? “Van der Poel is een alien. Ik durf niet zeggen dat hij minder zal zijn in Luik”

In onze wielerpodcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ wordt er uitgebreid nagepraat over de Amstel Gold Race. HLN-analist Michel Wuyts, host Stijn Vlaeminck en ex-renner Sep Vanmarcke blikken ook vooruit op Luik-Bastenaken-Luik. Ondanks de mindere prestatie van Mathieu van der Poel afgelopen weekend verwachten Vanmarcke en Wuyts opnieuw een sterke wereldkampioen in Luik. 

Meer krantenkoppen in België

Separatisten Nieuw-Caledonië weigeren barricades te verwijderen, Macron stuurt militairen

De internationale luchthaven van het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is maandag gesloten gebleven, omdat separatisten weigerden de wegversperringen op te heffen die de Pacifische archipel al een week lang lamleggen. Frankrijk had meer dan 600 zwaarbewapende politiemensen ingezet om controle te krijgen over de weg die de hoofdstad Noumea verbindt met het internationale vliegveld. Tevergeefs dus. President Macron stuurt militairen.

Lees meer »

OVERZICHT. Bart Verbruggen in voorlopige EK-selectie Nederland, Zirkzee niet – Undav bij 27 Duitse namen, geen Goretzka en Gnabry

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) weer “bij bewustzijn” na urenlange operatie, dader moordaanslag “is het niet eens met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is woensdagmiddag neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels urenlang geopereerd, niet langer in levensgevaar en opnieuw bij bewustzijn. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in

Lees meer »

Leerkracht (47) stuurde dickpic naar 16-jarige leerling, maar gaat nu vrijuit: “Hij verstoorde rust leerling niet”

Hij verstuurde een ‘dickpic’, een foto van zijn geslachtsdeel, naar een 16-jarige leerling, gaf dat toe en nam ontslag én toch wordt een 47-jarige leerkracht uit Diksmuide er niét voor gestraft. De reden? D. werd vervolgd voor belaging van de jongen maar dat acht de rechter niet bewezen. “Het eenmalig sturen van een foto via Snapchat, waar het beeld na

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin en Zelensky: geen ‘olympische’ wapenstilstand – Moskou: Westen is met “vuur aan het spelen”

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd naar aanleiding van de Oekraïense luchtaanvallen van afgelopen nacht. Volgens Rusland werden daarvoor westerse wapens gebruikt. De Russische president Vladimir Poetin zal ook tijdens de Olympische Spelen doorgaan met de oorlog in Oekraïne. De Franse president Emmanuel

Lees meer »

Hoogleraar met interesse voor wormen, maar ook in opspraak voor gesjoemel: wie is de gedoodverfde nieuwe premier van Nederland?

Witte rook in Nederland: er is na zes maanden eindelijk een politiek akkoord. Rest wel nog de vraag wie er premier zal worden. Volgens de Nederlandse media is er geen twijfel mogelijk: het zal de 67-jarige Ronald Plasterk uit Den Haag zijn. Wie is de ‘minister van Feesten en Partijen’, tegen wie verkiezingswinnaar Geert Wilders ooit een motie van wantrouwen

Lees meer »

VK Langemark-Poelkapelle maakt promotiedroom waar: “De opluchting is heel groot”

Na het eindrondetrauma van vorig jaar kon VK Langemark-Poelkapelle dit keer wel de poort naar derde provinciale openbeuken. De vice-kampioen uit 4D schakelde eerste KSV Oostkamp B uit en verloor daarna nipt van KM Torhout B, maar heeft de promotie toch beet.
The post VK Langemark-Poelkapelle maakt promotiedroom waar: “De opluchting is heel groot” appeared first on KW.be.

Lees meer »