Leegstaand schoolterrein in Olsene krijgt nieuwe invulling

Het grotendeels leegstaande schoolterrein langs de N43 in Olsene krijgt binnenkort een nieuwe invulling. Een eerste basisstudie is al opgemaakt en het gemeentebestuur staat ook open voor ideeën en suggesties van burgers.

De schoolgebouwen op de hoek van de Grote Steenweg en De Dreve deden van oudsher dienst als jongensschool in Olsene. Begin jaren 70 werd het lager onderwijs verplicht gemengd, maar de scholen van Olsene fuseerden voordien al vrijwillig. De voormalige jongensschool bood sindsdien onderdak aan gemengde klassen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar. De jongere leerlingen gingen naar de site langs de Heirweg. Die omvatte overigens niet enkel een school, maar ook een klooster, een bejaardentehuis en een kleine boerderij. Doorheen de jaren werd dit alles grondig gerenoveerd tot één grote school waar plaats genoeg was voor alle jongens en meisjes. Nog tot juni 2017 gingen er lessen door in de voormalige jongensschool.

Herontwikkeling

Nadien kwamen de gebouwen echter niet leeg te staan. Aanpalend aan de school bevindt zich een oude leraarswoning waar de Wereldwinkel en de Heemkundige Kring gevestigd waren. Zij verhuisden intussen. Enkel Jeugdhuis ‘t Sloef heeft tot op heden nog zijn onderdak in de oude schoolgebouwen. Begin volgend jaar kunnen ze echter verhuizen naar een nieuw gebouw op domein de Raveschoot. “Dat betekent dat de schoolgebouwen in 2025 volledig leeg zullen komen te staan”, zegt burgemeester Simon Lagrange. “Het gaat om een stuk woongebied van 4.000 vierkante meter in het centrum van Olsene en in gemeentelijke eigendom. We willen de herontwikkeling dan ook kaderen in een ruimere analyse van het dorp Olsene, samen met het achterliggende stuk woongebied naar de Heirweg toe dat in privébezit is.”

Volgens de eerste basisstudie zullen er bouwzones komen rondom een centrale groenzone met fiets- en wandelverbindingen. Het plan werd eind maart al voorgelegd op een participatiemoment voor zo’n 60 buurtbewoners.

Burgers kunnen suggesties geven via www.zulte.be/masterplanolsene

The post Leegstaand schoolterrein in Olsene krijgt nieuwe invulling is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Café De Transvaal als eerbetoon omgedoopt tot ‘Bie Mariette’: “We zullen hier op de ‘buzzestove’ pannenkoeken bakken”

Langs de Lichterveldestraat in Koolskamp is café De Transvaal opnieuw geopend. Het interieur is helemaal veranderd en ademt de sfeer van een bruine kroeg uit. Buiten is men nog druk in de weer om de omgeving af te werken. “En straks komt hier een ‘buzzestove’ waarop we pannenkoeken kunnen bakken”, zegt eigenaar Chris Vandevyvere. En ondertussen vindt het volk opnieuw

Lees meer »

Nieuwe bodycambeelden tonen hoe Trump-schutter dood op dak wordt aangetroffen

De 20-jarige Thomas Crooks was op 13 juli verantwoordelijk voor de mislukte aanslag op Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. De man werd vlak na zijn poging doodgeschoten door de Secret Service. Pas vrijgegeven bodycambeelden, gemaakt door de politie van Butler County, tonen hoe de veiligheidsdiensten proberen uitzoeken wat er precies gebeurd is, terwijl ze naast het lichaam van

Lees meer »

“De vele dossiers rond seksueel misbruik hakten er ook op persoonlijk vlak stevig in”: bisschop Johan Bonny legt uit waarom hij stopt als aanspreekpunt

De van Gistel afkomstige bisschop van Antwerpen Johan Bonny (69) is niet langer het officiële aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. “Ik heb me altijd voor de volle honderd procent gegooid, maar het kostte me ook bijzonder veel energie”, zegt hij. “Daarom heb ik deze moeilijke beslissing genomen.” Midden september moet er een opvolger aangeduid worden.

Lees meer »

Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge

In de Ezelstraat 49 opende op zaterdag 20 juli Rootz Club de deuren. Het gaat om een winkel met ook degustatieruimtes waar allerlei legale cannabisproducten worden verkocht.
The post Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »