Eén jaar burgeroorlog in Soedan: de crisis groeit, aangevuurd door Iran

Hulpgoederen komen het noodlijdende Soedan amper in, maar Iraanse drones blijkt het leger wel te verwelkomen. Door internationale inmenging komt er geen einde aan de bloedige oorlog en de grootste vergeten crisis ter wereld.

 

Meer krantenkoppen in België

Oud-Vlaams Belanger Hugo Coveliers (77) naar rechter om pensioenbonus te behouden: “500 euro per maand minder? Dat pik ik niet”

Ex-Kamerlid Hugo Coveliers (77, Vlaams Belang) stapt naar de rechter. Hij pikt het niet dat zijn maandelijks pensioen met 500 euro netto teruggeschroefd wordt, omdat het boven het wettelijke plafond van 7.813 euro bruto uitkomt. Tot ongenoegen van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Had Hugo mij gecontacteerd, ik had hem afgeraden om te procederen.” Toch denk Coveliers recht in zijn

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) weer “bij bewustzijn” na urenlange operatie, dader moordaanslag “is het niet eens met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is woensdagmiddag neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels urenlang geopereerd, niet langer in levensgevaar en opnieuw bij bewustzijn. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in

Lees meer »

Morgen opnieuw code geel: “Lokaal kan de grote hoeveelheid regen voor heel wat wateroverlast zorgen”

Op sommige plaatsen ontwikkelen zich maandagnamiddag onweersbuien. De maxima liggen tussen 15 en 21 graden bij een meestal zwakke, veranderlijke wind. Voor morgen is van 9 tot 23 uur opnieuw code geel afgekondigd voor onweer. “Lokaal kan er opnieuw heel veel regen vallen”, volgens VTM NIEUWS-weervrouw Jill Peeters. Dat kan zelfs nog code oranje worden, meldt het KMI.

Lees meer »

Van Grieken steunt “strengste asielbeleid ooit” in Nederlands regeerakkoord: “Met Europa als het kan, zonder als het moet”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is heel tevreden met het Nederlandse regeerakkoord, en dan vooral met het strenge asiel- en migratiebeleid. Dat Europa wel eens dwars zou kunnen liggen, deert Van Grieken niet. “Ik maak mij sterk dat Nederland het strengste asiel- en migratiebeleid zal krijgen. Met Europa als het kan, zonder Europa als het moet”, zei hij in ‘De

Lees meer »

Jongen (14) overleden door eten van ultraheet chipje, hartstilstand na hoog chilipeper-extract

Een 14-jarige Amerikaanse jongen is overleden na het eten van extreem pittige chips. Dat blijkt uit een autopsie op het lichaam, meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press op basis van medische rapporten. Het nieuws van zijn overlijden kwam eerder al groot in de media, maar nu heeft een onafhankelijk arts de precieze doodsoorzaak vastgesteld. Met deze conclusie hebben de nabestaanden

Lees meer »

Leonardo uit Harelbeke gaat als enige Belg in première met veelbelovende film: “Cannes is als een droom die uitkomt”

De debuutfilm van regisseur en scenarist Leonardo van Dijl (33) uit Harelbeke gaat zaterdag in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes. ‘Julie Zwijgt’ is – onder meer dankzij een straffe cast en crew – allerminst een toevalstreffer. Van Dijl stond de afgelopen jaren al op de set met Oscar and the Wolf, Clouseau en Natalie Portman. Al werd de liefde

Lees meer »

EXCLUSIEF. Op bezoek bij Laura Hilven, stuwende kracht achter Arsenal-uitblinker Trossard: “Moeilijk te vatten dat we nú onze grote droom al beleven”

Leandro Trossard (29) speelt het seizoen van zijn leven in de Premier League “Vanaf dag één bij Arsenal viel onze mond open”, zegt Laura Hilven (31). Zij is al twaalf jaar de steun en toeverlaat van de Rode Duivel. “Hier heeft hij als klein jongetje zó van gedroomd.” Lies Vandenberghe stak het Kanaal over voor een exclusief én openhartig interview.

Lees meer »

Mexicaanse kiescampagne meer dan ooit gedrenkt in bloed

Op 2 juni kiest Mexico een nieuwe president, een nieuw Congres, nieuwe deelstaatparlementen en nieuwe burgemeesters. Zo gigantisch als de stembusgang is, zo wreed ook is het geweld dat ermee gepaard gaat: nooit eerder in een campagne werden zoveel kandidaten vermoord – al meer dan 30 sinds begin dit jaar.

Lees meer »