24-jarige motorrijder komt om in Doornik na botsing met bestelwagen

Bij een ernstig verkeersongeval met een motor en bestelwagen in Doornik is een 24-jarige motorrijder om het leven gekomen. Het slachtoffer was op slag dood.

 

Meer krantenkoppen in België

Meerdere doden en tientallen gewonden bij tornado’s in Texas

Bij tornado’s en hevige stormen, vooral ten noorden van de Texaanse stad Dallas, zijn volgens plaatselijke media zeker tien mensen omgekomen. De helft van de dodelijke slachtoffers kwam uit Texas, met name uit de plaats Valley View, de overige helft uit aangrenzende staten. Er zijn naar schatting tachtig mensen gewond geraakt in de getroffen regio’s.

Lees meer »

Nadat Geoffrey (36) in coma belandde door zware klap tijdens Gentse Feesten: koppel voor rechter wegens opzettelijke slagen en schuldig hulpverzuim

Het jonge koppel dat op de Gentse Feesten vorig jaar betrokken geraakte bij een vechtpartij met de Antwerpse ondernemer Geoffrey Ibens (36) verschijnt op 14 juni voor de rechter. De dertiger kreeg tijdens de schermutseling een ferme klap in het gezicht te verwerken waardoor hij in coma belandde. Hoewel de man van het koppel de slag toediende, mag ook zijn

Lees meer »

30ste Zomer van Antwerpen boort nieuw publiek aan met tv-acteurs, beats in een kerk en een ijsblok boven het Bonapartedok

Bij zijn dertigste editie pakt Zomer van Antwerpen uit met laagdrempelige en grootse attracties, zoals een lichtkasteel op het Operaplein of luchtacrobatie aan het MAS. Natuurlijk zijn er ook weer circus en theater, ditmaal zelfs met acteurs van het kleine scherm. “We willen steeds weer nieuwe bezoekers bereiken”, zegt programmator Patrick De Groote.

Lees meer »

Courtois enige doelman op training bij Real, Lunin nog steeds ziek – Ancelotti:“Ze verdienen allebei om Champions League-finale te spelen”

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde tien jaar geleden al de finale van de Champions League in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan

Lees meer »

Eeuwelinge Martha geniet volop in wzc ’t Ponton

Martha Markey werd op 15 mei 100 jaar. Het was een dag waar ze al lang naar uit keek. Ze vierde haar 100ste verjaardag samen met haar familie en medebewoners van het woonzorgcentrum ’t Ponton en kreeg bezoek van de burgemeester van Oostende Bart Tommelein en schepen Hina Bhatti.
The post Eeuwelinge Martha geniet volop in wzc ’t Ponton

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Stilte voor de storm in het Dudenpark, waar ze hopen op misstap Club – Volg de slotspeeldag op HLN!

D-Day in de bijzonder spannende titelontknoping. Met Club Brugge dat met de beste kaarten aan de slotspeeldag begint. Met een punt tegen Cercle is het áltijd kampioen. Of gaat de trofee toch nog richting Brussel, naar Union of Anderlecht? Een héle dag zit u bij HLN aan het juiste adres. Voor het laatste nieuws, de beste sfeerbeelden voor en na

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. “Moeten op elk scenario voorbereid zijn”: geschorste Nicky Hayen rekent zich nog niet rijk

Net als vorig jaar zal de titelstrijd pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit in het spoor van de drie titelpretendenten. Vandaag spreken de trainers met de pers. Het nieuws,

Lees meer »

UGent gaat einde maken aan bezetting: “Grenzen van redelijkheid en legitiem protest zijn ver overschreden”

De UGent zal een einde maken aan de bezetting door ruim 300 pro-Palestijnse activisten van een universitair gebouw en de omgeving rond het rectoraat. Dat laat rector Rik Van de Walle weten aan Belga. Vrijdagochtend hebben enkele activisten het rectoraat betreden en trokken ze door bureaus. Daarbij zijn strubbelingen ontstaan met veiligheidsagenten en UGent-personeel.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Macron en Scholz: “Oekraïne mag doelen in Rusland aanvallen”, Poetin dreigt in dat geval met “zware gevolgen”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky ondertekende vanmorgen met premier Alexander De Croo (Open Vld) een bilateraal veiligheidsakkoord, dat onder meer minstens 977 miljoen euro aan Belgische militaire hulp aan Oekraïne dit jaar omvat. Het opvallendste nieuws: België belooft tegen 2028 dertig F-16’s aan Oekraïne te leveren. De Croo wil dit jaar al de eerste toestellen sturen. Ondertussen dreigt Poetin met

Lees meer »

“Zo’n reis met het gezin die je maar één keer in je leven doet”: Littler kiest na topwinst voor… Disney World

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten. Vol ongeloof staarde hij voor zich uit.

Lees meer »