LIVE BAYER LEVERKUSEN-WERDER BREMEN (zo, 17u30). Wordt Leverkusen kampioen tegen Belgen van Werder Bremen?

Het sprookje van Xabi Alonso en zijn Leverkusen kan aanstaande zondag zijn hoogtepunt bereiken. Bayer 04 kan bij winst kampioen worden tegen Werder Bremen en zo Bayern München van de troon stoten. Bij Werder Bremen zullen Rode Duivel Olivier Deman en Senne Lynen er alles aan doen om dat feest nog een week uit te stellen. Blijft Leverkusen nog steeds ongeslagen of lijden ze hun eerste nederlaag van het seizoen? Volg het hier! 

Meer krantenkoppen in België

Dronken bestuurder (29) vlamt over rotonde en boort zich in woning: “De klap was oorverdovend”

Op de Paul Gilsonlaan in Ruisbroek bij Sint-Pieters-Leeuw heeft een bestuurder (29) uit het Brusselse zaterdagnacht een ware ravage aangericht. De man ging met zijn BMW rechtdoor op een rotonde en boorde zich in een woning. Niemand raakte gewond, maar de brandweer moest een groot gat in de gevel dichtmaken. De bestuurder legde een positieve alcoholtest af en reed duidelijk

Lees meer »

PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne

PepsiCo wil zijn chipsfabriek in het West-Vlaamse Veurne uitbreiden. Het Amerikaanse voedingsconcern kondigt plannen aan om meer dan 200 miljoen euro te investeren, goed voor 150 extra jobs.
The post PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infrabel installeert camera’s met artificiële intelligentie om stilstaande voertuigen te herkennen aan overwegen

Infrabel gaat camera’s installeren met artificiële intelligentie die stilstaande voertuigen op overwegen moeten opmerken. De spoorwegbeheerder zal ook een bemiddelingstraject voor minderjarige spoorlopers organiseren en een nieuwe sensibiliseringscampagne op sociale media lanceren. Het actieplan past binnen de ambitie om de stiptheid en veiligheid op het spoor te verbeteren.

Lees meer »

Waar kennen we robothond Spot uit ‘De Mol’ nog van?

Nog een laatste mollenstreek in de slotaflevering van ‘De Mol’. Would-be dief Senne laat zich in de gangen van Villa del Gattopardo, een protserige palazzo in Palermo, met plezier betrappen door ‘waakhond’ Spot, om te vermijden dat de groepspot finaal nog zou aandikken. Kwam bekend voor, dat technologische hoogstandje in de vorm van een robothond? Jazeker. Volgend jaar wordt Spot

Lees meer »

Chocolatier Pralifino lanceert eigen Italiaans ijs

Sinds kort werken Gaël en vader Igor Byl van chocoladezaak Pralifino uit Beernem aan hun eigen Italiaans ijs. Hoewel ze al langer ijsbuches maakten tijdens de kerstperiode, kan je er vanaf nu het hele jaar door een verfrissend ijsje kopen. “We kiezen bewust voor Italiaanse gelato, dat is lichter en heeft een zijdezachte textuur”, vertelt Gaël Byl.
The post

Lees meer »

“Ga terug naar Moeskroen, kleine lul”: hoe de laatste Anderlecht-titel in eigen huis tegen Club 12 jaar later nog niet door iedereen verteerd is

“We zijn enorm, enorm gedegouteerd.” Vincent Mannaert kon er niet van slapen, toenmalige Club Brugge-spelers Thomas Meunier, Jonathan Blondel en Michael Almebäck waren er wekenlang ziek van. Wij blikten met hen terug op de titelmatch van 2012 in het Astridpark, die tot op vandaag een trauma is gebleven voor de blauw-zwarte familie: “Het gevoel was afgrijselijk. Alsof we net overvallen

Lees meer »

HET PUNT VAN VAN IMPE. Welke invloed heeft regeerakkoord Wilders op onze verkiezingen? “Er wordt met argusogen naar gekeken”

Het is dan toch gebeurd. In Nederland is er een regeerakkoord bereikt onder leiding van Geert Wilders, met een zeer rechtse inslag. Wat betekent dat voor onze verkiezingen, en verandert dat de perceptie rond het cordon sanitaire? “Vlaams Belang zal dit zeker gebruiken als succesverhaal”, klinkt het in onze politieke podcast. “Vraag is hoe lang het duurt voor er problemen

Lees meer »

Recordaantal klachten over foute EPC-attesten: “Koper dreigt het slachtoffer te worden bij fraude”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

REPORTAGE: Heel Europa kijkt naar Ninove, maar vooral naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Iedereen wil het reservaat Ninove bezoeken”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Dit weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »

“Onaanvaardbaar”: Brugse regenboogbankjes na één dag al beklad met graffiti

Amper een dag nadat ze werden ingehuldigd, zijn in Brugge drie ‘regenboogbankjes’ al beklad met graffiti. “No gay pride, only white pride”, luidt het onderschrift bij een video waarin gemaskerde pesonen de bankjes bekladden. De bankjes werden vrijdag voorgesteld als symbool voor de steun aan de LGBTQI+-gemeenschap.
The post “Onaanvaardbaar”: Brugse regenboogbankjes na één dag al beklad met graffiti

Lees meer »