Gilde Karel De Goede huldigt verdienstelijke leden

De Koninklijke Gilde Karel De Goede vierde onlangs haar jaarlijkse patroonsfeest. Deze schuttersgilde, opgericht in 1927, is een typische wintermaatschappij waarbij op liggende wip geschoten wordt vanaf eind september tot Pasen.

Op het patroonsfeest – voorafgegaan door een misviering in het Engels klooster – werden enkele verdienstelijke leden gehuldigd, namelijk keizer Luc Dumoulin voor 25 jaar lidmaatschap en confrater Wilfried Hostyn, ook voor 25 jaar lidmaatschap. Daarnaast waren er ook zes aanstellingen in de eed, met name trezorier Freddy Tempelaere tot deken, hofmeester Kristof Pont tot trezorier, raadslid Jacques Van Huysse tot hofmeester, sire Stefaan Beuren tot raadslid, confrater Patrick Michiels tot raadslid en de aanstelling van een nieuwe sire.

The post Gilde Karel De Goede huldigt verdienstelijke leden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Macron en Scholz vinden dat Oekraïne moet kunnen aanvallen op strategische plekken in Rusland, Poetin waarschuwt voor “ernstige gevolgen”

De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz vinden dat Oekraïne wel militaire doelwitten in Rusland mag aanvallen, als van daaruit raketten op Oekraïens grondgebied worden afgevuurd. De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de NAVO-landen met vuur spelen door wapens te geven aan Oekraïne om binnen Rusland toe te slaan. "Constante escalatie kan leiden tot ernstige

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger zegt grens Gaza – Egypte helemaal te beheersen

De bommen die Israël gebruikte voor de luchtaanvallen op een tentenkamp bij Rafah afgelopen zondag, zijn van Amerikaanse makelij. Dat schrijft ‘The New York Times’, die op basis van video’s munitieafval heeft geanalyseerd en voorgelegd aan wapenexperts. En volgens een onderzoek van onder meer ‘The Guardian’ blijkt dat Israël de vervolging (voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid gepleegd in

Lees meer »

Een campagne in de schaduw van de oorlog

De eerste uitzending van Terzake in het kader van KIES24 bood gisteren meteen een pittig debat tussen N-VA-kopstuk Theo Francken en PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, over de rol van Defensie, over de financiering van dat departement en over het thema van de ‘internationale veiligheid’. Een politiek debat dat door het gebruik van een klokje, dat de spreektijd van de sprekers in

Lees meer »

ANALYSE. “Maak het Bende-dossier openbaar en laat het publiek oordelen waar het misgelopen is”

De vrees van slachtoffers en nabestaanden dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel wordt afgesloten zonder verdachten, zonder proces en zonder gerechtigheid is terecht, schrijft onze justitie-expert Faroek Özgünes. “Als we echt lessen willen trekken uit dit falen van justitie”, schrijft hij, “kunnen we beter het hele dossier openbaar maken en publiek zelf laten oordelen waarom het gerecht er

Lees meer »