Damesvolleybalclub Sijos en herenvolleybalclub Decospan fuseren tot Decospan Volley Team Menen

Sinds jaar en dag telt Menen twee sterke volleybalclubs met een lange traditie. Met de vernieuwde zaal in het vooruitzicht en om beide clubs te versterken gaan damesvolleybalclub Sijos en herenvolleybalclub Decospan nu fuseren. De naam van de eengemaakte club wordt Decospan Volley Team Menen.

De beslissing om het Meense dames- en herenvolleybal onder één dak te brengen, komt voort uit een gedeelde visie om de mogelijkheden voor jonge sporters van alle geslachten te vergroten en de kwaliteit van de volleybalopleiding te verbeteren. “Door de krachten te bundelen, kunnen we een bredere waaier aan trainingsfaciliteiten, coachingexpertise en competitieve kansen bieden, wat zal resulteren in een verrijkte sportervaring voor alle leden”, luidt het. “Deze verenigde aanpak zal niet alleen de ontwikkeling van individuele spelers bevorderen, maar ook een sterker gevoel van gemeenschap en samenhorigheid creëren.”

Het jeugdbestuur van beide clubs is opgetogen over de fusie. “De fusie van Sijos en Decospan is een enorme stap voorwaarts voor het volleybal in onze stad en regio. We zijn vastbesloten om een omgeving verder uit te bouwen waarin alle spelers en speelsters zich kunnen vinden en hun volledige potentieel kunnen benutten. We kijken uit naar de positieve impact die deze fusie zal hebben op onze spelers, coaches en supporters.”

Vernieuwde zaal

De nieuwe club zal opereren onder de bestaande naam Decospan Volley Team Menen. Het bestuursorgaan zal zich samen met de Liga-ploeg en omkadering blijven inzetten om verder te streven naar uitmuntendheid, inclusiviteit en gemeenschapsbetrokkenheid in alle aspecten van de activiteiten. Deze samenwerking komt er mede dankzij de vernieuwde volleybalzaal en de passie en inzet van beide clubs.

The post Damesvolleybalclub Sijos en herenvolleybalclub Decospan fuseren tot Decospan Volley Team Menen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tom Ongena (Open VLD) bij Luk Alloo: “Mijn vrouw zegt me dat ik wat meer voor mezelf moet opkomen”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Tom Ongena, voorzitter van Open Vld en lijsttrekker in Antwerpen voor het Vlaams Parlement, hoopt ondanks de slechte peilingen toch 12 procent te halen. Hij ziet zijn partij als de enige “die niet in uw portemonnee zit”. En met welke

Lees meer »

Xavier (22) opent strandbar Bar B’O aan strandpost 2 in Bredene: “Mensen kunnen hier genieten van de rust”

Strandbar Bar B’O is geopend in Bredene. De nieuwe hippe strandbar wil mensen in een rustige sfeer laten genieten van de unieke omgeving tussen strand en duinen en koos bewust om het terras te verharden zodat jong en oud hier iets kunnen komen drinken of eten. Xavier Boey (22), van de gelijknamige bekende bouwfamilie in Bredene, staat samen met mama

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »

Winok (23), Tore (27) en Arthur (27) richten vzw SMUS op: “We bieden kwalitatieve underground muziek”

Afgelopen twee jaar kregen de Club Sudato-evenementen steeds meer voet aan wal in de lokale underground scene. “Alles wat buiten de commerciële muziek ligt, tussen disco en techno, hoor je op onze open airs en clubnights. Met de oprichting van onze nieuwe vzw SMUS gaan we voor een duidelijke visie en leggen we de lat hoger”, zeggen Winok Hanssens (23),

Lees meer »

Russische vissersschepen voorlopig niet langer welkom in Nederlandse Eemshaven wegens mogelijke spionage

Russische koelschepen met bevroren vis mogen de Eemshaven in Noord-Nederland niet langer bezoeken omdat ze mogelijk betrokken zijn bij spionage. Dat laat de Nederlandse Defensieminister Kajsa Ollongren weten. Of ook nog andere havens zullen volgen, wordt bekeken. De uitspraak is een reactie op het internationale onderzoek naar spionage op de Noordzee van het Nederlandse onderzoeksprogramma Pointer en de redactie van

Lees meer »

Op eigen benen en toch niet alleen: cohousing kan voor veel senioren dé oplossing zijn, maar wetgeving loopt achter

In de provincie Antwerpen woont ruim een op de vier 65-plussers alleen, ongeveer 110.000 mensen. Dikwijls in veel te grote huizen, en met een krimpend sociaal netwerk. Senioren stellen de stap naar een woonzorgcentrum steeds langer uit. Cohousing voor senioren, in onze buurlanden al meer in zwang, krijgt met voorzichtige stapjes ook in Vlaanderen voet aan de grond. De grootste

Lees meer »