LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische president: Iraanse aanval op ons land was een “oorlogsverklaring” – VS willen geen “escalatie” of “oorlog”

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Israël zal “Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast is”. Dat zei de Israëlische minister Benny Gantz in een verklaring na de bijeenkomst van het oorlogskabinet. En de Belgische overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt alle reizen naar Israël “formeel” af. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Tijd voor het hoofdgerecht van een fantastisch mooie sportzomer

Het EK was de amuse gueule en de Tour de France het gesmaakte voorgerecht. Maar vanaf vandaag krijgen we drie weken lang het hoofdgerecht van een fantastisch mooie sportzomer geserveerd. Straks starten in Parijs eindelijk de 33ste Olympische Spelen. En met maar liefst 25 West-Vlamingen in de Belgische delegatie zal er ook een stevig mondje
The post Tijd voor

Lees meer »

“3 doden en 87 gewonden” na Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthi-rebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker3 doden en 87 gewonden gevallen. De aanval is een reactie op de droneaanval op Tel Aviv van vrijdag, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van Libanon

Lees meer »

Bestuurder van een quad zwaargewond bij ongeval in Oostrozebeke, MUG-helikopter landt midden op kruispunt

De bestuurder van een quad is woensdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeval in Oostrozebeke. De MUG-helikopter rukte uit en landde midden op een kruispunt. Uiteindelijk werd het slachtoffer met een gewone ambulance afgevoerd.
The post Bestuurder van een quad zwaargewond bij ongeval in Oostrozebeke, MUG-helikopter landt midden op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. “Verrast door wegdek op sommige plekken”: Van Aert, Evenepoel en Kopecky spreken pers toe

Parijs is helemaal klaar voor de dertigste editie van de Olympische Spelen. Morgen is de openingsceremonie, zaterdag komen de eerste Belgen in actie. Onder meer de tijdrit bij de mannen en vrouwen staat dan geprogrammeerd. Met Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky. Zij spreken vanaf 16u30 met de pers, iets wat u integraal hieronder kan opvolgen!

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Joost Klein’ trapt bloedhete dag twee op gang en 750 saxofoons weerklinken op Sint-Baafsplein

Dag twee van de Gentse Feesten! Die begon alvast met een potje yoga en we meenden zelfs Joost Klein gezien te hebben. Op het Sint-Baafsplein geeft Saxofolie een concert met wel 750 saxofonisten. Volgens de officiële cijfers blijkt intussen dat de eerste dag meteen goed was voor 180.000 bezoekers, en dat belooft voor de nog resterende negen dagen. Het is

Lees meer »

Treinverkeer in heel het land verstoord na menselijke fout: treinen rijden opnieuw, maar nog veel vertragingen mogelijk

Het treinverkeer was woensdagnamiddag ernstig verstoord door een informaticaprobleem. Dat bevestigen Infrabel en NMBS aan onze redactie. Op verschillende plaatsen in het land stonden treinen twintig minuten tot drie kwartier stil door de storing. Alle treinen rijden intussen opnieuw, maar de komende uren worden er nog vertragingen verwacht door de hinder.

Lees meer »

Politieman stelt zijn vierde misdaadverhaal voor

Hans Doheyn, in het dagelijkse leven actief als politierechercheur in Knokke-Heist, brengt onder het pseudoniem Hans J. Ruselle al zijn vierde misdaadroman uit. Vier jaar na zijn debuut ‘Steek angst in je vijand’ presenteert hij ‘Het Slot’, een verhaal over een gruwelijke moord op een boerderij in Lapscheure.
The post Politieman stelt zijn vierde misdaadverhaal voor appeared first on

Lees meer »

Rechtszaak tussen Marc Coucke en stad Oostende draait voorlopig op niets uit: “Rechtbank is onbevoegd”

Een bitsig sfeertje hing er vorige week tussen Marc Coucke en de stad Oostende tijdens een rechtszaak in de nasleep van het faillissement van z’n ‘weireldploegsje’ KV Oostende. Coucke probeerde via kortgeding zicht te krijgen op welke bezittingen van hem nog in het stadion staan. “Coucke heeft KVO met een molensteen rond de nek achtergelaten en moet nu niet klagen”,

Lees meer »