2 verdiepingen van appartementsblok in aanbouw waaien om door storm in De Panne

In De Panne heeft een stevige wind de 2 bovenste verdiepingen weggeblazen van een appartementsblok in aanbouw. De bakstenen kwamen terecht op het dak van een hotel en op het voetpad. Er raakte niemand gewond. 

Meer krantenkoppen in België

Boezemvrienden Sergio Quisquater (58) en Sam Gooris (51): “Al die kliekskes in de showbizzwereld, precies de speelplaats op ‘t schoolke”

Er gaat geen dag voorbij of Sergio Quisquater en Sam Gooris hebben elkaar wel gehoord, gezien of gelezen. Meestal op WhatsApp, soms via FaceTime, toch minstens één keer per maand in ‘t echt. Ze zijn al meer dan dertig jaar vrienden, en onlangs hebben ze elkaars handtekening op hun lijf laten tatoeëren, bloednuchter. “Sommige mensen zeggen dan: ‘Dat is wel

Lees meer »

Leerlingen De Varens behalen goud met hun ‘Warrior House’

Vijf laatstejaarsleerlingen van de afdeling hoeklassen van De Varens, school voor buitengewoon secundair onderwijs in Sint-Andries, behaalden een schitterend resultaat in de gerenommeerde nationale sculptuurwedstrijd ‘Steel Warriors’, waaraan 24 scholen en 300 scholieren deelnamen. In de categorie ‘esthetiek’ kaapten ze met hun ‘Warrior House’ de eerste prijs weg.
The post Leerlingen De Varens behalen goud met hun ‘Warrior House’

Lees meer »

Gino en Jeannine uit Zulte vieren gouden jubileum

De 74-jarige Gino Minjauw en de 72-jarige Jeannine Santens vierden hun gouden huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis te Olsene. Gino werd geboren te Deinze en Jeannine te Waregem. Ze leerden elkaar kennen in het danscafé Steelple-Chase in Waregem. Op 22 maart 1974 gaven ze elkaar het jawoord in Wortegem-Petegem. Ze wonen nu in
The post Gino en

Lees meer »

Demi Moore zet zich opnieuw op de kaart met bloederige horrorfilm: “Het zijn een paar uitdagende jaren geweest”

Van “walgelijk” en “verontrustend” tot “meesterlijk” en “onvergetelijk”. Op het Filmfestival van Cannes roept de nieuwe horrorfilm ‘The Substance’ heftige reacties op. Maar over één ding zijn alle kijkers het eens: Demi Moore schittert op haar 61ste als nooit tevoren. Al was de Amerikaanse actrice haar glans bijna kwijtgeraakt. Van een bijzonder moeilijke jeugd tot enkele mislukte relaties: de ex

Lees meer »

“Grote porties en toch betaalbaar”: Christof en Mehmet openen in Koksijde restaurant volgens uniek concept in

Door de stijgende prijzen wordt het voor grote gezinnen moeilijk om nog op restaurant te kunnen gaan aan de kust. Daar willen kok Christof De Pelsmaeker en zijn vennoot Mehmet Haxhijaj verandering in brengen. “Bij ons kun je à volonté eten voor maar 35 euro.”
The post “Grote porties en toch betaalbaar”: Christof en Mehmet openen in Koksijde restaurant

Lees meer »

Het autosalon komt terug in 2025, maar wel op een nieuwe datum

Na een jaar afwezigheid komt er in februari volgend jaar opnieuw een autosalon van Brussel. Dat meldt organisator Febiac donderdag. Het salon keert terug naar de hallen van Brussels Expo, van vrijdag 14 tot en met zondag 23 februari 2025. Een meerderheid van de automobielmerken en -groepen die actief zijn op de Belgische markt heeft zich volgens Febiac hiervoor uitgesproken.

Lees meer »

Emotionele beelden: Kristoffer Olsson (ex-Anderlecht), die herstelt na coma, overhandigt Deense titeltrofee aan z’n ploegmaats

Ook in Denemarken vloeiden er traantjes op de slotspeeldag. FC Midtjylland vierde alsnog de landstitel, maar het mooiste moment was weggelegd voor Kristoffer Olsson (28). De ex-middenvelder van Anderlecht lag weken in coma met bloedklonters in z’n hersenen, maar voor de prijsuitreiking maakte hij zijn wederoptreden in het stadion. Hij overhandigde de trofee aan z’n ploegmaats.

Lees meer »

Partijvoorzitter Jeremie Vaneeckhout uit frustraties na intimidatie met verkiezingsposter in eigen voortuin

Jeremie Vaneeckhout, co-partijvoorzitter van Groen reageert geschokt en gefrustreerd nadat een verkiezingsposter in zijn voortuin werd kapot gescheurd. “Meningsverschillen horen bij de democratie, maar dit gaat te ver”, zegt hij in duidelijke taal. “Dit is pure intimidatie en moet stoppen. Ik zal blijven vechten voor vrijheid, maar laat mijn gezin en mijn privéleven met rust.”
The post Partijvoorzitter Jeremie

Lees meer »

Brandweerman en boswachter gearresteerd in Chili die bosbrand zouden hebben aangestoken die 137 mensen het leven kostte

De autoriteiten in Chili hebben een brandweerman en een boswachter gearresteerd die ervan verdacht worden een grote bosbrand te hebben aangestoken. Begin februari brak er een natuurbrand uit in Midden-Chili, nabij de toeristische stad Viña del Mar. Die kostte aan 137 mensen het leven. In de woning van de verdachten zou het materiaal aangetroffen zijn waarmee de branden werden aangestoken.

Lees meer »