LIVEBLOG OHL-GENT. Géén gelijkmaker: Leysen houdt Samoise van de 2-2

AA Gent is op dreef in de play-offs. Het pakte vorige week een 6 op 6 tegen Westerlo. Deze week trekken de Buffalo’s naar Den Dreef in Leuven. OHL kon nog niet winnen deze play-offs, ze speelden vorige week 0-0 gelijk tegen Standard. Pakt Gent een 9 op 9 tegen OHL? Volg het in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Het Koninklijk Koor Crescendo uit Rollegem zingt op 8 juni zowel Bach als ABBA

Op zaterdag 8 juni organiseert het Koninklijk Koor Crescendo uit Rollegem een concert in de Concertstudio te Kortrijk. “Om onze twee grote projecten wat te doorprikken, kozen we voor een uitgebreid repertorium van de 17e eeuw tot de hedendaagse muziek van Ola Gjeilo”, zegt voorzitter Jos Leplae.
The post Het Koninklijk Koor Crescendo uit Rollegem zingt op 8 juni

Lees meer »

Rode Kruis Poperinge huldigt verdienstelijke vrijwilligers: “Nieuwe ambulance in aantocht”

Het voorbije jaar werden de vrijwilligers van Rode Kruis Poperinge weer op vele vlakken uitgedaagd. De bloedinzamelingen kregen heel wat nieuwe donoren over de vloer, die initiaties van het Jeugd Rode Kruis en cursussen vorming hadden heel wat bijval. Tijdens de jaarlijkse actie werden 3.867 pleisters verkocht.
The post Rode Kruis Poperinge huldigt verdienstelijke vrijwilligers: “Nieuwe ambulance in aantocht”

Lees meer »

Ontdek toekomstplannen van Kursaal Oostende tijdens grote opendeurdag op 16 juni

Kursaal Oostende is sinds 1953 een iconische plek in Oostende. Door de jaren heen werd het gebouw verschillende keren gerenoveerd en gerestaureerd. De grandeur van weleer bleef al die tijd bewaard. Maar om de zaal in lijn te krijgen met de ambities, is een grondige renovatie van de concertzaal nodig. Deze renovaties starten in oktober, maar eerst is er nog

Lees meer »

‘Vis’ maakt voor één avondje comeback in café Metropol (nu Plectrum) waar hij 20 jaar de patron was: “Ik kijk er naar uit”

Jean-Claude Vilez, in het Izegemse uitgaansleven genoegzaam bekend als Vis, keert voor één avond terug op de stek waar hij jarenlang furore maakte als cafébaas van het toenmalige café Metropol. Nu runt Juri Rommens er ’t Plectrum en inviteerde die Vis om eens een avondje terug te keren. En dat gebeurt op vrijdag 1 juni.
The post ‘Vis’ maakt

Lees meer »

Na dodelijk ongeval aan busstation in Leuven past De Lijn wegmarkeringen aan om veiligheid van reizigers te verhogen

In Leuven heeft vervoersmaatschappij De Lijn nieuwe wegmarkeringen aangebracht aan de busperrons aan het station. Daar gebeurden al verschillende ongevallen. In februari nog kwam een 27-jarige vrouw om het leven toen ze werd aangereden door een bus. De nieuwe markeringen zijn rood en groen en pictogrammen moeten duidelijk maken waar je beter wel of niet stapt.

Lees meer »

Autobestuurder richt ravage aan in Izegem

Een veertiger uit Izegem heeft een ware ravage aangericht in de Ardooisestraat in Izegem. In een bocht verloor hij de controle over zijn stuur en ramde 2 geparkeerde auto’s. Ook een huis en een garage deelden in de brokken. De garage moest gestut worden. De man kon zelf uit zijn auto stappen, maar moest wel naar het ziekenhuis voor controle.

Lees meer »

Trein te laat? Dat is niet enkel de schuld van de NMBS: “Kabeldieven zorgen voor 1 uur en 15 minuten vertraging per dag”

Vloek je ook wel eens als jouw trein vertraging heeft? Richt je woede voortaan niet enkel op de NMBS of Infrabel. Want ook koperdieven zorgen elke dag voor vertragingen op het spoor. En niet zo’n klein beetje: gemiddeld 1 uur en 15 minuten per dag. “Het aantal diefstallen in Vlaanderen is vorig jaar tien procent gestegen”, klinkt het bij Infrabel.

Lees meer »

Cultuurraad Lichtervelde organiseert weer fotowedstrijd

De cultuurraad organiseert voor de tweede keer een fotowedstrijd. Het thema van 2024 is ‘De zomer van Lichtervelde’. Alles binnen dit thema komt aan bod. “Met dit fotoproject wil de cultuurraad de gemeente op een originele manier in de kijker zetten”, zegt voorzitter Herman Becue. “Vorig jaar hadden we 24 deelnemers, uiteraard hopen we dit
The post Cultuurraad Lichtervelde

Lees meer »

“Dit is misschien wel één van de slechtst georganiseerde wedstrijden”: reconstructie van de chaotische start in Livigno

De Giro begon in opmerkelijke omstandigheden aan zijn derde en laatste week. Door het winterse weer lag het dak van de Giro, de Umbrailpas, onder vuur, of eerder onder de sneeuw. De Zwitserse berg was sinds vorige week aangekondigd als vervanger van de Stelvio. Het was lang onduidelijk waar het peloton zou starten en na een chaotisch uur kwam er

Lees meer »

Willy Demeulemeester en dochter Ine op lijst Samenéén: “Samen met mijn dochter naar de kiezer, fantastisch!”

Ine en Willy Demeulemeester uit de 11-Novemberlaan in Vichte zullen op 13 oktober samen op de lijst staan van Samenéén. “Met mijn 74 jaar en drie legislaturen, waarvan een jaar als schepen, heb ik al een mooie politieke carrière achter de rug maar het smaakt naar meer. Een nieuwe verkiezing meemaken, nu samen met mijn dochter, lijkt me fantastisch!” stelt

Lees meer »

Belg leent minder voor auto en renovatie: aantal consumentenkredieten op afbetaling op laagste niveau in 10 jaar

De Belg leent minder vaak op afbetaling voor de aankoop van een nieuwe wagen of voor de renovatie van zijn woning. Dat blijkt uit het aantal verstrekte consumentenkredieten op afbetaling, dat in het eerste kwartaal van dit jaar op het laagste niveau in tien jaar staat. Vooral het aantal leningen om een woning energiezuiniger te maken, is fors gedaald. Hoe

Lees meer »

Belhop en De Komeere organiseren vaderdagontbijt: “Op een unieke locatie, met uitzicht op de (hop)Velden”

Hopboerderij Belhop en De Komeere bieden op Vaderdag, zondag 9 juni, een ontbijt. De Komeere voorziet de streekeigen producten en zelfgemaakte lekkernijen en Belhop leidt de aanwezigen rond op de hopboerderij en een wandeling door de velden.
The post Belhop en De Komeere organiseren vaderdagontbijt: “Op een unieke locatie, met uitzicht op de (hop)Velden” appeared first on KW.be.

Lees meer »