FACTCHECK. Kan je een hersentumor krijgen door draadloze oortjes?

Dr. Marleen Finoulst van gezondheidenwetenschap.be checkt met haar team wat waar en niet waar is.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. North West en oorspronkelijke steracteurs vieren 30ste verjaardag van ‘The Lion King’-film met speciaal optreden

Het is exact dertig jaar geleden dat de Disney-klassieker ‘The Lion King’ in de cinemazalen verscheen. Dat werd het afgelopen weekend uitbundig gevierd in Hollywood met een concert. Verschillende sterren en stemacteurs van de film – zoals onder andere Jeremy Irons en Nathan Lane – zongen bekende hits zoals ‘Circle of Life’ en ‘Hakuna Matata’. De meest opvallende passage van

Lees meer »

De man achter de graffitikoppen van de Rode Duivels: “De Bruyne kostte de meeste moeite. Ineens was hij van kapsel veranderd”

Carrasco onder een brug in Vilvoorde, De Bruyne tegen een blinde muur in Drongen en Vertonghen op de gevel van een sporthal in Tielrode: de EK-selectie van bondscoach Tedesco werd opgeluisterd met prachtige graffitibeelden. Werk van Thomas Daem (40) en zijn collectief PNCHR (‘puncheur’) dat tot nu vooral naam maakte met karakterkoppen van coureurs. “Toen we nog illegaal werkten, knepen

Lees meer »

“Alles terugdraaien kostte me 10.000 euro”: ‘Temptation Island’-ster Pommeline heeft spijt van plastische chirurgie

“Ja, ik heb me overbodige operaties laten aanpraten.” Na haar doortocht in ‘Temptation Island’ streefde Pommeline Tillière (30) jarenlang een onrealistisch schoonheidsideaal na. Op het toppunt liet ze zelfs bilimplantaten plaatsen – het begin van een serieuze lijdensweg. Daarover getuigt de Gentse in de tweede reeks van ‘Chasing Beauty’, en ook in dit interview. “Alles terugdraaien heeft me 10.000 euro

Lees meer »

Schade opmeten na de titelmatch: Cercle-keeper Warleson omvergelopen door dronken fan, middenstip is spoorloos en dug-out kapot

Een groot feest laat altijd zijn sporen na. Ook in Brugge, waar na de derby een enorme veldbestorming plaatsvond. De middenstip van het Jan Breydelstadion is verdwenen, de schade aan de infrastructuur is groot. En tot overmaat van ramp werd Cercle-doelman Warleson omvergekegeld. Club nam intussen contact op met hun buren en alles is uitgeklaard.

Lees meer »

Drie jongeren vluchten weg nadat ze met gehuurde BMW tegen geparkeerde wagens en gascabine knallen in Ardooie

De N37 in Ardooie, een belangrijke verbindingsweg tussen Roeselare en Tielt, bleef woensdagavond ruim twee uur afgesloten na een zwaar ongeval. Een BMW ramde twee geparkeerde wagens naast de weg en reed ook een gascabine stuk. Terwijl de brandweer en Fluvius het gaslek probeerden te dichten speurde de politie de drie inzittenden op. De drie jongeren vluchtten richting de firma

Lees meer »

Buurman getuigt tijdens laatste groet: “Patrick Moenaert was een visionair burgemeester”

“Patrick Moenaert was een visionair burgemeester voor Brugge”, zegt zijn buurman Rudi Vanmarcke. Hij was samen met Bruggeling Philip Van Loo een van de eerste rouwenden die vrijdagmorgen in het Brugse stadhuis een laatste groet brachten aan de ereburgemeester. Die ligt opgebaard in de oude raadszaal. Het publiek kan nog tot 17 uur de kist waarin Patrick Moenaert opgebaard ligt

Lees meer »

Amerikaanse staat Louisiana plaatst 2 abortuspillen op lijst van ‘gevaarlijke stoffen’

In de Amerikaanse staat Louisiana is een wet goedgekeurd die de abortuspillen mifepriston en misoprostol op de lijst van ‘gevaarlijke stoffen’ plaatst en zware straffen invoert voor illegaal bezit. Alleen dokters en zwangere vrouwen mogen de pil in huis hebben, andere groepen kunnen boetes of celstraffen krijgen. Louisiana is de eerste staat die zo’n maatregel invoert, maar niet de laatste

Lees meer »