‘Zorgen voor elkaar moet weer normaal worden’

06:00 Hoe voorkomen we dat ouderen naar een woonzorgcentrum moeten? In Kessel-Lo werkt de organisatie LIVEZ aan een uniek woonproject waar niet alleen verpleeg- en zorgkundigen maar ook buren helpen. ‘De kl… 

Meer krantenkoppen in België

Hoe een jonge ‘kasteelheer’ met lege zakken nu voor de rechter eindigt: “De erfenis, het jacht, de bezittingen in Frankrijk,… Allemaal verzonnen”

Groots waren de plannen van twee boezemvrienden in mei 2023: voor meer dan 5 miljoen euro zouden ze samen het kasteel van Gors kopen, om er “feestjes te organiseren die mensen zich twintig jaar later nog zouden herinneren”. Eén maand later was het sprookje alweer uit, net als de boezemvriendschap. Want de dik 5 miljoen die één van hen na

Lees meer »

“Wie een fiets schenkt, is een jaar lang gratis lid”: veilig verhuur dankzij ‘De Fietsbieb’

Fietsen is gezond, zoveel is duidelijk. Maar een fiets aanschaffen, heeft zijn prijs. Gelukkig ‘fietst’ uitleensysteem ‘De Fietsbieb’ in Menen in de bres voor al wie zich geen eigen fiets kan veroorloven met mooie, veilige tweewielers voor jong en oud.
The post “Wie een fiets schenkt, is een jaar lang gratis lid”: veilig verhuur dankzij ‘De Fietsbieb’ appeared first

Lees meer »

Ambtenaren maken zich zorgen om verdachte deal van 3 miljoen euro die Van Quickenborne tekende: “Ik lees dingen die mij omverblazen”

In het onderzoek naar vermeend gesjoemel onder ex-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) springt één dossier in het oog. Het gaat om een contract van 3 miljoen euro dat op een vreemde manier afgesloten werd en waarvan het eindproduct straks mogelijk in de vuilbak belandt. “Wij stellen ons daar vragen bij”, schreven bezorgde ambtenaren in een interne nota.

Lees meer »

LIVE HET GROTE DUEL. Magnette (PS) gooit de deur dicht voor De Wever (N-VA): “Wij gaan geen seconde verspillen aan confederalisme”

PS-voorzitter Paul Magnette wil na de verkiezingen “geen seconde verliezen aan spreken over het confederalisme”. Dat heeft hij woensdag gezegd tijdens ‘Het Grote Duel’ tussen hem en N-VA-voorzitter Bart De Wever die bleef hameren op een hervorming van ons land. “Als je een land zou schetsen en je schetst België, dan word je in een gekkenhuis gestopt. Herlees hieronder onze

Lees meer »

CD&V zet met Marijke en Dorothy in op lokaal verenigingsleven: “Nadruk leggen op familiale karakter van onze badstad”

Met Dorothy Marrannes en Marijke Vileyn lost CD&V opnieuw twee namen voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “Twee dames die al decennialang stevig geëngageerd zijn in het verenigingsleven van onze badstad”, zegt Sandy Buysschaert.
The post CD&V zet met Marijke en Dorothy in op lokaal verenigingsleven: “Nadruk leggen op familiale karakter van onze badstad” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Florian Vermeersch, de renner die aan politiek doet: “Wielrenners vinden bijna allemaal dat ze te veel belastingen betalen”

“We willen onze schouders zetten onder deze nieuwe gemeente, en als het even kan vanuit de leiderspositie.” Met deze slogan onthulde Open Vld in Lochristi-Wachtebeke zijn kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op die lijst: profwielrenner Florian Vermeersch (25) van Lotto -Dstny. Hoe hard leven de verkiezingen in het peloton? “De meeste Belgische renners menen dat ze te veel belastingen moeten betalen,

Lees meer »

Koning Charles krijgt eerste zaailing van omgezaagde ‘Robin Hood’-boom

De Britse koning Charles krijgt de eerste zaailing van de beroemde ‘Robin Hood’-boom, de esdoorn die in 2023 illegaal werd omgehakt in het noorden van Engeland. De koninklijke familie heeft maandag op Instagram aangekondigd dat de zaailing, zodra die genoeg gegroeid is, zal geplant worden in het park van Windsor, een stad niet ver van Londen.

Lees meer »