Motorrijder in levensgevaar na botsing met bestelwagen, bestuurder in shock

Een motorrijder is zaterdagnamiddag zwaargewond geraakt in Melsele nadat hij met zijn motorfiets in de flank van een bestelwagen was gereden.

 

Meer krantenkoppen in België

Testaankoop buist ook vier zonnecrèmes voor het lichaam

Na het onderzoek over de gezichtszonnecrèmes die HLN-consumentenexperte Safia Yachou uitbracht, komen nu de lichaamszonnecrèmes aan bod. Vier van de tien lichaamszonnecrèmes met factor 50 en 50+ die Testaankoop heeft getest voldoen niét, meldt de consumentenorganisatie dinsdag. De zonnecrèmes bieden niet de bescherming tegen de zon die ze beweren.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Italiaans trio krijgt weinig ruimte van het peloton, Merlier: “Zal geen rustige etappe worden door wind”

Voor het in de Giro enkele dagen aan de klassementsmannen is, krijgen de sprinters nog een keer de mogelijkheid om zich te tonen. De dertiende etappe van Riccione naar Cento is namelijk haast volledig vlak. Kan Tim Merlier de frustraties van z’n declassering van woensdag van zich af sprinten en een tweede ritzege pakken? Volg het op de voet in

Lees meer »

“Geen mollenstreken, wel zenuwen en nonchalance”: verliezende finalist van ‘De mol’ maakte zichzelf soms verdacht

Hij wist ook wie de saboteur was, maar zag in de finale van ‘De mol’ de groepspot van 24.160 euro aan zijn neus voorbijgaan. Michaël Moens (41), de boomverzorger die voortaan ook als ‘de Andrea Bocelli van Grembergen’ kan worden aangesproken, was erg ontgoocheld. Al biedt een mooi gebaar van de winnaar wel troost. “Tijdens de reis heb ik met

Lees meer »

Lokerse Feesten en Rijversfestival zien Joost Klein-effect: “Ticketverkoop schiet de hoogte in”

De ticketverkoop van de festivals Lokerse Feesten en Rijversfestival ligt de laatste dagen fors hoger dan normaal. De organisaties wijzen naar de populariteit van de Nederlandse zanger Joost Klein. Hij staat zowel bij de Lokerse Feesten als bij Rijversfestival geprogrammeerd. "Door alles wat er dit weekend rond hem te doen was, lijken meer mensen nieuwsgierig om hem in het echt

Lees meer »

Vier schoten afgevuurd op Slovaakse premier Fico, eentje raakte hem in de buik: beelden tonen arrestatie

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

Gepland bezoek van Oekraïense president Zelenski aan ons land gaat niet door “vanwege situatie aan het front”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open VLD) ontmoeten, en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Volgens Portugese media is het bezoek uitgesteld door de precaire toestand aan het front. "Het is niet het beste moment om Oekraïne te verlaten", zegt ook VRT NWS-journalist Marijn

Lees meer »

Rector UGent spreekt zich uit tegen totale boycot Israëlische samenwerkingen tijdens overleg met ruim 200 pro-Palestijnse actievoerders  

In de binnentuin van het UFO-gebouw van de UGent hebben ruim 200 actievoerders verzameld voor een open gesprek met rector Rik Van de Walle. De rector geeft toe dat het overleg te lang op zich liet wachten. De actievoerders blijven eisen dat de UGent een totale, voorlopige boycot instelt voor Israëlische samenwerkingen. Daar sprak de rector zich tegen uit.

Lees meer »

Hoe er straks 32 zakken chips per seconde (!) van de band rollen in Veurne: “Handmatig aardappels schillen? Die tijd ligt vér achter ons”

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo investeert 200 miljoen euro in zijn vestiging in het West-Vlaamse Veurne, waar de chips van Lay’s, Doritos en Cheetos worden gemaakt. Bedoeling is om de productie stevig te verhogen, naar liefst 2,8 miljoen zakken chips per dag. Hoe willen ze dat klaarspelen? En telen we daar wel genoeg aardappelen voor? “Van de 4.000 aardappelsoorten ter wereld

Lees meer »

Anderlecht kan voor het eerst in zeven jaar kampioen worden. Supporters Remco Evenepoel en Sven Mary: “Het is afzien geweest”

Zeven magere jaren lang hebben ze honger geleden en verdriet gehad. Maar als RSCA Anderlecht zondagavond in het Astridpark aartsrivaal Club Brugge verslaat, en Union heeft eerder op de dag verloren van Cercle Brugge, kunnen de supporters van paars-wit weer doen wat ze decennialang hebben gedaan: vieren. Remco Evenepoel, Sven Mary en twee minder bekende supporters blikken nu al vooruit.

Lees meer »

Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf van twee jaar aan

Blankenbergenaar Dylan L. (28) vecht voor de Brugse rechtbank de twee jaar effectieve celstraf aan die hij bij verstek kreeg opgelegd voor drugshandel. Ondanks een eerdere veroordeling bleef hij cocaïne en cannabis verkopen. De man werd onlangs opgepakt in Tenerife, maar werd nog niet uitgeleverd.
The post Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf

Lees meer »

Nu Nederland de grenzen sluit: wijken asielzoekers straks uit naar ons land?

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren: asielaanvragen worden opgeschort, het recht op opvang wordt beperkt en automatische gezinshereniging wordt geschrapt. Gaat dat asielzoekers doen uitwijken naar België? Migratie-onderzoeker Pascal Debruyne legt uit hoe groot of klein de impact kan zijn op ons land. “Ik denk niet dat wíj nu ook ons asielbeleid moeten verstrengen.”

Lees meer »

“Zonder overname is licentie niet mogelijk”: KV Oostende heeft mirakel nodig om faillissement af te wenden

Vrijdag verschijnt KV Oostende voor het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector (C-Sar) om zijn licentiedossier voor te leggen. Op dit moment is de overname door Apex Capital Global echter van de baan en is er dus geen mogelijkheid om de licentie te behalen. Tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck geeft uitleg.
The post “Zonder overname is licentie niet

Lees meer »