Trump: aanval van Iran toont “grote zwakte” van VS onder Biden aan

De Iraanse aanval tegen Israël toont de “grote zwakte” van de Verenigde Staten onder de Democratische president Joe Biden. Dat heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zaterdag gezegd tijdens een campagnemeeting in Pennsylvania.

 

Meer krantenkoppen in België

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

Abdel is eerste winnaar van de Kortrijkse Scriptieprijs: “Masterproef over mijn eigen geschiedenis”

Abdelouarete Benammar won met zijn masterproef ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’ de eerste Kortrijkse Scriptieprijs. Als laureaat ontvangt hij een geldprijs van 500 euro. “De Marokkaanse gemeenschap is er sinds 1995 in geslaagd om een volwaardig deel van de Kortrijkse geschiedenis te worden. Een op de 24 mensen in Kortrijk is van Marokkaanse

Lees meer »

Hoe lang duurt het om het hele parcours van Tomorrowland af te wandelen? “Het kostte vooral veel zweet”

Het parcours van Tomorrowland is vergelijkbaar met een pretpark, want het festival aan De Schorre in Boom is dan ook een héél grote magische wereld. Met 15 podia en dan eens zoveel andere installaties, winkeltjes, de kapper, … kan je er dan ook genoeg doen. Dat zijn gegarandeerd héél veel stappen voor wie een weekend gaat dansen op Tomorrowland. Hoeveel

Lees meer »

Zeven mensen opgepakt na huiszoekingen over heel België in terreuronderzoek: “Verdachten zouden aanslag hebben voorbereid”

In het kader van een onderzoek naar terreur zijn er in verschillende regio’s in ons land veertien huiszoekingen uitgevoerd. Zeven mensen zijn gearresteerd, meldt het federaal parket. Ook op andere plaatsen in Europa zijn arrestaties uitgevoerd. Verschillende verdachten zijn volgens de Franstalige omroep ‘RTBF’ afkomstig uit Centraal-Azië, waar Islamitische Staat Khorasan, een tak van de terreurgroep IS, actief is.

Lees meer »

FBI over aanslag op Trump: “Schutter vloog op voorhand met drone rond op rallylocatie en zocht ook informatie op over aanslag op JFK”

Thomas Matthew Crooks (20) die een aanslag heeft gepleegd op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, vloog op voorhand met een drone rond op het terrein waar de rally van Trump doorging. Dat heeft FBI-directeur Christopher Wray gezegd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Crooks zou voor de schietpartij ook online research gedaan hebben naar de moordaanslag op voormalig president John

Lees meer »

Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in voor pleegkinderen: “Veilige en ondersteunende omgeving bieden”

Poperinge wil zich als pleegzorgstad engageren om pleegkinderen meer te betrekken bij buitenschoolse activiteiten. De stad stelde samen met verschillende lokale jeugdbewegingen een charter op, om te tonen dat elk kind welkom is, ook als het maar een korte periode aanwezig is. De Hoppestad is de eerste stad die dit engagement aangaat.
The post Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in

Lees meer »

“Hier raakt niemand meer binnen of buiten”: Frankrijk maakt van Olympische Spelen meest beveiligde evenement ooit

Nooit eerder zullen de Olympische Spelen – of eender ander evenement tout court – zo zwaar beveiligd worden als de editie die vrijdag start. Met minstens 35.000 agenten, 18.000 soldaten én het grootste legerkamp sinds WOII wordt Parijs noodgedwongen het Fort Knox van Frankrijk. Aan de ganse veiligheidsoperatie hangt een prijskaartje van nagenoeg 250 (!) miljoen euro. Al hebben de

Lees meer »