Dode bij brand in kasteel in Tilff waarin studentenkamers zijn gevestigd

In Tilff, in de provincie Luik, is een zestiger omgekomen bij een brand in een kasteel dat is omgevormd tot studentenhuisvesting. Het vuur ontstond in de nacht van zondag op maandag kort voor middernacht, in het kasteel van Sainval, meldt het parket van Luik.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw dode op Mount Everest

Nabij de top van de Mount Everest (8.849 meter) in Nepal is het lichaam gevonden van een Keniaanse bergbeklimmer. Het is al de derde dode op de Everest in twee weken tijd, tijdens het hoogseizoen voor de beklimming van de hoogste berg ter wereld.

Lees meer »

Knokke-Heist wil openbare verlichting volledig verledden tegen 2028

De gemeente Knokke-Heist wil haar openbare verlichting tegen 2028 volledig ombouwen naar ledverlichting. Deze gemeentelijke beleidsvisie past binnen de klimaatdoelstellingen en de ambitie van de Vlaamse Regering om Vlaanderen volledig te verledden tegen 2030. Dankzij de investering in verledding kunnen alle steden en gemeenten samen maar liefst jaarlijks 54 miljoen euro besparen op energieverbruik en 44.000 ton aan CO2.

Lees meer »

Nieuwe Gallo-Romeinse site in Hoegaarden wordt dankzij ruilverkaveling opengesteld voor het grote publiek

In Meldert bij Hoegaarden kan je voortaan een nieuwe archeologische site bezoeken. Op een stuk grond aan de Begijnenweg zijn sporen teruggevonden van een Gallo-Romeins landbouwbedrijf uit de 2e eeuw na Christus. Het gaat onder meer om de fundamenten van het gebouw, maar ook om scherven keramiek en een Romeinse deursleutel. Met je smartphone kan je de site ontdekken zoals

Lees meer »

KIJK. North West en oorspronkelijke steracteurs vieren 30ste verjaardag van ‘The Lion King’-film met speciaal optreden

Het is exact dertig jaar geleden dat de Disney-klassieker ‘The Lion King’ in de cinemazalen verscheen. Dat werd het afgelopen weekend uitbundig gevierd in Hollywood met een concert. Verschillende sterren en stemacteurs van de film – zoals onder andere Jeremy Irons en Nathan Lane – zongen bekende hits zoals ‘Circle of Life’ en ‘Hakuna Matata’. De meest opvallende passage van

Lees meer »

Gerard Vileyn is een eeuw jong

Op vrijdag 24 mei is Gerard Vileyn uit Keiem precies 100 lentes jong. Dat wordt die dag gevierd met familie en vrienden. Woensdag kreeg hij al bezoek en felicitaties van het gemeentebestuur.
The post Gerard Vileyn is een eeuw jong appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie prutst aan enkelband of stukmaakt, riskeert alsnog celstraf: “Zelfs als poetshulp zendertje verplaatst, krijgt Justitie alarm”

“Een enkelband komt nooit vanzelf los”, zegt Liesbeth Wyseur, woordvoerder bij het Agentschap Justitie en Handhaving. Ze benadrukt dat er bij de minste manipulatie een alarm afgaat in de centrale, waardoor ze zelfs vanop kilometers afstand kunnen uitmaken of de drager de enkelband doorknipte, aan het slotje prutste of de decoder gewoon werd verplaatst.

Lees meer »

Spitfire neergestort bij herdenking slag om Groot-Brittannië

Tijdens een herdenking van de luchtslag om Groot-Brittannië (1940) is een historisch jachtvliegtuig van het type Supermarine Spitfire in de omgeving van de luchtmachtbasis Coningsby in het noordoosten van Engeland neergestort. Over het lot van de piloot is nog niets bekendgemaakt, aldus Britse media.

Lees meer »

Heraangelegde stedelijke atletiekbaan Torhout gaat weer open

De aannemer heeft nog een pittig sprintje moeten trekken, maar hij zal de eindmeet halen. Op zaterdag 25 mei kan op het sportstadion Benny Vansteelant de gerenoveerde atletiekbaan in kunststof officieel heropend worden. Dat gaat gepaard met een stadsreceptie en een aantal activiteiten die de stedelijke sportdienst organiseert samen met de sportraad en de atletiekclubs
The post Heraangelegde stedelijke

Lees meer »

Oostendse taxibedrijven leggen werk neer tijdens drukste weekend van het jaar: “Wegens gebrek aan respect”

Oostende telt ruim zeventig actieve taxi’s en daarvan legden enkele bedrijven vanaf zaterdagavond 18 uur voor 24 uur het werk neer. De reden? Gebrek aan respect voor de werking van taxibedrijven en geen kans op dialoog met het stadsbestuur, zo klinkt het in een mededeling. “Laatste overleg was twee jaar geleden”, zet Hassib Ghosi (25) van taxibedrijf Anker.
The

Lees meer »

OVERZICHT. Ronaldo naar zijn zesde EK- Spanje neemt 16-jarige Yamal mee

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

Precies 20 jaar geleden beleefden Europese royals drukste week van hun leven dankzij twee koninklijke huwelijken

Mei 2004 was een hectische maand voor de Europese royals. In één week tijd trouwden twee troonopvolgers: Frederik (55) van Denemarken en Felipe (56) van Spanje. Met Mary (52) en Letizia (51) kregen beide landen zo het allereerste burgermeisje dat ooit op de troon zou komen. ‘Story’ kijkt terug op deze betoverende royaltyweek in 2004 én gaat na hoe het

Lees meer »

Kinderwagen met baby van amper 7 weken aangereden: “Gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”

Een kinderwagen met daarin een baby van amper zeven weken oud, werd donderdag aangereden op het zebrapad in Wervik. Het jongetje bleef gelukkig ongedeerd maar zijn ouders zijn enorm geschrokken. De bestuurder, een man van 94, beweerde achteraf dat hij niets gezien had. “Het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”, zegt vader Kylian Vandevoorde

Lees meer »