30-jarige man komt om het leven na slag op het hoofd van klok in kerktoren

Een 30-jarige man is zaterdagochtend op bizarre wijze om het leven gekomen toen hij boven in een kerktoren in Spanje een slag kreeg van een enorme kerkklok. De Catalaanse man was op slag dood.

 

Meer krantenkoppen in België

Luchthaven in Deurne krijgt nieuwe omgevingsvergunning, ondanks bijna 6.000 bezwaren: “Geen nachtvluchten en bouw geluidsmuur”

De luchthaven in Deurne krijgt van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een nieuwe omgevingsvergunning. Die is van onbepaalde duur en houdt een aantal voorwaarden in. Zo zal de luchthaven voortaan ’s nachts moeten sluiten van 23 uur tot 7 uur en op de Boekenberglei zal een geluidsmuur worden gebouwd. Tegen de nieuwe vergunning werden bijna 6.000 bezwaren ingediend,

Lees meer »

Koning Filip is hoopvol na verkiezingen, maar roept op tot “hoogdringende” aanpak van begrotingstekort

Koning Filip ziet na de recente federale verkiezingen mogelijkheden voor politieke partijen en regio’s om toenadering tot elkaar te zoeken. Dat zegt hij in zijn jaarlijkse tv-toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Nu België op het “Europees strafbankje” zit en onder financieel toezicht staat vanwege buitensporig begrotingstekort, roept de koning ook op dat probleem “hoogdringend” aan te pakken.

Lees meer »

IN KAART 4 op de 10 toeristen komt uit het buitenland: hoe populair is jouw gemeente bij internationale gasten?

Zelf trekken we in de zomer niet alleen naar de eigen kust, maar ook graag naar het buitenland. Buitenlanders brengen op hun beurt graag een bezoekje aan onze provincie. Vier op de tien toeristen die vorig jaar in West-Vlaanderen logeerden, reisden vanuit een ander land naar onze streek. “Belgen hebben hun eigen land herontdekt”, aldus Westtoer.
The post IN

Lees meer »

Grote hinder nadat truck wand Liefkenshoektunnel ramt, brandweer met bestuurder bevrijden uit cabine

In de Liefkenshoektunnel in Beveren heeft zich dinsdag rond 16 uur in de richting van Gent een verkeersongeval voorgedaan. De bestuurder van een vrachtwagen met Roemeense nummerplaat verloor er halfweg de tunnel de controle over het stuur. Hij ramde de tunnelwand en kwam uiteindelijk op het rechterrijvak terecht. De bestuurder zat geklemd in zijn cabine maar kon door de hulpdiensten

Lees meer »

Exact zeven jaar geleden verloren ook Vincent en Ingrid hun zoon (15) in meer: “Er is een leven voor en na de dood van Sebastiaan”

Het moest de mooiste tijd van zijn nog jonge leven worden, maar het scoutskamp van eind juli 2017 in Bütgenbach draaide voor Sebastiaan Vandommele (15) en zijn familie uit op een ware nachtmerrie. Een zwempartij in een meer kostte de jonge kerel het leven. Maandag wordt het verhaal in ‘Mij overkomt het niet’ op Eén belicht. “Het is nog altijd

Lees meer »

Annelies Verlinden (CD&V) zet rem op ambitie om tegen 20 september nieuwe regering te hebben: “Wij zijn hier niet alleen om blijde boodschappen te brengen”

Ze roemt de discretie van formateur Bart De Wever (N-VA) én zijn ambitie om tegen 20 september met een nieuwe regering te landen, maar toch wil Annelies Verlinden (CD&V) iets duidelijk maken: “Er zit marge op die datum. Europa houdt rekening met onze gemeenteraadsverkiezingen.” En die worden óók voor haar en haar partij belangrijk, want wie woont er nog in

Lees meer »

Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan staat voor iedereen klaar”

Burgemeester Wilfried Vandaele gaf vooralsnog geen namen prijs van de lijst waarmee hij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Wel geeft hij mee dat een tiental van de kandidaten uit Wenduine en Harendijke afkomstig zijn, en noemt als voorbeeld de 48-jarige uitbater van de Wielingenbar Ayhan Yeter.
The post Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan

Lees meer »

Elon Musk steekt de draak met wereldleiders en miljardairs met absurde AI-modeshow

Joe Biden in een rolstoel, Donald Trump in gevangenisplunje, Kamala Harris als ‘bikinibabe’, … Ze passeren allemaal de revue in een absurde video die Elon Musk maandag op X plaatste. Het gaat om een door AI-gegenereerde modeshow waarin wereldleiders en miljardairs op een catwalk wandelen in extravagante outfits. De beelden werden al tientallen miljoenen keer bekeken.

Lees meer »