Ongezien volksfeest: Leverkusen pakt zijn eerste Duitse titel en breekt na 11 jaar de hegemonie van Bayern

Alle poorten open. De hegemonie van Bayern is officieel doorbroken. Na elf titels op rij staat een andere ploeg op de erelijst van de Bundesliga: Bayer Leverkusen schudde zijn imago van eeuwige tweede van zich af en kroonde zich voor het eerst tot kampioen. Tranen van geluk rolden in de Bayer Arena, het bier stroomde. En zijn supporters, die konden ze niet meer tegenhouden. Een volksfeest barstte los. 

Meer krantenkoppen in België

Opperrechter trekt zich niet terug uit rechtszaken over Capitoolbestorming na vlagincident

Een van de meest conservatieve rechters in het Amerikaanse Hooggerechtshof, Samuel Alito, heeft woensdag laten weten dat hij zich niet zal terugtrekken uit twee rechtszaken rond de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Dat was nochtans gevraagd door enkele Democratische parlementsleden omdat er bij zijn huizen vlaggen wapperden die in verband worden gebracht met Trump.

Lees meer »

Witte merel gespot in tuin in Deinze

De witte merel op de foto komt sinds enkele maanden op bezoek in een tuin in Deinze. Zo’n witte merel is erg uitzonderlijk. Door een genetische afwijking maakt de vogel niet voldoende zwart pigment aan.

Lees meer »

Hoe Booking.com je een loer draait wanneer je een hotelkamer wilt boeken. Zo trap je niet in de val

Nepkortingen, onvolledige prijzen, gefoefel met beoordelingen en zorgen dat het lijkt alsof er amper nog een hotelkamer vrij is. Booking.com ligt onder vuur na een kritisch onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond. Hoe probeert Booking u om de tuin te leiden? En wat moet je doen om niet in hun val te trappen? Een consumentenpsycholoog legt uit. “Hoe ze omspringen met

Lees meer »

LIVEBLOG. Club-fans (en -spelers) gaan lange nacht tegemoet: volg hier de festiviteiten van kampioen Club Brugge op de voet!

Wát een ontknoping! Club Brugge heeft zich voor de 19de keer tot landskampioen gekroond. In een kolkend Jan Breydel had blauw-zwart genoeg aan een 0-0-gelijkspel tegen stadsrivaal Cercle, maar in het slot ontsnapte Club nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele fase. Alle feestelijkheden en reacties na de Brugse titel kan u op de voet volgen in

Lees meer »

“Die assistent heeft een zuurstoftekort gehad bij de geboorte”: diensthoofd zorgt voor angstcultuur in Ziekenhuis Geel

Een diensthoofd van het Ziekenhuis Geel zorgt voor een toxische werksfeer door constante vernederingen en scheldpartijen. Verpleegkundigen werken in angst. Dat vertellen (ex-)werknemers van drie verschillende afdelingen aan de HLN-onderzoekscel: “Die assistent kan zich maar beter ophangen, hij is toch voor niets goed.” De verpleegkundigen deden de voorbije jaren tientallen meldingen bij de directie, maar de man kon gewoon aan

Lees meer »

LIVE GAZA. Parlement Israël wil VN-organisatie voor Palestijnen aanduiden als terreurorganisatie: “Aanval op humanitaire hulp”

De bommen die Israël gebruikte voor de luchtaanvallen op een tentenkamp bij Rafah afgelopen zondag, zijn van Amerikaanse makelij. Dat schrijft ‘The New York Times’, op basis van video’s van munitieafval die de krant heeft geanalyseerd en voorgelegd aan wapenexperts. En volgens een onderzoek van onder meer ‘The Guardian’ blijkt dat Israël de vervolging (voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de

Lees meer »

“Het is nog altijd zot dat ik met mijn kluchten volle zalen trek”: comedyfenomeen Hans Cools treedt zes dagen op rij op in thuishaven Lichtervelde

Overal waar hij het podium bestijgt, zit een propvolle zaal te schuddebuiken van het lachen. Nu verkoopt hij zes keer op rij Cultuurhuis De Keizer in zijn eigen Lichtervelde tot de nok uit. Voor wie er nog aan twijfelde: Hans Cools mag zich met recht en reden een vaste waarde van de Vlaamse stand-upcomedy noemen. “Maar ik neem niks voor

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Record aantal stewards op Wembley voor CL-finale om nieuwe supporterschaos te vermijden

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022,

Lees meer »