“Hij probeerde mijn neefje uit de Maxi Cosi te tillen”: mogelijke poging tot ontvoering van vijf maanden oude baby

Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar een mogelijke poging tot ontvoering van een vijf maanden oude baby. De politie pakte een 30-jarige verdachte op, maar die werd voorlopig opnieuw vrijgelaten. “Die man probeerde mijn neefje uit de Maxi Cosi te tillen terwijl zijn twee kompanen in een witte bestelwagen op de uitkijk stonden”, vertelt de tante van het kindje.

 

Meer krantenkoppen in België

“Stuur me niet naar de gevangenis”: 80-jarige opa riskeert tien jaar cel voor verkrach­ten kleinkind op vakantie in Spanje

Voor een tachtiger uit Begijnendijk heeft het Leuvense openbaar ministerie tien jaar opsluiting gevraagd. De opa verkrachtte zijn kleinkind meermaals, dat gaf hij ook zelf toe. Maar dat hij haar jarenlang misbruikte, ontkende Adrien P. voor de rechter. “Op vakantie in Spanje lagen de smaakcondooms klaar”, reconstrueerde het parket de feiten. De man werd – nota bene – door zijn

Lees meer »

Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren

Op dinsdag 7 mei werd in de Moeren, op enkele honderden meter van de Sint-Karelsmolen, een nieuwe picknickplaats in gebruik genomen. De picknickplaats bevindt zich langs het fiets- en ruiterpad dat de Bewesterpoort-West verbindt met de Debarkestraat, en is gelegen langs de Ringsloot.
The post Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren appeared first on

Lees meer »

Doodrijder Francis (16) kent datum voor proces. “Wanneer mag ik naar huis?”, vroeg hij de agenten. “Ik moet gaan werken”

Youri H. (34), de man die tiener Francis Aerts (16) twee jaar geleden in Temse doodreed, verschijnt op 18 juni voor de politierechtbank. Hij reed met 2,76 promille in het bloed én onder invloed van cannabis toen hij de jonge fietser aanreed. Vervolgens reed hij nog 2,5 kilometer verder, om uiteindelijk tegen een verlichtingspaal te crashen. Wat hij daarna aan

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op bewakingsvideo

Sean ‘Diddy’ Combs zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op beveiligingsbeelden uit 2016, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er naar aanleiding van de beelden geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse Vanity Fair.

Lees meer »

Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels op groot scherm

Op vrijdagavond 17 mei opent pop-upzomerbar Boho Village Experience voor de vierde keer de deuren in Blankenberge. Naast zwoele beats en voetbal op groot scherm, kan je er dit jaar voor het eerst ook genieten van een frisse plons in het openluchtzwembad. “Uniek aan onze kust.”
The post Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels

Lees meer »

Hoe ‘De Vlieg’, Brussel en de ‘Blacks’-clan verbonden zijn met de drugsoorlog in Marseille: “Kinderen van 14 jaar worden in kelders gemarteld”

Al jarenlang kleuren de kasseien van Marseille bloedrood door een drugsoorlog die woedt tussen een achttal clans. De ‘Blacks’ zijn daar één van. Hun tentakels reiken tot in onze hoofdstad en ze worden gelinkt aan Mohamed Amra (30), de voortvluchtige crimineel die in Frankrijk bevrijd werd door een gewapend commando en bekendstaat als ‘De Vlieg’. Dit is het verhaal van

Lees meer »

Sam Gooris brengt na bijna tien jaar nieuwe single ‘Arrivederci’ uit: “Ik ben trots op de nieuwe single, maar ook op de hoes die mijn zoon ontwierp”

Met de gloednieuwe solosingle ‘Arrivederci’ bedankt knuffelbeer en publiekslieveling Sam Gooris zijn publiek met een meezinger van formaat. “De Vlaamse versie van het origineel van de broers van Passel, twee internationale kleppers, lag blijkbaar al een paar jaar te wachten op mij (lacht). Toen we in de studio zaten, samen met Yannic Fonderie, hebben die twee gasten mij dat verteld.

Lees meer »

Speeddaten was een topper: “Je weet nooit dat je iets of iemand ontdekt”

In een van de Broeltorens kon je speeddaten in ‘Kelly en Tims relatiebureau’. Eline Vyncke is Kelly, een ervaringsgericht verbindingsexperte, Wouter Verdegem is Tim, een relationeel therapeut. Tim is 45 en Kelly is naar eigen zeggen ‘forever young’. Samen probeerden ze tijdens het speeddaten koppeltjes te maken. Ruim 44 kandidaten kwamen opdagen.
The post Speeddaten was een topper: “Je

Lees meer »

Hugo Sigal laat iedereen wegdromen naar Saint-Tropez met nieuwe single

Na het uitbrengen van zijn eerste soloalbum ‘Dromen’ en het winnen van een MIA (Music Industry Award) voor ‘Vlaams Populair’, staat Hugo er meer dan ooit. En er komt nog meer aan, want recent bracht hij niet alleen zijn nieuwe single ‘Saint-Tropez’ uit, maar ook een vinyl-versie van ‘Dromen’ mét daarop ‘Saint-Tropez’ als bonus track. Met een nieuwe single op

Lees meer »

Briljanten huwelijk voor Rogier en Noëlla

Ze zien er nog fit uit, Rogier Vandenberghe en Noëlla Decoene. Ze stralen op hun diamanten huwelijksverjaardag in gezelschap van de familie op het terras met zicht op het Vijverhof. Ze werkten allebei in de Franco Belge, de tapijtenweverij. Pas toen ze samen uitgingen, sloeg de vonk over. “De eerste zoen, dat weten we niet
The post Briljanten huwelijk

Lees meer »

Proces rond Thermomixbende uit Waregem loopt vertraging op door mogelijke procedurefout met telefoongegevens

Het proces rond de Thermomixbende loopt vertraging op door een procedurekwestie. De bende stal in 2021 voor een miljoen euro aan keukenmachines bij een groothandel in Beveren-Leie, bij Waregem. 9 verdachten moeten zich voor de rechter verantwoorden, maar tijdens het onderzoek is er gebruik gemaakt van illegale telefoniegegevens zegt de rechter. Daarom mogen bepaalde stukken uit het dossier niet gebruikt

Lees meer »