Club waarschuwt supporters voor verplaatsing naar Griekenland: “We raden het dragen van Clubkleuren buiten het stadion af”

Vorige week wist Club Brugge voor eigen volk met het kleinste verschil te winnen van PAOK Saloniki. Vetlesen maakte voor de Bruggelingen het enige doelpunt. Blauw-zwart heeft zo de beste uitgangspositie in de Conference League. Als Club Brugge weet te winnen van PAOK, dan is het de eerste Belgische club sinds Antwerp in 1993 die een Europese halve finale weet te halen. Slaagt Club in hun opdracht? Volg het in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

‘Godvergeten’ en ‘Eunice street’ bekroond met Belfius Persprijzen

VRT is 2 keer in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Belfius Persprijzen, onderscheidingen die worden uitgereikt aan journalisten die het afgelopen jaar opmerkelijk werk hebben geleverd. De VRT Canvas-reeks ‘Godvergeten’ won in de categorie ‘TV & Video’, de reportage ‘Eunice street’ uit de reeks ‘Vranckx & de nomaden’ kreeg de prijs voor ‘Jong Belgisch Talent’.

Lees meer »

Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij mag hier niet mee wegkomen, want ik kreeg levenslang”

Ze bood hem een slaapplaats na een ruzie met zijn lief, maar dat zou een Nederlandse studente zwaar bekopen. Naar eigen zeggen werd ze brutaal verkracht door Ahmed K., die nu zes jaar cel riskeert. “Ik was lief voor haar”, beweerde hij zelf.
The post Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij

Lees meer »

Twee Veurnse moeders-onderneemsters schrijven open brief aan politiek: “Meer aandacht voor jeugd, aub”

Twee Veurnse onderneemsters en jonge moeders hebben een open brief geschreven aan de politieke partijen die opkomen voor verandering in Veurne. Daarin vestigen ze de aandacht op de pijnpunten, frustraties en aandachtspunten waarover ze horen praten en waarmee ze zelf worden geconfronteerd. De nieuwe partij VoeVeurne onderschrijft de inhoud ervan grotendeels. Burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) weerlegt de kritiek.

Lees meer »

Van Quickenborne reageert voor het eerst op gerechtelijk onderzoek naar vermeend gesjoemel: “Niks illegaals gedaan”

Voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) vindt dat hij onterecht verdacht gemaakt wordt nu er een gerechtelijk onderzoek blijkt te lopen naar vermeend gesjoemel op een dienst die gelinkt was aan zijn kabinet. “De beschuldigingen zijn manifest onwaar.” Kamerlid Michael Freilich (N-VA) denkt daar anders over en diende begin mei een strafklacht in. Dat onderzoek kijken zowel

Lees meer »

Soep als redmiddel

Jaarlijks tafereel in grootsteden als Gent en Antwerpen, nu ook te zien in de Paardenstad: kamperende schoolouders. Oorzaak: de Sint-Paulusschool had voor het eerst ingetekend op de digitale aanmeldingsprocedure van de Vlaamse overheid, waarbij met vaste criteria en een maximumcapaciteit wordt gewerkt. Gevolg: 120 toekomstige scholieren kwamen op de wachtlijst van hun voorkeursschool terecht. De
The post Soep als

Lees meer »

Hacker waarschuwt opnieuw: Pelt is nog steeds kwetsbaar voor datalek 

Volgens de ethische hacker Inti De Ceukelaire houdt de gemeente Pelt niet genoeg rekening met de mogelijke de risico’s die verbonden zijn aan de domeinnaam "overpelt.be". Uit onderzoek van De Ceukelaire bleek dat die domeinnaam niet langer in bezit was van de gemeente en dus kwetsbaar is voor hackers, maar de nieuwe fusiegemeente Pelt verzekert de inwoners dat er geen

Lees meer »

Parcours Izegem Koers voor dit jaar (5 september) ongewijzigd: “Volgend jaar willen we wel over dé brug”

Bordes Izegem Koers op donderdag 5 september ondergaat wat nieuwigheden, maar het parcours blijft ongewijzigd in vergelijking met vorig jaar. “Maar naar volgend jaar toe is het zeker onze ambitie om die brug opnieuw in het parcours te integreren”, klinkt het.
The post Parcours Izegem Koers voor dit jaar (5 september) ongewijzigd: “Volgend jaar willen we wel over dé

Lees meer »

Geen schoolfeest, wel nieuwe protestmars: Plannen voor nieuwe school van ontslagen directeur worden concreter

Op zaterdag 1 juni is er een tweede protestmars tegen het ontslag van directeur David Breyne van vrije basisschool De Kleine Ster in Mesen. De directeur wil een rechtszaak aanspannen tegen het schoolbestuur en het dreigement dat hij met het schoolteam een nieuwe school zal oprichten als de voorzitter van het schoolbestuur niet opstapt, lijkt menens.
The post Geen

Lees meer »

LIVE GAZA. Politie zet traangas in bij manifestatie aan Israëlische ambassade in Ukkel – 21 doden bij nieuwe Israëlische aanvallen in Rafah

Israëlische tanks hebben het centrum van Rafah bereikt. Dat zeggen getuigen dinsdag tegen persbureau ‘Reuters’. De Israëlische troepen zouden gezien zijn bij de Al Awsamoskee, een centraal punt in de stad. De brand in een vluchtelingenkamp waarbij zondag volgens lokale autoriteiten 45 Palestijnen om het leven kwamen, kan niet alleen veroorzaakt zijn door de munitie waarmee Israël een nabijgelegen doelwit

Lees meer »