Ygor uit Poperinge ondersteunt stickeractie Rode Kruis

De Rode Kruisstickerverkoop vindt dit jaar plaats van donderdag 18 april tot en met donderdag 2 mei. Cultureel ambassadeur uit Poperinge, Ygor, ondersteunt dit jaar maar al te graag de actie voor de vrijwilligers in zijn stad.

Daarvoor liet hij zich gewillig onderzoeken door Gaëlle op de Rode Kruisbrancard voor het Poperingse stadhuis. En jawel, Ygor werd helemaal fit bevonden en kan met een gerust gemoed verder de Vlaamse podia veroveren.

“Wil jij net zoals Ygor ook onze Rode Kruisafdeling steunen? Dat kan, door de aankoop van onze Camille-sticker. De plaatselijke handelaars dragen ook dit jaar weer hun steentje bij in de verkoop en geven ons zo een extra duwtje in de rug”, vertelt Sharon Boussery van de lokale afdeling.

Contactloos betalen

De prijs van de sticker is 10 euro, die je ook elektronisch kan betalen. “Vorig jaar zagen we het succes van het contactloos betalen en daarom wordt de mogelijkheid om de sticker elektronisch te betalen vergroot. Gezien bestuurders geen gsm mogen hanteren achter het stuur, is betalen met de smartphone verboden. Rode Kruis Poperinge voorziet daarom verschillende terminals waarmee betalen met de bankkaart toegestaan is.”

Aankoop nieuwe ambulance

“De vrijwilligers van Rode Kruis Poperinge hopen op een succesvolle verkoop want met deze centen kan er geïnvesteerd worden in de afdeling. Na de aankoop van de materiaalwagen als vervanging voor ons verouderd wagenpark, wordt er uitgekeken om een nieuwe ambulance aan te kopen. Deze kan dan worden ingezet tijdens onze vele preventieve hulpacties, maar ook voor het niet-dringend patiëntenvervoer.”

“Daarnaast worden de centen gebruikt om EHBO-lessen te organiseren voor de burgers, maar ook om materiaal aan te kopen voor de hulpdienst. Zodat we weer paraat kunnen staan op de verschillende sportevenementen, festivals, enzovoort”, zegt Sharon Boussery.

Verkooppunten

Dit jaar zullen de vrijwilligers opnieuw te spotten zijn op de kruispunten, parkings van warenhuizen en op de vrijdagmarkt. Daarnaast wordt er opnieuw ingezet op extra verkoopkanalen via de lokale handelaars. Voor het kopen van een sticker kan je uiteraard ook terecht bij de Poperingse Rode Kruisvrijwilligers zelf. Wie liever via de digitale weg steunt, kan een sticker aankopen via de website: www.koopdesticker.be/poperinge.

The post Ygor uit Poperinge ondersteunt stickeractie Rode Kruis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Piastri wint de GP van Hongarije na veel discussie binnen McLaren, geïrriteerde Verstappen wordt pas vijfde na contact met Hamilton

De Formule 1 vond dit weekend plaats in Hongarije. McLaren was het hele weekend dominant en Max Verstappen was zwaar gefrustreerd. Hij kon zich niet mengen in de strijd om de zege. Sterker nog: de Red Bull Racing-coureur miste door een matige strategie en een late touché met Lewis Hamilton zelfs het podium in Boedapest. Oscar Piastri greep zijn eerste

Lees meer »

De Bruyne praat met Saudi-Arabië met oog op transfer

Kevin De Bruyne heeft gesprekken gevoerd met de Saudische Pro League met oog op een transfer. De kans dat die deze zomer nog gebeurt, is klein. De Bruyne heeft nog één jaar contract bij Manchester City en zou in de zomer van 2025 als vrije speler kunnen vertrekken.

Lees meer »

Vippakket voor wie op uitverkoren film stemt

Sombere zomer of niet, het stadsbestuur verspreidde op 11 juli, het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, in totaal duizend busjes zonnecrème in de stadskern en op de wijken. Die mochten zomaar mee naar huis genomen worden.
The post Vippakket voor wie op uitverkoren film stemt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

Van Gerwen rekent af met Smith en neemt het in de World Matchplay-finale op tegen wereldkampioen Humphries

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Zondagavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »