“Onze roze wolk was een donderwolk”: mirakelbaby Maxim woog 800 gram bij zijn geboorte

Hij woog 800 gram bij zijn geboorte, had twee longontstekingen en een hersenbloeding, maar de kleine Maxim sloeg zich erdoor. “Er zijn momenten geweest dat we dachten dat we hem gingen kwijtraken”, zeggen zijn ouders Sara en Dieter. “Nu voelt het of we de lotto gewonnen hebben.”

 

Meer krantenkoppen in België

Loods gevuld met auto’s in lichterlaaie in Zellik

De hulpdiensten hebben momenteel de handen vol met het bestrijden van een zware uitslaande brand in Zellik. Die woedt in een bedrijfsloods waarin volgens burgemeester Koen Van Elsen verschillende auto’s opgeslagen staan. Volgens de eerste berichten vielen er geen slachtoffers.

Lees meer »

Leuven lanceert herbruikbare verpakkingen voor takeaway

In Leuven is een project gestart met herbruikbare verpakkingen in horecazaken. In 7 zaken kunnen klanten kiezen om een afhaalbestelling in een herbruikbare verpakking mee te nemen, in plaats van in een wegwerpverpakking. Ook Gent heeft een systeem uitgedacht om met herbruikbare verpakkingen aan de slag te gaan.

Lees meer »

Wordt China koploper in artificiële intelligentie?

China heeft enorme vooruitgang geboekt op het gebied van artificiële intelligentie (AI). Kan het land ook de wereldwijde koploper worden in AI, zoals het tegen 2030 vooropstelde? Wat betekent dat voor ons en de rest van de wereld? Dat onderzoeken Veerle De Vos en Tom Van de Weghe in een nieuwe aflevering van de podcast China voorbij de muur.

Lees meer »

Assisen Spuikommoord: beschuldigde Khaldoon Al-Baghdadi geeft toe dat hij eigenlijk goede vriend wilde vermoorden

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) heeft Khaldoon Al-Baghdadi (42) toegegeven dat hij eigenlijk een goede vriend wilde vermoorden. De beschuldigde was van plan om Dirk S. via het slachtoffer naar zijn appartement in Oostende te lokken.
The post Assisen Spuikommoord: beschuldigde Khaldoon Al-Baghdadi geeft toe dat hij eigenlijk goede vriend wilde vermoorden appeared first

Lees meer »

Levering Belgische F-16’s dit jaar aan Oekraïne twijfelachtig

Het is onzeker of België nog dit jaar F-16’s kan leveren aan Oekraïne. “Eerst primeert onze eigen veiligheid. Zodra België ze niet meer nodig heeft voor eigen veiligheid en operationaliteit, kunnen we leveren”, zei minister Dedonder vandaag. “Indien mogelijk, doen we dat wel nog dit jaar.”

Lees meer »

Plopsaland en medewerker van ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij Christel (55) zwaargewond raakte: “Hij is er het hart van in”

Een 49-jarige man die de waterattractie ‘Mega Mindy jetski’ bedient in Plopsaland De Panne moet zich samen met zijn werkgever bij de rechter verantwoorden voor een ongeval vorig jaar. Daarbij belandde de 55-jarige Christel met haar kleinzoon (5) in het water en raakte ze zwaargewond aan de arm. “Ik was volledig in fout want ik vergat mijn inspectieronde”, geeft operator

Lees meer »

Disneyland Paris pakt uit met nieuw spektakel: ‘Alice in Wonderland’ wordt muzikale stuntshow

Na de Disney-films ‘The Lion King’ en ‘Frozen’ heeft net ook ‘Alice in Wonderland’ zijn eigen show in Disneyland Paris. In ‘Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland’ keren Alice, de Hartenkoningin en nog veel meer figuren terug naar Wonderland voor kleurrijk spektakel vol acrobatie, stunts en zelf een muzikale battle op de tonen van pop- en rockmuziek.

Lees meer »

Actievoerders UGent trekken houten constructie op, uitzetting “on hold” tijdens bemiddeling van imam Khalid Benhaddou  

Aan de UGent zijn nog steeds tientallen activisten aanwezig in het UFO-gebouw, ondanks de vraag van de universiteit om de bezetting stop te zetten. Een deel van de centrale hal is wel ontruimd. Tenten zijn verplaatst en met houten paletten is een kleine constructie opgetrokken. Ondertussen zijn gesprekken opgestart met imam Khalid Benhaddou als bemiddelaar. "Er is een context geboden

Lees meer »