30-jarige man komt om het leven na slag op het hoofd van klok in kerktoren

Een 30-jarige man is zaterdagochtend op bizarre wijze om het leven gekomen toen hij boven in een kerktoren in Spanje een slag kreeg van een enorme kerkklok. De Catalaanse man was op slag dood.

 

Meer krantenkoppen in België

Carcasse in top 5 van beste steakrestaurants ter wereld: “Unieke insteek van onze zaak zorgt voor inspiratie”

Een grote eer voor restaurant Carcasse in Koksijde: het staat op de vijfde plek in de lijst van ‘World’s 101 Best Steak Restaurants’. Zo wint de zaak, met sterrenchef Timon Michiels, de felbegeerde titel in de categorie ‘Continental Europe’. Vanaf 27 juni kan je Carcasse ook vinden in Knokke.
The post Carcasse in top 5 van beste steakrestaurants ter

Lees meer »

Open gesprek met Eva (28), een van de bekendste tv-presentatrices van Nederland: “Ik heb wél armen en benen, alleen hele kleintjes”

Eva Eikhout (28) is tv-presentatrice en programmamaker, moderator en BN’er (bekende Nederlander) met een heerlijk grote mond en een ontoombare energie. En o ja, ze heeft wél armen en benen. “Alleen hele kleintjes.” Over dingen als je bikinilijn waxen, onenightstands en veel te hard rijden – over haar pittige dagelijkse leven, quoi – schreef ze een aanstekelijk boek. “Ik wil

Lees meer »

Zwaar verwaarloosde reptielen gevonden na faillissement: “Dieren al maanden aan lot overgelaten”

In Harelbeke is een schrijnend geval van dierenverwaarlozing ontdekt. Na een faillissement bleken heel wat reptielen, waaronder leguanen, slangen en hagedissen, in de steek te zijn gelaten door hun eigenaar. Ze werden vorige week door een curator ontdekt waarna opvangcentrum SOS Reptiel werd ingeschakeld. “Het was absoluut geen fraai zicht want heel wat dieren waren door tekort van water en

Lees meer »

Jury uitgeloot op assisenproces over roofmoord in Oostende

Zes vrouwen en zes mannen zijn dinsdagnamiddag uitgeloot om in de volksjury te zetelen op het assisenproces tegen Khaldoon Al-Baghdadi (42). De Iraakse Oostendenaar bracht zijn buurvrouw Emmy Geboers (67) op 9 maart 2020 om het leven. De beschuldigde beroofde zijn slachtoffer ook en sneed haar lichaam zelfs in stukken.
The post Jury uitgeloot op assisenproces over roofmoord in

Lees meer »

Macron en Scholz “diep bezorgd” over omstreden wet Georgië

Frankrijk en Duitsland zijn “diep bezorgd over de situatie in Georgië”, waar het parlement vorige week een controversiële wet over buitenlandse beïnvloeding aannam. Dat zeggen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zondag in een gezamenlijke verklaring.

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

Man van Belgisch topmodel vlucht na vermoedelijke mechanische doping en sleurt koersdirecteur “bijna 100m mee” op motorkap

Een bizar verhaal vanuit de Route de l’Oise, een Franse rittenkoers voor amateurs. Een van de deelnemers, Giovambattista ‘Gio’ Iera, sloeg naar verluidt op de vlucht toen de organisatie besloot om de fietsen te controleren op mechanische doping. De renner stapte in zijn auto en reed daarbij de koersdirecteur omver. Iera is de partner van Belgisch topmodel Ingrid Seyhaeve.

Lees meer »

Tiener Techniekacademie reikt diploma’s uit

De deelnemers van de Tiener Techniekacademie in Ichtegem ontvingen hun diploma na de geslaagde lessenreeks van dit voorjaar. “In de Techniekacademie maken kinderen op een speelse manier kennis met wetenschap en allerlei STEM-vaardigheden”, zegt schepen van onderwijs Celesta Muylle (WIT). “Jaarlijks organiseren we verschillende lessenreeksen. Aan deze reeks hebben 14 kinderen van het vijfde en
The post Tiener Techniekacademie

Lees meer »

China houdt militaire oefeningen met raketten en tientallen jets rond Taiwan na inhuldiging nieuwe president

China is met militaire manoeuvres gestart in de buurt van Taiwan, 3 dagen na de inhuldiging van de nieuwe president Lai Ching-te op het eiland. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua. China zou daarbij tientallen gevechtsvliegtuigen en raketten ingezet hebben. Taiwan noemt de Chinese oefeningen een "irrationele provocatie", voor China is het een "waarschuwing" voor de "separatistische daden" van Taiwan.

Lees meer »

LIVE. Kans groeit dat delen van Vlaanderen aan het ergste regenweer ontsnappen, nu al ellenlange file op snelwegen

Het einde van de regen en wateroverlast lijkt nog niet in zicht, maar de kans groeit dat delen van Vlaanderen aan het ergste regenweer zullen ontsnappen. Deze namiddag en avond worden we nog geconfronteerd met regen en buien. Die gaan soms gepaard met onweer en hevige neerslag. “Vooral in het noorden en oosten van het land”, aldus weerman David Dehenauw.

Lees meer »