LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël: “99 procent van Iraanse projectielen afgeweerd” – Israëlisch luchtruim weer open

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van Israël, te bespreken. Israël wil dat de Iraanse Revolutionaire Garde tot terreurgroep wordt verklaard. Het Israëlisch oorlogskabinet zal later bespreken hoe ze gaan reageren op de aanvallen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Kinderen vertellen op de speelplaats terug trots dat ze schaken”: Izegemse Schaakkring Izscha viert 50-jarig bestaan

Het knettert al een halve eeuw in de hoofden van de leden van de Izegemse Schaakkring Izscha. Immer op zoek naar een volgende goede zet proberen ze al vijf decennia hun tegenstander schaakmat te zetten. Een verhaal over het aantrekken van buitenlandse ‘sterspelers’, een eigen vedette met elf titels, de rol van een populaire Netflix-serie en welk opruiend zinnetje er

Lees meer »

CD&V Brugge pakt op haar lokale kieslijst uit met een blinde kandidate en met een boekhoudster uit Oekraïne

CD&V Brugge pakt op haar lokale kieslijst uit met een blinde kandidate en met een boekhoudster uit Oekraïne. Monique Van den Abbeel en Elena Piskun vervoegen huidig schepen van cultuur Nico Blontrock (61) als kandidaten uit Sint-Kruis voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Naar analogie met Barack Obama hoopt laatstgenoemde op: “Six more years!”.
The post CD&V Brugge pakt

Lees meer »

Op hol geslagen renpaard van Theo (70) sterft na aanrijding: “Het was geschrokken door vuurwerk voor een communiefeest”

Een Frans renpaard van paardenhouder Theo Van Wijnendaele (70) uit Bambrugge (Erpe-Mere) is zaterdagavond overleden na een aanrijding met een auto in Oombergen (Zottegem). In totaal sloegen vijf paarden op de vlucht nadat ze geschrokken waren. “Ik zit 70 jaar in de paardenwereld, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zo getuigt een nog aangeslagen Theo.

Lees meer »

Ebrahim Raisi (1960-2024)

12:35 Met een helikoptercrash in het noordwesten van Iran is abrupt een einde gekomen aan het presidentschap van Ebrahim Raisi. De ultraconservatieve geestelijke, die de hand had in hardhandig optreden tege…

Lees meer »

Franse president Macron bezoekt Nieuw-Caledonië en roept op tot vrede na “absoluut ongeziene opstandbeweging”

De Franse president Emmanuel Macron is op bezoek in het overzees gebied Nieuw-Caledonië, ten noordoosten van Australië. Macron roept op tot vrede en dialoog, na de bloedige rellen van vorige week. "Niemand had dit zien aankomen, zò georganiseerd en zò gewelddadig", aldus Macron. Tegelijkertijd belooft hij dat de ongeveer 3.000 veiligheidstroepen die zijn ingezet, zullen blijven "zelfs tijdens de Olympische

Lees meer »

Europese ruimtetelescoop legt op één dag zestien miljoen objecten in kosmos vast op beeld

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft donderdag nieuwe beelden vrijgegeven die werden gemaakt door de Europese ruimtetelescoop Euclid, die in juli werd gelanceerd. Op een dag tijd onthulde de telescoop meer dan elf miljoen objecten in zichtbaar licht en vijf miljoen meer in infrarood licht, zegt ESA in een persbericht. De beelden werd vrijgegeven tijdens de ‘Space Council’ van ESA in

Lees meer »

Rapper Sean ‘Diddy’ Combs geeft mishandeling van ex-vriendin toe: “Ik walg van mezelf” 

Amerikaanse rapper Sean ‘Diddy’ Combs geeft in een video op Instagram toe dat hij zijn ex-vriendin en zangeres Cassandra ‘Cassie’ Ventura heeft mishandeld. Vrijdag bracht nieuwszender CNN bewakingsbeelden naar buiten waarop te zien was hoe Combs zijn toenmalige vriendin sloeg, stampte en door de gang van een hotel sleurde. Combs, die de beschuldigingen altijd heeft ontkend, biedt nu in een

Lees meer »