Ze gingen gewoon naar school, maar werden ontvoerd: waarom na tien jaar 96 van de 276 Chibok-meisjes nog altijd niet thuis zijn

Tien jaar geleden werden in Nigeria 276 schoolmeisjes ontvoerd. De ‘Chibok-meisjes’ konden rekenen op zelden geziene internationale solidariteit. Redden kon dat een kleine honderd van hen nog niet.

 

Meer krantenkoppen in België

Telecombedrijven bereiken akkoord over samenwerking bij glasvezeluitrol in Vlaanderen 

Telecombedrijven Telenet, Proximus en Wyre en Fiberklaar, die elk bezig zijn met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Vlaanderen, hebben een "memorandum of understanding" ondertekend waarin ze de belangrijkste voorwaarden vastlegden voor een mogelijke toekomstige samenwerking. Volgens de bedrijven kan dit leiden tot "een bredere en snellere fiberuitrol, met minder openbare werken". Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) noemt de samenwerking

Lees meer »

Goud voor Ludwig en Marleen

Op zaterdag 6 juli werd het gouden echtpaar Ludwig Mattan en Marleen Coopman uit de Klaverstraat officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis.
The post Goud voor Ludwig en Marleen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt op Brusselse Grote Markt en aan Beurs

Op de Brusselse Grote Markt en aan de Beurs zijn donderdagnamiddag zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt, omdat ze onaangekondigd een protestactie hielden en een Tomorrowland-evenement verstoorden. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. “We hebben ook drie gerechtelijke processen-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, klinkt het.

Lees meer »

Agnes blaast 100 kaarsjes uit: “Ze woont nog steeds zelfstandig”

Agnes Verhelst werd ontvangen in het gemeentehuis van Wielsbeke naar aanleiding van haar 100ste verjaardag. Agnes zag het levenslicht in Ooigem op 29 juni 1924 en ze woont er nog steeds zelfstandig. Agnes is de weduwe van Florent Putman, die al in 2004 is overleden. In het gezin groeiden drie kinderen op: Marleen, Ignace en
The post Agnes blaast

Lees meer »

Zeven mensen opgepakt na huiszoekingen over heel België in terreuronderzoek: “Verdachten zouden aanslag hebben voorbereid”

In het kader van een onderzoek naar terreur zijn er in verschillende regio’s in ons land veertien huiszoekingen uitgevoerd. Zeven mensen zijn gearresteerd, meldt het federaal parket. Ook op andere plaatsen in Europa zijn arrestaties uitgevoerd. Verschillende verdachten zijn volgens de Franstalige omroep ‘RTBF’ afkomstig uit Centraal-Azië, waar Islamitische Staat Khorasan, een tak van de terreurgroep IS, actief is.

Lees meer »

Twee begeleiders naar huis, hoofdcoach zal niet op de bank zitten: spionagezaak op Spelen beroert de gemoederen

De spionagezaak blijft niet zonder gevolgen. Het Canadees Olympisch Comité heeft twee begeleiders van het vrouwenvoetbalteam naar huis gestuurd. Het gaat om assistent-coach Jasmine Mander en analyticus Joseph Lombari. Het tweetal wordt verantwoordelijk gehouden voor het bespieden van de training van Nieuw-Zeeland, de eerste opponent op de Spelen, met een drone.

Lees meer »