Denis Van Hool, medeoprichter van busbouwer Van Hool, op 91-jarige leeftijd overleden

Denis Van Hool, medeoprichter van de recent failliet verklaarde busbouwer Van Hool, is zaterdagavond overleden. Hij werd 91.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mijn olympische marathon in 1972 zal me altijd bijblijven”: marathonloper Walter Van Renterghem uit Poperinge blikt terug op Spelen in München

De Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs gaan op vrijdag 26 juli van start. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 4 (slot): ex-marathonloper Walter Van Renterghem (80), die deelnam aan de Spelen van München 1972.
The post “Mijn olympische marathon in 1972 zal me altijd bijblijven”:

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »

“Hij heeft me als kind wreed behandeld”: trans dochter rekent af met Elon Musk na zijn kwetsende wokevirus-uitspraak

“Elon Musk was een afwezige vader. Hij heeft me als kind wreed behandeld omdat ik queer en vrouwelijk ben.” Vivian Jenna Wilson (20) rekent in een telefonisch interview met NBC News af met de Tesla-topman, nadat hij haar enkele dagen eerder zelf zwaar gekwetst had. Zo bleef hij constant verwijzen naar zijn trans dochter met haar mannelijke geboortenaam. “Ik ben

Lees meer »

Metejoor zingt ‘Groot’ op podium van ‘Tien om te Zien’ en krijgt muzikale begeleiding van DrumSpirit uit Moorslede

Maandagavond stond ook Metejoor op het podium van ‘Tien om te Zien’ aan de Rotonde in Westende. Deze bekende zanger zong zijn jongste hit ‘Groot. Metejoor alias Joris stond niet alleen op het podium. Hij werd begeleid door acht muzikanten van DrumSpirit uit Moorslede.
The post Metejoor zingt ‘Groot’ op podium van ‘Tien om te Zien’ en krijgt muzikale

Lees meer »

Peiling: nek-aan-nekrace tussen Harris en Trump om presidentschap VS

Kamala Harris is Donald Trump op één procentpunt genaderd. Althans, dat blijkt uit een peiling die dagblad ‘The New York Times’ hield vlak nadat president Joe Biden aangaf niet op te gaan voor een tweede termijn. Op ruim drie maanden van de stembusgang lijkt er sprake van een nek-aan-nekrace tussen beide kandidaten.

Lees meer »

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »

“Er moet een schepen komen voor tradities en monumenten”: Vooruit wil meer aandacht Oostendse authenticiteit

Met enkele concrete voorstellen vraagt Vooruit Plus aandacht voor Oostendse tradities en monumenten. “We willen ze bewaken en sommige tradities terugbrengen”, klinkt het bij John Crombez en Niko Geldhof. Ze willen een aparte schepen voor toerisme die ook waakt over de authenticiteit.
The post “Er moet een schepen komen voor tradities en monumenten”: Vooruit wil meer aandacht Oostendse authenticiteit

Lees meer »