Ze gingen gewoon naar school, maar werden ontvoerd: waarom na tien jaar 96 van de 276 Chibok-meisjes nog altijd niet thuis zijn

Tien jaar geleden werden in Nigeria 276 schoolmeisjes ontvoerd. De ‘Chibok-meisjes’ konden rekenen op zelden geziene internationale solidariteit. Redden kon dat een kleine honderd van hen nog niet.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoge Gezondheidsraad pleit voor totaalverbod op gokreclame, ook voor Nationale Loterij: “Gokverslavingen zijn een groot onderschat probleem”

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft een reeks aanbevelingen gepubliceerd om de verslavingsrisico’s van gokactiviteiten in België te verminderen. De Raad pleit in een nieuw advies voor krachtigere en gevarieerdere waarschuwingen op advertenties voor loterijen, sportweddenschappen en andere gokactiviteiten, maar pleit in de eerste plaats voor een totaalverbod op gokreclame, ook voor de Nationale Loterij. Daarnaast steunt de HGR de verhoging

Lees meer »

Wie 67-plus en alleenstaand is valt twee keer uit de boot

Het is ongerijmd. Het aandeel 67-plussers op het totaal van de Vlaamse bevolking wordt jaar na jaar groter. Maar de samenleving blijft onverstoorbaar gericht op jongeren en gezinnen in de actieve leeftijd. Het aandeel mensen dat alleen woont neemt ook toe, om de simpele reden dat er dus meer 67-plussers zijn en die wonen vaker alleen. In de komende jaren

Lees meer »

China wil met militaire oefeningen rond Taiwan testen hoe het de “macht kan grijpen”: inwoners niet onder de indruk, wel gefrustreerd

Met de grootschalige militaire oefeningen rond Taiwan wil China haar capaciteiten testen om "de macht op het eiland te grijpen". Woorden die geen enorme indruk maken op de bevolking in Taiwan. Zij zijn vooral gefrustreerd dat de problemen niet uitgepraat kunnen worden zonder wapens. "Er zijn wel meer schuilkelders aanwezig in het straatbeeld, maar inwoners blijven vooral bezig met hun

Lees meer »

“Met Deila langs de lijn was het in die bewuste fase 0-1 geworden, met Hayen zat Club in een flow waarin alles meezat”

Club Brugge kroonde zich gisterenavond voor de negentiende keer tot landskampioen. Het had evenwel ook helemaal anders kunnen aflopen voor blauw-zwart, want het afgekeurde doelpunt van Leonardo Lopes Da Silva zorgde voor heel wat controverse. “Met Deila langs de lijn was het in die fase 0-1 geworden, met Hayen zat Club in een flow waarin alles meezat”, aldus onze huisanalist

Lees meer »

“We zijn klaar voor een tweede hoofdstuk”: voormalig taverne Poesta heropent volgende maand als feestzaal

Liefst 20 jaar stonden de gebouwen leeg, maar dankzij Carla Verhooghe (49), de oudste dochter van toenmalig uitbater en eigenaar Hubert Verhooghe, krijgt de Poesta vanaf deze zomer een tweede leven als feestzaal en eventlocatie. De voormalige taverne midden in het Tieltse groen onderging in de voorbije twee jaar een grondige metamorfose.
The post “We zijn klaar voor een

Lees meer »

Brugse cabaretière Els Degryse verkoopt haar clitoris in spiegeltent langs de Kruisvest

De vrouw die haar clitoris verkoopt. Zo luidt de prikkelende titel van het debuut van de Brugse cabaretière Els Degryse (45). De voorstelling gaat op dinsdag 28 mei in première in de spiegeltent Magic Mirrors langs de Kruisvest in Brugge tijdens het stadsfestival Mirage.
The post Brugse cabaretière Els Degryse verkoopt haar clitoris in spiegeltent langs de Kruisvest appeared

Lees meer »

De Croo belooft 30 F-16’s aan Zelensky tegen 2028: waarom zo laat? “Na de oorlog zullen ze ook nog nodig zijn”

België zal tegen 2028 dertig F-16’s leveren aan Oekraïne. Als alles meezit worden de eerste vliegtuigen eind dit jaar nog geleverd. Ons land zal bovendien dit jaar 977 miljoen euro aan steun schenken aan Oekraïne. Maar is 2028 niet veel te laat? Zal de oorlog nog zo lang duren? En houdt ons leger zelf nog materiaal over? Defensie-onderzoekster Michelle Haas

Lees meer »