LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE. “Het winnen stopt ooit, misschien vandaag”: stressloze Van der Poel is zelf benieuwd wat hij nog kan tegen frisse renners

Tijd voor de Amstel Gold Race. Titelverdediger Tadej Pogacar doet niet mee, waardoor er slechts één grote favoriet is: Mathieu van der Poel. Gaat hij door op zijn elan of zijn er toch kapers op de kust? Volg de koers in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Nicki Minaj vrijgelaten na arrestatie voor drugsbezit in Nederland, show in Manchester afgelast: “40 joints in bagage”

De Amerikaanse rapper en zangeres Nicki Minaj is zaterdag na enkele uren verhoor op de Nederlandse luchthaven Schiphol vrijgelaten. Ze zat vast omdat ze softdrugs wilde uitvoeren. Volgens bronnen had de rapper “circa veertig joints” bij zich. Op beelden op haar Instagram was te zien hoe ze in discussie ging met een medewerker van de politiediensten.

Lees meer »

Nieuwe stemhokjes in Wevelgem

Zondag 9 juni gaan we verplicht stemmen voor het federaal, Vlaams en Europees parlement. Enkele maanden later op zondag 13 oktober zijn er dan gemeenteraadsverkiezingen en is er voor het eerst geen stemplicht meer. In Wevelgem en de deelgemeenten vinden de verkiezingen plaats in nieuwe stemhokjes. De kostprijs is geraamd op 41.967 euro. Rolstoelvriendelijk “De
The post Nieuwe stemhokjes

Lees meer »

Kamagurka maakt kunst van verhalen die patiënten hem vertellen in AZ Delta: “Diep gesprek over het leven”

Onder de noemer ‘Kama in de kliniek’ werken AZ Delta en kunstenaar Kamagurka samen een project uit. Kamagurka nam donderdag in het ziekenhuis zijn eerste interviews met patiënten af. Zij inspireerden de cartoonist om tal van tekeningen op papier te zetten. “Ik ga ook de uitdaging aan om met een professionele operatierobot de kleinst mogelijke cartoon ter wereld te maken.”<br

Lees meer »

Overleeft het Iraanse regime de dood van zijn president?

De plotse dood van de Iraanse president Raisi bij een helikoptercrash leidt tot heel wat onzekerheid in Iran. Niet zozeer omdat de president een belangrijk man is, want in Iran moet die toch vooral luisteren naar wat de opperste, geestelijke leider, ayatollah Ali Khamenei, zegt. Maar vooral omdat Raisi werd genoemd als de gedoodverfde opvolger van Khamenei, die zelf al

Lees meer »

Torhoutse brandweerkorporaal Gerrit (38) blust beginnende brand in eigen bedrijf

De brandweer van Torhout moest donderdagmiddag uitrukken voor een brand in het bedrijf van een van haar eigen leden. Bij bronbemaling Bostoen ontstond brand aan een generator buiten, maar die kon korporaal Gerrit Bostoen (38) zelf blussen. Zijn collega’s kwamen nog langs voor een controle.
The post Torhoutse brandweerkorporaal Gerrit (38) blust beginnende brand in eigen bedrijf appeared first

Lees meer »

Derde herdenkingsfietstocht voor juf Tine Lavaert: “De omloop ziet er wel anders uit dan andere jaren”

Op zondag 26 mei is er in Desselgem de derde editie van de herdenkingsfietstocht ‘Fietsen met gOESTINgE’. De fietstocht die opgedragen is aan Tine Lavaert bestaat uit drie uitgestippelde tochten: eentje van 25 kilometer (bepijld), 50 kilometer (bepijld) en 95 kilometer (met GPX). Voor elk wat wils dus.
The post Derde herdenkingsfietstocht voor juf Tine Lavaert: “De omloop ziet

Lees meer »

HET GROTE DUEL. Magnette (PS) gooit de deur dicht voor De Wever (N-VA): “Wij gaan geen seconde verspillen aan confederalisme”

PS-voorzitter Paul Magnette wil na de verkiezingen “geen seconde verliezen aan spreken over het confederalisme”. Dat heeft hij gezegd tijdens ‘Het Grote Duel’ tussen hem en N-VA-voorzitter Bart De Wever, die bleef hameren op een hervorming van ons land. “Als je een land zou schetsen en je schetst België, dan word je in een gekkenhuis gestopt.” Herlees onze liveblog over

Lees meer »

Voetbaltornooi voor de jeugd in Deerlijk

Veel ploegen en veel supporters waren aanwezig voor het jeugdvoetbaltornooi van Deerlijk Sport. Enkel de zaterdagnamiddag zorgde een lange regenbui voor wat hinder.
The post Voetbaltornooi voor de jeugd in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Assisen Spuikommoord – Al-Baghdadi kampte met een drugsverslaving

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) is de persoonlijkheid van de beschuldigde aan bod gekomen. Meerdere getuigen verklaarden dat Khaldoon Al-Baghdadi (42) met een ernstige drugsverslaving kampte. Ook op de dag van de feiten gebruikte de Iraakse Oostendenaar nog heroïne en cocaïne.
The post Assisen Spuikommoord – Al-Baghdadi kampte met een drugsverslaving appeared first on

Lees meer »

Massale vechtpartij met ex-Wagner-soldaten in Russische stad

In de Russische stad Tsjeljabinsk, in het Oeralgebergte, heeft de politie drie verdachten opgepakt nadat voormalige huurlingen van de paramilitaire Wagner-groep op de vuist zijn gegaan met een aantal mannen. Volgens televisiezender RTVI zouden er tijdens de knokpartij ook schoten zijn gelost.

Lees meer »

Tegen eind 2025 wil Brugge de 140 schoolomgevingen veiliger maken

Tegen eind 2025 wil Brugge de 140 schoolomgevingen veiliger maken met wegmarkeringen die automobilisten moeten aanzetten tot een gematigder snelheid, als aanvulling bij de zone 30. Dat verklaarde burgemeester Dirk De fauw tijdens de gemeenteraad dinsdagavond.
The post Tegen eind 2025 wil Brugge de 140 schoolomgevingen veiliger maken appeared first on KW.be.

Lees meer »