Denis Van Hool, zoon van oprichter van busbouwer Van Hool, is overleden

Denis Van Hool, de zoon van de oprichter van busbouwer Van Hool, is dit weekend overleden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en is aan VRT NWS bevestigd door de familie. Denis Van Hool is 91 jaar oud geworden. 

Meer krantenkoppen in België

Tien jaar vrijwilligerswerk bij politiezone Het Houtsche

Politiezone Het Houtsche werkt reeds tien jaar met vrijwilligers die een aantal informatieve taken van de agenten op zich nemen. Begin 2014 werd een oproep gelanceerd voor kandidaat-vrijwilligers en een 40-tal mensen toonden toen interesse. Er volgde een selectie en een screening van de kandidaat-vrijwilligers. Momenteel beschikt Het Houtsche over 15 vrijwilligers, waarvan 14 mannen
The post Tien jaar

Lees meer »

‘Beheroes’ Fons en Marijn genoten op eretribune van nationaal defilé: “Zelfs eigen strip aan minister Annelies Verlinden kunnen overhandigen”

De modale Belg kon het defilé op de nationale feestdag op televisie volgen, maar voor Fons Margodt en Marijn Depraetere werd het een extra leuke ervaring. Zij mochten de optocht in de eretribune bijwonen. De jonge striptekenaar uit Izegem en traumacoach uit Hooglede waren er te gast omdat ze als ‘alledaagse helden’ werden voorgedragen… en daar genoten ze met volle

Lees meer »

Prijzen voor creatieve kinderen in Komen

Met een kleine stoet begaven leden van de Confrérie des Maîtres Rubaniers zich naar de overdekte markt om de prijzen uit te reiken aan de winnaars van de wedstrijd uitgeschreven naar aanleiding van de feesten van de Marmousets.
The post Prijzen voor creatieve kinderen in Komen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer verbondenheid

“Neos is een vereniging waar iedere 55-plusser, die actief in het leven staat én van een stukje cultuur en andere interessante activiteiten wil genieten, zich thuis zal voelen”, zegt Rudy Pattyn, voorzitter van de lokale afdeling. Onlangs sloten ruim 80 leden het voorbije werkjaar af met een ‘Zomerhappening’ in kasteel Wallemote.
The post Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer

Lees meer »

Totaalrenovatie voor clubhuis Verhellestadion: “Een nieuwe mijlpaal voor Oostende”

In het kader van de renovatiewerken aan het Jozef Verhellestadion is beslist om ook het clubhuis te renoveren. Het ontwerp voor de renovatie werd intussen goedgekeurd. Beheerder Farys/TMVW zal nu een omgevingsvergunning aanvragen. Daarna kan de renovatie starten.
The post Totaalrenovatie voor clubhuis Verhellestadion: “Een nieuwe mijlpaal voor Oostende” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakkerij Petris uit Wenduine krijgt label 100% West-Vlaams: “We werken met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen”

Na een geslaagde tweede deelname aan het culinair event Kok@Zee mocht bakkerij Petris uit Wenduine het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’ op zak steken. “Het label betekent voor ons wel wat: we drukken onze naam in West-Vlaanderen, met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen”, zegt zaakvoerder Tristan van bakkerij Petris.
The post Bakkerij Petris uit Wenduine krijgt label 100% West-Vlaams:

Lees meer »

Lars (26) maakt enorme muurschildering op brug in Rommersom: “80 spuitbussen en 40 liter verf voor 1 van mijn grootste opdrachten” 

De spoorwegbrug in Rommersom, bij Hoegaarden, is in een kleurrijk jasje gezet door streetartkunstenaar TUZQ, de artiestennaam van Lars Van Cauwenbergh (26). Het ontwerp draait om 2 fietsers die op een zanderig gravelpad rijden. In totaal verschijnen deze zomer in Vlaams-Brabant 10 muurschilderingen in het teken van fietsen, gemaakt door verschillende kunstenaars. Zo staat Sven Nys afgebeeld op een muur

Lees meer »

Emérance Cortvrienden het café-chantant

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Emérance Cortvriend en het café-chantant.
The post Emérance Cortvrienden het café-chantant appeared first on

Lees meer »

Wij leerden de festivalgangers van Tomorrowland Limburgs: “Haddig hé”

Als je op Tomorrowland een toevallige passant aanspreekt, is de kans groter dat je iemand uit Maleisië, Curaçao, Spanje, Israël, … aanspreekt dan iemand uit Vlaanderen. Als HBVL op Tomorrowland zagen we dus onze kans schoon om enkele bezoekers van ver en minder ver enkele belangrijke Limburgse woorden aan te leren: “How jong, die knoebelkesvlaai is vies lekker.”

Lees meer »