KIJK. Kleine Amir (6) heeft autisme, vindt geen plaats op speciale school en mag nu ook niet meer naar gewone

De moeder van een Antwerpse jongen van zes met autisme is ten einde raad. Al drie jaar probeert Hind Behe haar zoon Amir in te schrijven in een school van het buitengewoon onderwijs, maar daar is nooit plaats. Daarom zat hij tot nu op een gewone school, maar vanaf morgen is hij ook daar niet meer welkom. 

Meer krantenkoppen in België

Zenderproject van Zwin Natuur Park levert opvallende resultaten op: “Weinig jonge ooievaars worden oud genoeg om zelf te broeden”

Het zenderproject van het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist, dat onderzoek doet naar het gedrag van ooievaars, levert steeds meer resultaat op. De voorbije zes jaar kregen 29 ooievaars een zendertje van 25 gram, ínclusief zonnepaneeltje, waarmee de vogels vanop afstand gemonitord worden. “Al moeten we ook wat ‘geluk’ hebben. Ongeveer 60 procent van de ooievaars overlijdt in de eerste

Lees meer »

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gemeenschappelijke militaire manoeuvres in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraten, zei een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de manoeuvres zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde ingezet worden.

Lees meer »

Céline Schoefs uit Hasselt danst in openingsceremonie Olympische Spelen

Danseres Céline Schoefs uit Hasselt zal meedansen in de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen. Alle dansers en danseressen van het Franse dansgezelschap Ballet de Lorraine zitten momenteel gretig te wachten om hun dansroutine van 10 minuten uit te voeren aan de Seine. "Vooral heel veel wachten en stress voor de praktische zaken", vat Céline samen.

Lees meer »

LIVE. 800.000 reizigers getroffen door “grootschalige aanval” met opzettelijke brandstichtingen op TGV-net

De Franse spoormaatschappij SNCF is slachtoffer geworden van “een grootschalige aanval” om het netwerk plat te leggen. De dienstverlening van de TGV-hogesnelheidstreinen is dan ook volledig verstoord. En dat uitgerekend op het moment dat in Parijs de Olympische Spelen van start gaan. Zo’n 800.000 reizigers zouden getroffen zijn. Volg alle ontwikkelingen via onze liveblog.

Lees meer »