Ygor uit Poperinge ondersteunt stickeractie Rode Kruis

De Rode Kruisstickerverkoop vindt dit jaar plaats van donderdag 18 april tot en met donderdag 2 mei. Cultureel ambassadeur uit Poperinge, Ygor, ondersteunt dit jaar maar al te graag de actie voor de vrijwilligers in zijn stad.

Daarvoor liet hij zich gewillig onderzoeken door Gaëlle op de Rode Kruisbrancard voor het Poperingse stadhuis. En jawel, Ygor werd helemaal fit bevonden en kan met een gerust gemoed verder de Vlaamse podia veroveren.

“Wil jij net zoals Ygor ook onze Rode Kruisafdeling steunen? Dat kan, door de aankoop van onze Camille-sticker. De plaatselijke handelaars dragen ook dit jaar weer hun steentje bij in de verkoop en geven ons zo een extra duwtje in de rug”, vertelt Sharon Boussery van de lokale afdeling.

Contactloos betalen

De prijs van de sticker is 10 euro, die je ook elektronisch kan betalen. “Vorig jaar zagen we het succes van het contactloos betalen en daarom wordt de mogelijkheid om de sticker elektronisch te betalen vergroot. Gezien bestuurders geen gsm mogen hanteren achter het stuur, is betalen met de smartphone verboden. Rode Kruis Poperinge voorziet daarom verschillende terminals waarmee betalen met de bankkaart toegestaan is.”

Aankoop nieuwe ambulance

“De vrijwilligers van Rode Kruis Poperinge hopen op een succesvolle verkoop want met deze centen kan er geïnvesteerd worden in de afdeling. Na de aankoop van de materiaalwagen als vervanging voor ons verouderd wagenpark, wordt er uitgekeken om een nieuwe ambulance aan te kopen. Deze kan dan worden ingezet tijdens onze vele preventieve hulpacties, maar ook voor het niet-dringend patiëntenvervoer.”

“Daarnaast worden de centen gebruikt om EHBO-lessen te organiseren voor de burgers, maar ook om materiaal aan te kopen voor de hulpdienst. Zodat we weer paraat kunnen staan op de verschillende sportevenementen, festivals, enzovoort”, zegt Sharon Boussery.

Verkooppunten

Dit jaar zullen de vrijwilligers opnieuw te spotten zijn op de kruispunten, parkings van warenhuizen en op de vrijdagmarkt. Daarnaast wordt er opnieuw ingezet op extra verkoopkanalen via de lokale handelaars. Voor het kopen van een sticker kan je uiteraard ook terecht bij de Poperingse Rode Kruisvrijwilligers zelf. Wie liever via de digitale weg steunt, kan een sticker aankopen via de website: www.koopdesticker.be/poperinge.

The post Ygor uit Poperinge ondersteunt stickeractie Rode Kruis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs

Wat begon als een simpele behoefte aan nieuwe ramen in de kleuterklassen groeide in VBS Sint-Michiel in Kuurne uit tot een prachtig, organisch project.
The post VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sophie Wicke is duivel-doet-al bij Ieperse toeristische dienst: “We zijn nooit naast onze schoenen gaan lopen”

In het programmaboekje van de Kattenstoet stond Sophie Wicke vermeld als duivel-doet-al en dat is niet overdreven. Van de commissarissen optrommelen tot het bedankingsfeest organiseren, in zowat alle facetten van de stoet draagt ze haar steentje bij. “Hopelijk val ik nu niet in een zwart gat”, lacht de Ieperse, die al 25 jaar voor de dienst toerisme werkt.
The

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin: “op dit moment” geen intentie om Charkiv aan te vallen, maar troepen boeken “elke dag” winst

De Russische president Vladimir Poetin laat weten dat Moskou “op dit moment” niet van plan is om de grote stad Charkiv te veroveren, maar hij voegde er aan toe dat zijn troepen “elke dag” vooruitgang boekten in de regio, “zoals gepland”. En Oekraïne heeft afgelopen nacht een van de grootste nachtelijke droneaanvallen op Rusland uitgevoerd. Daarbij viseerde het Oekraïense leger

Lees meer »

‘Genk op gang’: groene lijnen door Waterschei en Genk-centrum omvatten wandelingen en lopen langs verschillende culturele activiteiten 

Met het project ‘Genk op Gang’ hoopt de stad haar inwoners wat dichter bij elkaar te brengen. De bedoeling is om verschillende culturele, muzikale en sociale activiteiten te organiseren langs een parcours dat wordt uitgestippeld met groene lijnen. Die zullen vanaf 1 juni in Waterschei en vanaf 22 juni in Genk-Centrum dus symbool staan voor die twee bijzondere stadswandelingen.

Lees meer »

IS eist aanslag op Europese toeristen in Afghanistan op

Islamitische Staat (IS) heeft op Telegram de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dood van drie Spanjaarden en drie Afghanen in Bamiyan, een toeristische stad in Centraal-Afghanistan. Er vielen ook acht gewonden, onder wie mensen met de Noorse, Australische en Litouwse nationaliteit.

Lees meer »

Walter gehuldigd voor 100 bloedgiften

Tijdens het feest van het plaatselijke Rode Kruis kon Walter Stragier er niet bij zijn, maar dat was geen probleem. Marianne Vromman, verantwoordelijke bloedgevers, ging zelf langs met een geschenk voor zijn 100 bloedgiften.
The post Walter gehuldigd voor 100 bloedgiften appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij is meer geschrokken van paniek in België dan van val”: koning Albert onwel geworden op vakantie in Zuid-Frankrijk

Koning Albert (89) is aan het bekomen, nadat hij op vakantie in Zuid-Frankrijk onwel is geworden en lelijk ten val is gekomen. Hij heeft niet zozeer last van fysieke ongemakken, het valt al bij al mee. De gepensioneerde vorst is vooral geschrokken van de paniekreacties die het nieuws heeft veroorzaakt in België. “Hij begrijpt de heisa niet, hij is nooit

Lees meer »