Denis Van Hool, zoon van oprichter van busbouwer Van Hool, is overleden

Denis Van Hool, de zoon van de oprichter van busbouwer Van Hool, is dit weekend overleden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en is aan VRT NWS bevestigd door de familie. Denis Van Hool is 91 jaar oud geworden. 

Meer krantenkoppen in België

Meteen veel aanmeldingen voor nieuwe school voor kinderen met autisme, Ennea in De Haan

Campus aan Zee in De Haan koestert reeds lang een traditie in het begeleiden van leerlingen met autisme. Het team zal deze ervaring nu ook inzetten om leerlingen met autismespectrumstoornis (ASS) die niet in het Zeepreventorium verblijven te begeleiden. Zij zullen een traject op maat kunnen volgen binnen de nieuwe school Ennea.
The post Meteen veel aanmeldingen voor nieuwe

Lees meer »

“Terras had nooit mogen opengaan”: fouten in constructie zorgden wellicht voor dodelijke instorting van terras in Mallorca

Het (pas vernieuwde) dakterras dat donderdag is ingestort op het Spaanse eiland Palma de Mallorca, en zo aan vier mensen het leven kostte, was veel te zwaar voor de draagstructuur waarop het rustte. Dat er fouten zijn gebeurd door de aannemer valt dus niet te ontkennen. Volgens een eerste conclusie was het terras ook niet vergund: “Dat terras had nooit

Lees meer »

A.D.S-S.D.S. Staden neemt na 35 jaar afscheid van Ronny

Transportbedrijf A.D.S.-S.D.S. zette chauffeur Ronny Popelier in de bloemen naar aanleiding van zijn pensioen. “Ik werkte aanvankelijk bij Decorte in Kortemark, waar ik voeders transporteerde”, vertelt Ronny (66). “In 1989 ging ik aan de slag bij A.D.S.-S.D.S. Toenmalig zaakvoerder Antoon Debeuckelaere zei me bij mijn aanwerving dat ik er eentje zou zijn die tot aan
The post A.D.S-S.D.S. Staden

Lees meer »

‘Godvergeten’ en ‘Eunice street’ bekroond met Belfius Persprijzen

VRT is 2 keer in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Belfius Persprijzen, onderscheidingen die worden uitgereikt aan journalisten die het afgelopen jaar opmerkelijk werk hebben geleverd. De VRT Canvas-reeks ‘Godvergeten’ won in de categorie ‘TV & Video’, de reportage ‘Eunice street’ uit de reeks ‘Vranckx & de nomaden’ kreeg de prijs voor ‘Jong Belgisch Talent’.

Lees meer »

Duitse prins schrijft grijnzend geschiedenis met “vergevorderd” coupplan

Een gesoigneerde zeventiger met glanzend grijs haar, gestoken in een marineblauw jasje en een merinowollen trui. Zo kwam prins Heinrich Reuss de 13de, de gearresteerde vastgoedondernemer uit Thüringen, dinsdag de rechtszaal in Frankfurt ingelopen. Negen verdachte Reichsbürger verschenen daar voor de rechter vanwege het beramen van een staatsgreep.

Lees meer »

Amerikaanse staat Louisiana plaatst 2 abortuspillen op lijst van ‘gevaarlijke stoffen’

In de Amerikaanse staat Louisiana is een wet goedgekeurd die de abortuspillen mifepriston en misoprostol op de lijst van ‘gevaarlijke stoffen’ plaatst en zware straffen invoert voor illegaal bezit. Alleen dokters en zwangere vrouwen mogen de pil in huis hebben, andere groepen kunnen boetes of celstraffen krijgen. Louisiana is de eerste staat die zo’n maatregel invoert, maar niet de laatste

Lees meer »