid Aster Nzeyimana vervangt als host. 

Meer krantenkoppen in België

Olivier Deschacht met zichzelf geconfronteerd door ‘Special Forces’: “Voor het eerst zelf mijn bed opgemaakt en gekookt”

Olivier Deschacht (43) blinkt in ‘Special Forces’ dan wel uit in de fysieke proeven, maar het programma was ook een serieuze realitycheck. En niet alleen toen hij een breekpunt bereikte en door de instructeurs op de vingers werd getikt, bekent hij in ‘Primo’. “Ik weet nu meer dan ooit wat mijn werkpunten zijn”, geeft de ex-voetballer toe. De loodzware opdrachten

Lees meer »

Hongarije wil zich volledig terugtrekken uit NAVO-steun aan Oekraïne: “Rusland gaat het Westen niet opslokken”

De Hongaarse premier Viktor Orban (60) is van plan om zijn positie binnen de NAVO te “herdefiniëren”. Dat heeft hij gezegd in een interview de Hongaarse staatsradio. Volgens Orban is extra militaire steun van de alliantie aan Oekraïne volkomen nutteloos. “Als de Russen echt sterk genoeg zouden zijn om de Oekraïners te verslaan, dan hadden ze dat al lang gedaan”,

Lees meer »

Aanpassingswerken in De Zon en De Wingerd gaan van start

De werken om de overdekte speelplaats in te richten als polyvalente ruimte voor De Zon zijn begonnen. De Ingelmunsterse gemeentelijke school voor buitengewoon onderwijs kampt al langer met plaatstekort. De verbouwing zal klaar zijn tegen begin 2025.
The post Aanpassingswerken in De Zon en De Wingerd gaan van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

België dient bezwaar in tegen windmolenpark voor Franse kust: “Impact op Belgische vaarroutes, beschermde zeevogels en zicht vanuit kustgemeenten”

Ons land is niet opgezet met de Franse overheid die voor de kust van Duinkerke, vlak bij de grens met België, een windmolenpark wil bouwen. Minister van Noordzee Paul Van Tigchelt (Open VLD) heeft maandag het Belgisch standpunt ingediend. Ons land hoopt op die manier het project te stoppen en de Franse overheid te overtuigen om eventueel verder in zee

Lees meer »

13 locaties langs de jaagpaden van de Leie worden beleefzones, waaronder Bissegem Plage

Op de oevers langs de Leie tussen Deinze tot Wervik komen minstens 13 beleefzones waar ten volle van de rivier en de streek kan worden genoten. Zeven beleefpunten krijgen dezelfde stijl en krijgen de koepelnaam roothoek, waaronder Bissegem Plage. “We willen de steden en gemeenten langs de Leie extra in de picture zetten en de identiteit in dit gedifferentieerd landschap

Lees meer »

Jonas en Tom debuteren in ORC Rally

Bij de meer dan honderd inschrijvingen voor de komende ORC Rally noteren we de namen van twee nieuwkomers die in hun plaatselijke rally eindelijk een jongensdroom zien uitkomen: Jonas Vandendaele en Tom Braeckevelt.
The post Jonas en Tom debuteren in ORC Rally appeared first on KW.be.

Lees meer »

“U mag me allemaal afschieten. Het interesseert me niet”: woke-debat in ‘Het Conclaaf’ lokt felle reacties uit

In een nieuwe aflevering van ‘Het Conclaaf’ heeft een debat over woke de gemoederen hoog doen opladen. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken kon met moeite afstand nemen van een omstreden tweet van een partijgenoot waarin Petra De Sutter (Groen) als transgender persoon werd aangevallen. “U mag me allemaal afschieten. Het interesseert me niet.”

Lees meer »

Amber (18) na drie jaar ziekte overleden: “Onze dochter heeft zo gestreden, maar kreeg geen kans”

Vorige week heeft de familie in intieme kring afscheid moeten nemen van Amber Callens. Het 18-jarige meisje uit Moen heeft de strijd tegen haar ziekte verloren. “Ze heeft moedig gestreden, ze heeft nooit geklaagd. Ze wilde leven, maar ze heeft geen kans gekregen”, zeggen haar diepbedroefde ouders Rino en Tania. “Een videoboodschap van haar idool Camille heeft haar nog opgebeurd,

Lees meer »

“Kick & Run lijkt wel het nieuwe DNA van Anderlecht. Zonder Dreyer waren ze middenmoter”: vader Kristian Arnstad haalt hard uit

Geen landstitel maar een derde plaats. Dan toch nog een einde van het seizoen in mineur voor Anderlecht, dat nu ook geconfronteerd wordt met opvallend laatdunkende uitspraken van de vader van Kristian Arnstad (20), speler die onder Brian Riemer dit seizoen maar zes basisplaatsen kreeg in de competitie en al te horen heeft gekregen dat hij – ondanks nog een

Lees meer »