Topdokter Luc Colemont over operatie Eddy Merckx: “Gekantelde darm kan levensbedreigend zijn”

Eddy Merckx (78) heeft enkele dagen in het ziekenhuis gelegen na een operatie aan de darmen. De wielerlegende was met spoed opgenomen wegens hevige buikpijn. Hij bleek last te hebben van een gekantelde darm. Een medische aandoening die niet vaak voorkomt, maar wel levensbedreigend kan zijn”, zegt dokter Luc Colemont. 

Meer krantenkoppen in België

De must-reads van het weekend

03:00 Grappende, zingende chatbots die ons beter kennen dan onze beste vrienden, robots die meer en meer op mensen lijken en gedachten uitwisselen met een soort ‘airpods’: steeds sneller evoluerende AI doet…

Lees meer »

Mutse Festival organiseert vierde editie: “Sinds dit jaar is er een kinderspeelgoedrommelmarkt”

Mutse Festival, een gratis kinderfestival voor het hele gezin, opent voor de vierde keer de deuren op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni. “Het concept van Mutse is eenvoudig, maar krachtig: een festival dat niet alleen gericht is naar kinderen, maar een belevenis biedt voor het hele gezin”, zegt medeorganisator Jakob Dhaene.
The post Mutse Festival organiseert

Lees meer »

Alle campussen Universiteit Amsterdam morgen en woensdag dicht na protesten

In Nederland blijven alle campussen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) de komende twee dagen dicht nadat er meerdere demonstraties zijn geweest, meldt de universiteit. Het College van Bestuur (CvB) kan momenteel "geen verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid" van de mensen op de locaties van de universiteit. Er vindt dinsdag en woensdag dus geen onderwijs plaats op de UvA.

Lees meer »

Volkstuintjes zijn weer in, en niet enkel om te tuinieren: “Rang of stand, afkomst of leeftijd, dat telt hier niet”

De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op

Lees meer »

Na bijna dertig jaar verhuist kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu naar nieuwe stek in Roeselare

Kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu verhuist na 29 jaar vanuit de Sint-Amandsstraat naar de Noordstraat in Roeselare. Zaakvoerster Lisanne Vandewiele liet daar een voormalige dokterswoning slopen, momenteel is men volop bezig met het bouwen van een nieuwbouw. “We hopen daar de deuren net voor de start van het nieuwe schooljaar te openen.”
The post Na bijna dertig jaar verhuist kinder-

Lees meer »

Leven aan Belgische kust is écht gezonder. Onderzoeker somt voordelen (en belangrijk nadeel) op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

Backstage Producties staat in de startblokken van de generale week van hun nieuwe komedie ‘De Schlagerij’

Theaterproductiehuis Backstage Producties nodigde de pers uit om aanwezig te zijn bij de open repetitie van hun nieuwste komedie, “De Schlagerij”. Ze kregen een exclusief kijkje achter de schermen om zo de voorbereidingen voor deze hilarische voorstelling van dichtbij te volgen.
The post Backstage Producties staat in de startblokken van de generale week van hun nieuwe komedie ‘De Schlagerij’

Lees meer »