Bayer Leverkusen schrijft geschiedenis met eerste titel

 

Leverkusen won tegen Werder Bremen zijn eerste Duitse titel en ligt nog op koers voor een treble. Ter vervanging van het vertrouwde ‘Vizekusen’ moet de club nu een identiteit als topclub en winnaar construeren.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het begon als kind en het is nooit gestopt. Geen enkele liefde ben ik zo lang trouw gebleven”: 4 Anderlecht-supporters over mogelijke titel

Zeven magere jaren lang hebben ze honger geleden en verdriet gehad. Maar als RSCA Anderlecht zondagavond in het Astridpark aartsrivaal Club Brugge verslaat, en Union heeft eerder op de dag punten laten liggen tegen Cercle Brugge, kunnen de supporters van paars-wit weer doen wat ze decennialang hebben gedaan: vieren. Remco Evenepoel, Sven Mary en twee minder bekende supporters blikken nu

Lees meer »

Na de gratis schoolmaaltijden van Vooruit: wat zijn de breekpunten van de andere zes partijen om in een regering te stappen?

De kiezer moet nog naar de stembus en de regeringen zijn nog lang niet gevormd, maar toch vliegen de breekpunten van politieke partijen al in het rond. Een campagnestunt? Mogelijk, maar het zet nog eens duidelijk in de verf welke thema’s elke partij cruciaal vindt. Wat is voor elke partij essentieel om in een regering te stappen? En hoe haalbaar

Lees meer »

LIVEBLOG LECCE-ATALANTA. Atalanta start zonder De Ketelaere, die rust krijgt voor de Europa League-finale

De Ketelaere & co nemen het op tegen middenmoter Lecce. Atalanta doet nog volop mee voor een Champions League-ticket en moet dus winnen op Lecce. De uitploeg kan rekenen op een sterke De Ketelaere, die zijn goede prestaties toonde in de vorige competitiewedstrijd tegen Roma. De Rode Duivel was goed voor twee doelpunten. Krijgen we dezelfde prestatie te zien? Volg

Lees meer »

Bezoekers tot in Singapore: na succesvol voorjaar schakelt Koers deze zomer nog een tandje bij

Niet alleen voor Mathieu van der Poel was het wielervoorjaar een geslaagde onderneming, ook KOERS. Museum van de Wielersport blikt trots terug op de afgelopen maanden. De bezoekerscijfers zitten in de lift, dat terwijl het museum de komende zomer een unieke actie lanceert: elke donderdag kun je met een toegangsticket aansluiten op een gegidste rondleiding.
The post Bezoekers tot

Lees meer »

Fairtrade avondmarkt overdonderend succes

De recente Fairtrade avondmarkt bracht heel wat mensen op de been in de Fairtradestraat, de Kleine en Grote Dijk en het Begijnhofstraatje, aan de oevers van de Handzamevaart vlak bij het centrum van Diksmuide, waar ruim 50 lokale of fairtradehandelaars hun waren aanprezen.
The post Fairtrade avondmarkt overdonderend succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weduwe van buschauffeur dodelijk ongeluk in Sierre gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder: “Na sluitingsbevel deed ze gewoon verder”

Evy Laermans, de weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijk busongeval in Sierre moet zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechtbank verantwoorden omdat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder. De vrouw had geen geldige vergunning van Kind en Gezin en kon zo geen fiscale attesten afleveren aan de ouders.

Lees meer »

Een lichtje, een piep, een trilling of automatische begrenzing: vanaf juli moet onze auto vertellen dat we te snel rijden

Als je sneller rijdt dan toegelaten, zal je binnenkort een waarschuwing krijgen. Vanaf 7 juli moet elke nieuw verkochte auto uitgerust zijn met een systeem van ‘intelligente snelheidsassistentie’. Op basis van gps-gegevens en camerabeelden kan het systeem opmerken of je sneller dan de toegestane snelheid rijdt en je daar op verschillende manieren op wijzen.

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Zijn 31-jarige compagnon is nog steeds spoorloos. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerismeautoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

Massaal veel adoptieaanvragen voor geiten die piepklein eilandje overbevolken: “De respons is geweldig”

Er was eens een klein Italiaans eilandje genaamd Alicudi, dat al een twintigtal jaar overbevolkt werd door geiten. De burgemeester van het desbetreffende eiland kwam met een bijzonder creatieve oplossing: hij lanceerde een campagne waarbij hij het zeshonderdtal geiten ter adoptie stelde. De campagne blijkt nu een enorm succes te zijn, zo schrijft ‘The Guardian’.

Lees meer »

LIVEBLOG LECCE-ATALANTA (18u). De Ketelaere moet vanop de bank toekijken, pakt Atalanta broodnodige punten?

De Ketelaere & co nemen het op tegen middenmoter Lecce. Atalanta doet nog volop mee voor een Champions League-ticket en moet dus winnen op Lecce. De uitploeg kan rekenen op een sterke De Ketelaere, die zijn goede prestaties toonde in de vorige competitiewedstrijd tegen Roma. De Rode Duivel was goed voor twee doelpunten. Krijgen we dezelfde prestatie te zien? Volg

Lees meer »