Een Oekraïense gevangenis vol Russische krijgsgevangenen: “Ik ben de enige die overleefde”

Hoge muren, lege koeren, prikkeldraad. Russische soldaten die in handen van de Oekraïners vallen, komen hier terecht: Zahid-1, een gevangenis nabij Lviv. Vaak als enige overlevers van hun eenheid, verminkt aan binnen- en buitenkant, de oorlog volledig moe. Wij spraken hen tijdens een zeldzame rondleiding. “Zie mij hier liggen, zonder voeten en handen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Café ’t Poatersgat in Brugge failliet, maar hoopt op snelle doorstart

’t Poatersgat, het bekende café in de kelder van het voormalig Jezuïetenklooster in de Vlamingstraat in het centrum van Brugge, heeft het faillissement aangevraagd. Tom Decock, de zoon van de overleden uitbater, wil de zaak nieuw leven inblazen.
The post Café ’t Poatersgat in Brugge failliet, maar hoopt op snelle doorstart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Torhout?

Hoe goed ben je op de hoogte van het reilen en zeilen in Torhout? Wie lag aan de basis van de Ronde van Vlaanderen? Duik je met gemak de lokale geschiedenis in? Ken je iets van heiligen? Waag dan je kans in deze Torhoutse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Torhout? appeared first on

Lees meer »

“Een stad die vroeger katten doodde, viert ze nu”: Amerikaanse krant The New York Times maakt reportage over Ieperse Kattenstoet

Opvallend: de prestigieuze Amerikaanse krant The New York Times wijdt een artikel aan de Kattenstoet. De krant stuurde twee journalisten naar Ieper voor een reportage. En die waren onder de indruk…
The post “Een stad die vroeger katten doodde, viert ze nu”: Amerikaanse krant The New York Times maakt reportage over Ieperse Kattenstoet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

Verongelukte helikopter Iraanse president gevonden, reddingswerkers onderweg: “Situatie ziet er niet goed uit”

De verongelukte helikopter met de Iraanse president Ebrahim Raisi aan boord is gevonden. Dat meldt het hoofd van hulporganisatie Iraanse Rode Halve Maan, die eraan toevoegt dat de situatie “niet goed” is. Reddingswerkers zijn op weg naar de helikopter. Ingewijden melden aan persbureau Reuters dat de kans klein is dat Raisi en de andere acht inzittenden de crash hebben overleefd.

Lees meer »

Twintigers die brand stichtten in kasteel Houthulst krijgen celstraf en internering

Twee mannen van 26 jaar kregen donderdag hun vonnis na de brand, die vorig jaar het kasteel van Houthulst vernielde. De ene krijgt een celstraf, de andere wordt geïnterneerd. “Er bestaat een gevaar dat de man — eventueel in samenhang met andere factoren — opnieuw dergelijke feiten zou plegen.”
The post Twintigers die brand stichtten in kasteel Houthulst krijgen

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) niet langer in levensgevaar na urenlange operatie, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader

Lees meer »