LIVEBLOG CLUB BRUGGE-ANTWERP. Club dan toch op voorsprong! Onyedika is bij de pinken en werkt bal in doel

Antwerp kon nog niet winnen deze play-offs en hoopt om tegen Club hun eerste overwinning in deze play-offs te behalen. Slaagt The Great Old hier in? Of blijven ze met 0 op 9 achter? Volg het op de voet in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Ex-Miss België Kedist Deltour in blijde verwachting: “Ik wil niet dat ons kind een kooivechter wordt zoals papa”

Een kleine miss of een kooivechtertje. Kedist Deltour (26) wordt voor het eerst mama, en éindelijk mag ze het zeggen. “Toen ik deelnam aan Miss World was ik blijkbaar al zwanger”, onthult de ex-Miss België, die haar buikje heel lang heeft kunnen verstoppen. Een bekroning op vijf jaar samenzijn met haar MMA-wereldkampioen Losene Keita (26). “Mijn job veroorzaakte in haar

Lees meer »

Hoe actief waren onze 41 West-Vlaamse volksvertegenwoordigers? Zo luid klonken onze stemmen in Brussel

De 1.225.590 inwoners van West-Vlaanderen werden de voorbije jaren vertegenwoordigd door 41 politici in het Vlaams Parlement, de Kamer van Volksvertegenwoordigers en het Europees Parlement. De ene stem klinkt daar al wat luider dan de andere, blijkt uit onderzoek van De Krant van West-Vlaanderen.
The post Hoe actief waren onze 41 West-Vlaamse volksvertegenwoordigers? Zo luid klonken onze stemmen in

Lees meer »

Agressie in de zorg neemt toe. Verpleegkundige Nina (44) is een van de slachtoffers: “Arbeidsongeschikt nadat bejaarde mij uit het niets begon te slaan”

Steeds vaker krijgen zorg- en verpleegkundigen te maken met fysieke agressie, ook van wie je het niet meteen verwacht: bejaarde bewoners in woonzorgcentra. Een oudere man probeerde Jennifer (23) te wurgen toen ze hem oogdruppels gaf, Nina (44) is al twee jaar arbeidsongeschikt na de aanval van een tachtiger. De twee verpleegkundigen doen hun verhaal: “Je verwacht dat er meer

Lees meer »

Tiental actievoerders opgepakt bij bezetting rectoraat UGent: “Universiteit stuurde speciale eenheden af op eigen studenten”

Nadat studenten vrijdagochtend het rectoraat van de UGent hadden bezet, werd ’s middags een aantal actievoerders opgepakt. Volgens de politie omdat ze zich weerspannig gedroegen, maar de bezetters spreken van “een totaal onaanvaardbare disproportionele reactie”. Ook aan de KU Leuven trokken een 25-tal studenten naar het rectoraat.

Lees meer »

Thierry Beyts pakt nu uit met boek over duistere Brugse verledens

Thierry Beyts (73) heeft een tweede boek geschreven, Duistere Brugse Verledens. Eerder al pakte deze Bruggeling uit met Tijdloze Brugse Verledens, waarin hij bekende Bruggelingen als Anne De Beir, Louis De Potter, Guido Gezelle, Jules Du Jardin, Andre De Meulemeester en Michel Van Maele in fictieve gesprekken aan het woord liet.
The post Thierry Beyts pakt nu uit met

Lees meer »

“Geen pornoborsten nodig om gelukkig te zijn”: ‘Temptation Island’-ster Pommeline betreurt plastische chirurgie

“Ja, ik heb me overbodige operaties laten aanpraten.” Na haar doortocht in ‘Temptation Island’ streefde Pommeline Tillière (30) jarenlang een onrealistisch schoonheidsideaal na. Op het toppunt liet ze zelfs bilimplantaten plaatsen – het begin van een serieuze lijdensweg. Daarover getuigt de Gentse in de tweede reeks van ‘Chasing Beauty’ en ook in dit interview. “Alles terugdraaien heeft me 10.000 euro

Lees meer »

Wijn van Antwerpse Wijnfaktorij, met wijngaarden in Tielt-Winge, doet hart van sommelier van beste restaurant ter wereld sneller slaan

In de Franse krant Le Monde prijst Josep Roca dit weekend Kontreir aan, wijn van de Wijnfaktorij in Antwerpen. Die Josep Roca is niemand minder dan de sommelier van El Celler de Can Roca, een Spaans 3-sterrenrestaurant dat al 2 keer uitgeroepen werd tot beste ter wereld. Zaakvoerder Patrick Nijs begreep ineens waar al die Franse toeristen in zijn winkel

Lees meer »

Amal Clooney is niet enkel ‘de vrouw van’: hoe topadvocaat grote rol speelt in mogelijke arrestatie Netanyahu

Stijlicoon, vrouw van filmster George Clooney, maar bovenal mensenrechtenadvocaat. Amal Clooney laat van zich horen als topadviseur van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Als één van de juristen adviseerde ze hoofdaanklager Karim Kahn om een verzoek tot arrestatie in te dienen tegen onder meer drie Hamas-kopstukken en de Israëlische premier Netanyahu. Een portret van een gebeten advocate die

Lees meer »

Knokke-Heist gaat komende winter thermoscans uitvoeren in diverse deelgemeenten: “Willen zo onze inwoners ondersteunen”

Het gemeentebestuur?van Knokke-Heist gaat vanaf komende winter in samenwerking met de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) een thermoscan uitvoeren in diverse deelgemeenten. Hierbij kun je als inwoner zien in welke mate je woning energieverlies lijdt via je gevel.
The post Knokke-Heist gaat komende winter thermoscans uitvoeren in diverse deelgemeenten: “Willen zo onze inwoners ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar arts-intensivist Geert Meyfroidt: “Je hebt zieltjes veroverd en de sympathie van het volk gewonnen”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot professor Geert Meyfroidt. De arts-intensivist mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar arts-intensivist Geert Meyfroidt: “Je hebt zieltjes veroverd en de sympathie van het volk gewonnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tibaut Vandelannoote pakt Vlaamse titel op de 800 meter

Tibaut Vandelannoote (AC Hoppeland) liep in Kortrijk naar de Vlaamse titel op de 800 meter. Het werd een spannende race waarin hij pas in de slotmeters voorbij Ruben Cornelus (Olympic Brugge) ging.
The post Tibaut Vandelannoote pakt Vlaamse titel op de 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vijf voedingscoaches, vijf keer verboden advies: “Als je dit eet, kom je niet meer van het toilet”

Een paar kilo te zwaar, maag- en darmproblemen of slechte eetgewoontes. Steeds vaker komen mensen die daarmee worstelen bij een voedingscoach terecht. Maar hoe betrouwbaar zijn die? Hoeveel kosten ze? En leveren ze echt resultaten op? Onze reporter ging undercover op consultatie bij vijf willekeurige coaches en legde hun advies voor aan experts. “Pas op: hier kan je serieuze eetstoornissen

Lees meer »

Belg (17) die vriendin verloor in overstromingen 2021, klaagt TotalEnergies aan wegens klimaatgevolgen: “Ze moeten gestopt worden”

Acht klimaatslachtoffers, waaronder de Belg Benjamin Van Bunderen Robberechts (17), hebben de top van TotalEnergies aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag, schuldig verzuim, het niet voorkomen van rampen en het vernielen van biodiversiteit. “Sinds de dood van mijn vriendin Rosa kan ik niet anders dan me voor deze zaak inzetten”, verklaart Benjamin.

Lees meer »

Somers & Delatter in De Vonke

Heulenaar Claude Delatter (57) en Chris Somers (64) uit Geraardsbergen zijn vrienden muzikanten voor het leven. Samen spelen zij in drie groepen. Met deze drie groepen brengen Claude en Chris op 1 juni een avond muziekspektakel.
The post Somers & Delatter in De Vonke appeared first on KW.be.

Lees meer »