Jordanië haalt de Iraanse drones “niet voor Israël” uit de lucht

Israël kon dit weekend rekenen op Jordanië om Iraanse drones neer te halen. Maar onvoorwaardelijk is de steun van het land met twee miljoen Palestijnen niet.

 

Meer krantenkoppen in België

Karel Cambien schrijft boek over 101 gedenkwaardige Kortrijkzanen: “Weet je dat een stadsgenoot het uranium leverde voor de atoombom?”

Karel Cambien brengt op maandag 27 mei het boek ‘101 iconische en historische Kortrijkzanen’ uit. Wie ook maar een beetje interesse heeft in de sleutelfiguren die de Guldensporenstad kleur hebben gegeven, moet zich deze pil van bijna 400 bladzijden zeker aanschaffen. “Ik heb zelf veel bijgeleerd bij het opzoekingswerk”, klinkt het.
The post Karel Cambien schrijft boek over 101

Lees meer »

Ploegleider Lidl-Trek ziet Nys niet als dé topfavoriet in Noorwegen: “Mikken met Thibau eerder op ritwinst dan op klassement”

Na zijn dubbele ritwinst en eindwinst in de Ronde van Hongarije zijn de verwachtingen rond Thibau Nys (21) hoog in de Ronde van Noorwegen. De ploegleider van Visma-Lease a Bike bestempelt Nys als de topfavoriet voor de eindzege. Zijn eigen ploegleider Kim Andersen heeft een andere visie: “Thibau is onze kopman, maar ook ploegmaten kunnen kansen krijgen om op ritwinst

Lees meer »

Trenson-Verbandt: burenduel op het veld, maar ook in het dagelijks leven: “Klup vs. de club van hiernaast”

Voor het echtpaar Patrick Trenson en Martine Calleeuw enerzijds en Albert Verbandt anderzijds wordt de derby niet enkel een burenstrijd op het veld. In het dagelijks leven zijn de buren immers ook voor hun ploeg actief in het Jan Breydelstadion. “Als Cercle thuis speelt, is het moeilijk om mij in te tomen”, vertelt Albert Verbandt.
The post Trenson-Verbandt: burenduel

Lees meer »

“Zo’n reis die je maar één keer in je leven maakt”: Luke Littler verheugt zich op aparte vakantie met hele gezin

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten. Vol ongeloof staarde hij voor zich uit.

Lees meer »