Maandag stormweer: ‘Kom in Brussel niet in de buurt van bomen’

De parken en bossen van het Brusselse Gewest, waaronder het Zoniënwoud, zullen maandag niet toegankelijk zijn voor het publiek omdat stormweer met windstoten tot minstens 80 kilometer per uur voorspeld is.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeroen is koning bij Sinte Barbara Wervik

De koninklijke schuttersgilde Sinte Barbara Wervik was toe aan de traditionele koningschieting. Voorzitter Dirk Vantomme mocht Jeroen Coens tot nieuwe koning kronen. De leden met een vergunning voor een vuurwapen namen het tegen elkaar op. Doelwit op 50 meter was een kartonnen vogel. Jeroen Coens uit Zillebeke trof vier van de vijf keer raak. “Voorlopig
The post Jeroen is

Lees meer »

Opnieuw kopstuk Britse conservatieven opzij gestapt

Opnieuw zet een Tory-kopstuk een stap opzij in de aanloop naar de Britse verkiezingen. Dit keer is het Michael Gove, minister van Huisvesting in de regering van premier Rishi Sunak. De Brit kondigde vrijdag aan niet meer mee te doen aan de verkiezingen, die op 4 juli plaatsvinden. Gove noemde de tol van het ministerschap en de “tijd voor een

Lees meer »

Hier vloekt men niet

Jef Van den Bossche werkt onder meer als vastgoedfotograaf en bevindt zich daarom bijna dagelijks in gedateerde woonkamers, badkamers en slaapkamers. In huizen die klaar zijn voor de sloop of op zijn minst een grondige renovatie verdienen. Sommige kamers katapulteren je regelrecht naar de jaren 50, 60 of 70.

Lees meer »

Pas bekroond als onderneemster van het jaar, maar nu voor de rechter gedaagd

Tientallen huishoudhulpen verzamelen donderdagochtend aan de arbeidsrechtbank in Hasselt. Daar beginnen de vakbonden een rechtszaak omdat Het Poetsbureau – dat duizenden mensen tewerkstelt – zijn huishoudhulpen te weinig zou betalen. Dat terwijl oprichtster Elly Huysmans vorige week nog door koningin Mathilde werd bekroond als “vrouwelijke onderneemster van het jaar”.

Lees meer »

Aantal verkeersdoden lichtjes gedaald begin dit jaar

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar is het aantal doden op onze wegen lichtjes gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal letselongevallen blijft hetzelfde. Dat blijkt uit de laatste veiligheidsbarometer van verkeersinstituut Vias, op basis van cijfers van de federale politie.

Lees meer »