KIJK. Kleine Amir (6) heeft autisme, vindt geen plaats op speciale school en mag nu ook niet meer naar gewone

De moeder van een Antwerpse jongen van zes met autisme is ten einde raad. Al drie jaar probeert Hind Behe haar zoon Amir in te schrijven in een school van het buitengewoon onderwijs, maar daar is nooit plaats. Daarom zat hij tot nu op een gewone school, maar vanaf morgen is hij ook daar niet meer welkom. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe rollercoaster KV Oostende abrupt ten einde kwam

Na enkele Houdini-acts eerder dit jaar lijkt het doek voor KV Oostende nu toch te gaan vallen. Het faillissement van de kustclub lijkt onafwendbaar en zo komt er een abrupt een eind aan de rollercoaster waarop KVO zich al jaren bevindt. Van Europese hoogdagen onder Marc Coucke, naar twee jaar miserie met ‘den Amerikaan’.
The post Hoe rollercoaster KV

Lees meer »

WEERBERICHT. Vanavond opnieuw intense (onweers)buien verwacht

Er komt maar geen einde aan het kwakkelweer. Hoewel het vandaag wisselend bewolkt wordt met soms mooie opklaringen en stapelwolken, ontstaan er later op de dag ook weer onweersbuien. In het westen van het land daarentegen blijft het nog steeds droger. “Het ziet er heel zonnig uit, vooral aan zee”, legt onze weervrouw Jill Peeters uit. Tijdens de onweersbuien kan

Lees meer »

KIJK. Metejoor maakt onaangekondigde comeback na wekenlange afwezigheid

Metejoor (33) is terug van (even) weggeweest. De Vlaamse zanger stond zaterdag op het podium van Pop on Top, een festival in het Nederlandse Valkenburg. De afgelopen weken bleef Metejoor op de achtergrond omdat hij wegens ziekte een pauze moest inlassen. Begin deze maand moest de populaire zanger zelfs nog enkele optredens annuleren.

Lees meer »

Cadeautje voor Kremlin en aanval op Westen: waarom ‘wet op buitenlandse invloed’ in Georgië zo omstreden is

In Georgië stemt het parlement vandaag over de controversiële wet op buitenlandse agenten. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren. Voorstanders van de wet verwijzen naar de VS, waar – naar eigen zeggen – een soortgelijke wet van kracht is. Tegenstanders noemen de wetgeving "een cadeautje

Lees meer »

Na wekenlang protest: Georgisch parlement stemt vandaag over controversiële “Russische wet”

Volgens de Georgische premier Irakli Kobakhidze (Georgische Droom) zal de regering vandaag beslissen over de wet die buitenlandse invloed moet tegengaan. Die wet houdt in dat organisaties die meer dan 20 procent van hun financiering uit het buitenland krijgen zich moeten laten registreren als ‘agenten’ die door het buitenland worden beïnvloed. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig

Lees meer »

Kwellemolenstraat afgesloten door wateroverlast

In de hoofdgemeente Alveringem heeft het deze ochtend vroeg fel geregend. Inwoners spreken van 25 liter. Dat, bovenop de 18 liter die er gisteren zijn gevallen, heeft ervoor gezorgd dat enkele straten sinds deze voormiddag op hun laagst gelegen punten zijn ondergelopen. Dat is zo voor de Kwellemolenstraat nabij de Westover, de Wijdouwbeekstraat en – in mindere mate de Sint-Rijkerstraat

Lees meer »

Definitief akkoord Nederlandse regeringsvorming: 130 per uur op snelwegen en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Dat blijkt woensdagavond uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB een definitief akkoord, waardoor het rechtse kabinet

Lees meer »

Heidi verlaat na 41 jaar het SNT

Donderdag 16 mei is een dag die Heidi Vermeersch (62) niet snel zal vergeten. Het was namelijk de laatste dag dat ze voor de klas stond in het Centrum voor volwassenenonderwijs SNT, na een carrière van 41 jaar als lerares Engels.
The post Heidi verlaat na 41 jaar het SNT appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik heb toen de gevoelenskraan dichtgedraaid”: Coely openhartig over de beroerte van haar mama in ‘Niks te zien’

“Ze dachten echt dat wij nietsnutten gingen worden.” In een nieuwe aflevering van ‘Niks te zien’ neemt de slechtziende Karl Meesters de queen van de Belgische hiphop, Coely, mee op een muzikale reis naar Schotland. Voor de 30-jarige zangeres, die tijdens het programma onder meer openhartig vertelt over de beroerte van haar mama en ook haar eigen struggles, was het

Lees meer »

City wint door geweldige assist van De Bruyne die het uit kermt van de pijn na enkelblessure, waarna hij (uit voorzorg?) gewisseld wordt

Manchester City speelt vanavond de wedstrijd die het nog tegoed heeft in de Premier League, een inhaalmatch tegen Tottenham. Haaland bracht de Citizens op voorsprong na een knappe assist van De Bruyne. Enkele minuten later lag de Belg te kermen van de pijn en werd hij gewisseld. Kan City zijn voorsprong verdubbelen zonder De Bruyne? Volg het hier in de

Lees meer »

Georgisch parlement keurt omstreden wet over buitenlandse inmenging goed, parlementsleden opnieuw op de vuist tijdens debat

Het Georgische parlement heeft een controversiële wet over buitenlandse inmenging goedgekeurd. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s, die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren als ‘buitenlandse agenten’. Al wekenlang komen Georgiërs op straat om te protesteren tegen de wet. De goedkeuring kwam er letterlijk niet zonder slag of stoot, want tijdens de

Lees meer »