Liveblog – Israël en Biden: “Bijna alle drones en raketten van Iran zijn onderschept”, VN en G7 komen straks samen 

Iran heeft een aanval met drones en raketten op Israël uitgevoerd. Volgens het Israëlische leger is het grootste deel van de meer dan 200 projectielen onderschept. Een basis van het Israëlische leger werd geraakt en er is voorlopig melding van 1 slachtoffer. De internationale gemeenschap veroordeelt de aanval. De VN-Veiligheidsraad komt vandaag bijeen. Volg de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten op de voet in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïens leger boekt “tastbare resultaten” rond Charkiv – Rusland oefent met gebruik tactische kernwapens

Het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wil nog voor eind juni de toetredingsgesprekken met Oekraïne en Moldavië starten. Dat heeft buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) dinsdag bevestigd. Hongarije, dat in juli het voorzitterschap overneemt, blijft in die onderhandelingen namelijk de belangrijkste hinderpaal. De Duitse buitenlandminister heeft vandaag bij aankomst in Kiev opgeroepen tot meer luchtverdediging voor Oekraïne.

Lees meer »

Gent op 9e plaats van steden met beste levenskwaliteit ter wereld

Volgens de nieuwe ‘Global Cities Index’ van Oxford Economics staat Gent op de 9e plaats ter wereld wat betreft levenskwaliteit. De levenskwaliteit is 1 van de 5 onderzochte categorieën in de index. De andere categorieën zijn economie, menselijk kapitaal, milieu en bestuur. De steden New York, Londen en San Jose scoren globaal het best.

Lees meer »

Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op

Een 18-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor een twintigtal diefstallen en pogingen daartoe in Blankenberge. Zijn twee kompanen komen weg met mildere straffen.
The post Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heidi verlaat na 41 jaar het SNT

Donderdag 16 mei is een dag die Heidi Vermeersch (62) niet snel zal vergeten. Het was namelijk de laatste dag dat ze voor de klas stond in het Centrum voor volwassenenonderwijs SNT, na een carrière van 41 jaar als lerares Engels.
The post Heidi verlaat na 41 jaar het SNT appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Toen ik hen zag…”: Littler weet met emoties geen blijf na spectaculaire zege en heeft duidelijke boodschap na alle kritiek

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten en vol ongeloof voor zich uitstaren. Niet

Lees meer »

Heraangelegde stedelijke atletiekbaan Torhout gaat weer open

De aannemer heeft nog een pittig sprintje moeten trekken, maar hij zal de eindmeet halen. Op zaterdag 25 mei kan op het sportstadion Benny Vansteelant de gerenoveerde atletiekbaan in kunststof officieel heropend worden. Dat gaat gepaard met een stadsreceptie en een aantal activiteiten die de stedelijke sportdienst organiseert samen met de sportraad en de atletiekclubs
The post Heraangelegde stedelijke

Lees meer »

Hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Hier kan je terecht

Wie hulp nodig heeft met het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte, kan op verschillende plaatsen en kanalen terecht. Dat kan in de meeste gevallen gratis. Vandaag kan je tussen 9 en 17 uur terecht in het callcenter van het Radio2 – consumentenprogramma ‘WinWin’. De experts van de FOD Financiën beantwoorden jouw vragen de hele dag lang op 078 35 34

Lees meer »