Trump: aanval van Iran toont “grote zwakte” van VS onder Biden aan

De Iraanse aanval tegen Israël toont de “grote zwakte” van de Verenigde Staten onder de Democratische president Joe Biden. Dat heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zaterdag gezegd tijdens een campagnemeeting in Pennsylvania.

 

Meer krantenkoppen in België

Kristophe (49) moet aangeboren handicap van dochtertje Juliette (11) telkens opnieuw bewijzen: “Is dit nu écht nodig?”

Welkom in absurdistan. Juliette, de 11-jarige dochter van Kristophe Thijs (49) uit Gavere, heeft een zware, aangeboren mentale beperking. Toch moet zij om de twee jaar bij de controlearts langs en moeten haar ouders telkens opnieuw dezelfde ellenlange vragenlijsten invullen, om aan te tonen dat ze ‘nog steeds een handicap heeft’. “Ik heb hier maar één woord voor: onmenselijk”, zegt

Lees meer »

Hoe staat het met de moraal van de soldaten? “De Oekraïners hebben geen schrik meer”, zegt Gentse wondzorgexpert die helpt aan front

Nu de recente opmars van de Russen rond Charkiv gestuit lijkt: hoe staat het met de moraal van de Oekraïense frontsoldaten? “Off duty vallen ze in slaap waar ze gaan zitten”, vertelt de Gents-Oekraïense wondzorgexpert Ihor Vitenko (57). “In de eerste oorlogsmaanden dronken ze sloten energiedrank en koffie, nu pompen we hen vol vitaminepreparaten en aminozuren.” Sinds dit voorjaar zijn

Lees meer »

ROYALTYCHECK. Leonor wordt ereburger, Silvia verrast als ‘Dancing Queen’ en Frederik viert verjaardag met postzegel

De Spaanse kroonprinses Leonor is op haar achttiende al ereburger van Zaragoza geworden. Waaraan heeft ze dat te danken? Op welke song, die een heel bijzondere betekenis voor haar heeft, gooide de 80-jarige Zweedse koningin Silvia haar heupen los? En wie krijgt zijn eerste postzegel als verjaardagscadeau? Dit en meer viel deze week op in royaltyland.

Lees meer »