Wielerlegende Eddy Merckx (78) weer thuis na succesvolle operatie aan darmen

Eddy Merckx (78) is weer thuis nadat hij enkele dagen in het ziekenhuis verbleef na een succesvol verlopen operatie aan de darmen. Merckx is fel vermagerd, maar levensbedreigend is de situatie nooit geweest. 

Meer krantenkoppen in België

79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval

Een 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen omdat hij twee keer betrapt werd terwijl hij afval verbrandde op zijn domein. De man zei zelf dat hij het te duur vond om naar het containerpark te gaan.
The post 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval appeared first

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin en Zelensky: geen ‘olympische’ wapenstilstand – Moskou: Westen is met “vuur aan het spelen”

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd naar aanleiding van de Oekraïense luchtaanvallen van afgelopen nacht. Volgens Rusland werden daarvoor westerse wapens gebruikt. De Russische president Vladimir Poetin zal ook tijdens de Olympische Spelen doorgaan met de oorlog in Oekraïne. De Franse president Emmanuel

Lees meer »

Meer dan helft lgbtq+’ers durft niet hand in hand over straat

Meer dan de helft van de lgbtq+’ers in ons land durft niet hand in hand over straat te lopen en meer dan een kwart vermijdt bepaalde plaatsen uit angst om aangevallen te worden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa

Lees meer »

Mollenvanger Marc Denys in gesprek met de Mol van het 12de seizoen

Het spel is gespeeld: de Mol is ontmaskerd en dit is de winnaar van het 12e seizoen. OPGELET, SPOILER ALERT! In de finale van ons favoriet programma is Senne ontmaskerd als de snoodaard van dit seizoen. Bernard kroonde zich tot winnaar. Hij haalde het van Michaël en gaat met de groepspot van 24.160 euro naar huis.
The post Mollenvanger

Lees meer »

LIVE GAZA. Spanje weigert toegang te verlenen aan schip met wapens voor Israël

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

Ondanks druk van Vlaams Belang-politicus krijgt weggenomen kunstwerk plaats op andere expo: “We zijn het niet eens met censuur”

Ter ere van haar vijfjarige bestaan organiseerde serviceclub Spectrum uit Ronse afgelopen weekend een tentoonstelling. Karel Thienpont uit Maarkedal is één van de circa twintig artiesten die er hun werk aan het grote publiek mochten tonen. Een van zijn werken, een keramische pot met een politieke boodschap, moest verwijderd worden onder druk van Erik Tack. Het voormalig parlementslid voor Vlaams

Lees meer »

“Deze race is dé ultieme test voor mens en machine”: Renzo en Valé Van der Donckt naar eiland Man voor gevaarlijkste motorrace ter wereld

Op het eiland Man wordt ieder jaar een van de spectaculairste, maar tegelijk ook een van de gevaarlijkste motorraces ter wereld georganiseerd. Tijdens de race scheuren de deelnemers gedurende 60 kilometer langs dorpjes en smalle straten. Kanegemnaar Renzo Van der Donckt (47) is een bekende naam in het wereldje. Hij nam in het verleden al een aantal keer individueel deel

Lees meer »