Steekpartij op Grote Markt in Antwerpen: slachtoffer in buik gestoken, twee verdachten opgepakt

Op de Antwerpse Grote Markt is zondagochtend een 33-jarige man gewond geraakt bij een steekpartij. Het slachtoffer werd meermaals met een mes gestoken in de buik. De daders zetten het op een lopen, maar zijn gevat door de politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Zwaargewonde Nederlander (28) wacht twee belangrijke operaties nadat dakterras plots instortte op Mallorca: “Vreselijke dingen gezien”

Bij het ‘terrasdrama’ op Mallorca is een 28-jarige Nederlander zwaargewond geraakt aan zijn hoofd. De man moet minimaal twee keer onder het mes en kan voorlopig het land niet uit, zegt Frank Faessen, die namens zijn familie het woord voert. Het slachtoffer stond op het terras toen het uit het niets instortte. “Hij heeft een behoorlijke smak gemaakt en is

Lees meer »

Paul Van Tigchelt wil ‘minister van Veiligheid’ worden

Met een ambitieus plan voor de hervorming van de politie, dat hij woensdag voorstelde op het Mechelse politiecommissariaat, solliciteert minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) openlijk voor de portefeuille van Binnenlandse Zaken in de volgende regering. Het liefst in combinatie met Justitie, als een soort ‘minister van Veiligheid’, zegt hij.

Lees meer »

Nicki Minaj laat boze fans uren wachten bij concert Ziggo Dome: “Het is haar eigen verantwoordelijkheid”

Rapper Nicki Minaj (41) heeft Nederlandse fans donderdagavond lang laten wachten. Ze verscheen om 22.45 uur op het podium van de Amsterdamse Ziggo Dome, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van haar concert. Fans zijn woest, schrijven ze op sociale media. Kaartjeskopers kunnen een klacht indienen bij organisator Mojo, maar die wijst ook op de eigen verantwoordelijkheid en

Lees meer »

Dé pionier van verpleegkunde in België krijgt eigen straat in Leuven: maak kennis met zuster Jules-Marie Heymans

Jules-Marie Heymans krijgt vandaag een straatnaam in Leuven en een herdenkingsplaat aan de hogere verpleegstersschool die ze mee oprichtte, bekend als ‘de school van zuster Jules-Marie’. Wie was die zuster, die zo’n belangrijke rol heeft gespeeld in de professionalisering van de verpleegkunde? Die vraag legden we voor aan Luc De Munck, auteur van haar biografie.

Lees meer »

KIJK. De machtige jump van Nys en het moment dat Van Aert moet lossen: de hoogtepunten van de openingsrit

Thibau Nys, jawel. Nu ook winnaar van een Belgisch getinte openingsrit in de Ronde van Noorwegen. Op de stevige slotklim richting het skiresort Voss Resort was Nys (21) oppermachtig. Wout van Aert werd bij zijn wederoptreden 60ste. Hij bracht zijn ploegmaats in stelling in de laatste hellende kilometers en liet dan lopen. Bekijk in de video hieronder de hoogtepunten van

Lees meer »

“Mee betaald voor zijn gebit, nu zitten wíj in de miserie”: hoe Steve Tielens zich voor de kar van de ‘Turkse tandenmaffia’ liet spannen

“Sorry dat ik het zeg, maar hij is laag gevallen.” Fans van Steve Tielens (53), die zich opwerpt als ambassadeur van een Turkse tandkliniek, trekken aan de alarmbel. Weekblad ‘Dag Allemaal’ sprak met twee slachtoffers die via de zanger naar Turkije reisden en nu fysiek, mentaal én financieel in de put zitten. “Hij straalde met zijn nieuw gebit, ik zat

Lees meer »

“Club Brugge zeggen ze daartegen. Club Brugge”: het verhaal achter het filmpje dat al 15 jaar alle supporters ontroert

“Club Brugge zeggen ze daartegen. Club Brugge.” Bij elk historisch moment van Club Brugge duikt het filmpje van een oudere, geëmotioneerde man aan het Jan Breydelstadion op en gaat het viraal op sociale media. Ook dit keer is het niet anders. Wat is het verhaal achter dit fragment?
The post “Club Brugge zeggen ze daartegen. Club Brugge”: het verhaal

Lees meer »

Zeventien Noord-West-Vlaamse gemeenten bouwen samen een nieuwe brandweerkazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Vanaf 2028 zullen de Brugse brandweermannen uitrukken vanuit een gloednieuwe zonale kazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge. Zeventien gemeenten uit de Hulpverleningszone 1 hoesten hiervoor samen 29,5 miljoen euro op. Eerstdaags wordt voor het duurzaam ontwerp van de Brugse aannemersgroep Artes een omgevingsvergunning aangevraagd.
The post Zeventien Noord-West-Vlaamse gemeenten bouwen samen een nieuwe brandweerkazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Lees meer »