T1 Nico Rogge strijdt met KZ Dentergem voor eindronde

Vierdeprovincialer KZ Dentergem is nog volop in strijd voor een eindrondeticket. Vorige week donderdag haalde het team van coach Nico Rogge opnieuw zwaar uit, namelijk 2-7 winst op het veld van Aalbeke sport B. Daardoor staat men nu op een gedeelde vierde plaats.

“We hebben op Aalbeke met schitterend voetbal uitgepakt, gekruid met dito doelpunten. Een bewijs dat het vertrouwen in de ploeg al heel het jaar goed zit, zowel op als naast het veld. Iedereen beleeft ook veel plezier en dit vertaalt zich momenteel ook in de uitslagen. Alleen jammer dat we in enkele matchen in deze campagne steekjes hebben laten vallen die finaal wel kostbaar kunnen zijn. Zo hebben we nu nog geen zekerheid over deelname aan de eindronde. Het gaat nog tussen Bissegem en wij en om eerlijk te zijn hebben wij een iets moeilijker programma nog, wat niet wil zeggen dat we al de strijdbijl gooien. Nu we in vorm zijn willen we nog zoveel mogelijk punten halen maar dan nog moeten we rekenen op een echte misstap/verlies van Bissegem.”

Veel blessureleed

Zou Nico ontgoocheld zijn mocht zijn team geen eindronde halen? “In normale omstandigheden en met een volledige kern zou ik onmiddellijk ‘ja’ gezegd hebben, nu is de situatie wel volledig anders want voorlopig heb ik slechtgs 12 A-kernspelers ter beschikking door blessures. Robbe Colpaert en Wout Vandaele heb ik bijvoorbeeld in deze campagne nog niet op het veld gezien en dan zijn er nog de vijf langdurig geblesseerden. Dit weekend ga ik nog steeds niemand kunnen recupereren in de thuiswedstrijd tegen Ruiselede.”

“Door blessures heb ik voorlopig slechts 12 A-kernspelers beschikbaar”

Waar ligt dan hun sterkte want ze staan toch niet voor niks zesde? “Het is een heel stug blok dat met veel verticaal voetbal uitpakt, dus met lange ballen richting hun grote mannen voorin.”

“Daarop gaan we net als in de heenmatch een antwoord op moeten vinden. Verder zullen we ook Maxime Vervisch proberen lam te leggen want hij zal zich ongetwijfeld willen tonen tegen zijn toekomstige ploeg. Ik verwacht dus een aangename pot voetbal”, aldus de 50-jarige bediende uit Waregem. (SBR)

Zondag 14 april om 15 uur: KZ Dentergem – GL Ruiselede

The post T1 Nico Rogge strijdt met KZ Dentergem voor eindronde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Vliegtuig maakt succesvolle noodlanding zonder landingsgestel

Een vliegtuigje met drie mensen aan boord is maandag zonder landingsgestel geland op de luchthaven van het Australische Newcastle. Om die landing veilig te laten verlopen moest het toestel eerst drie uur lang rondjes vliegen om brandstof te verbranden. Het vliegtuig steeg op ten noorden van Sydney, maar kreeg kort nadien “mechanische problemen”. Niemand geraakte gewond.

Lees meer »

Gepland bezoek van Oekraïense president Zelenski aan ons land gaat niet door “vanwege situatie aan het front”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open VLD) ontmoeten, en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Volgens Portugese media is het bezoek uitgesteld door de precaire toestand aan het front. "Het is niet het beste moment om Oekraïne te verlaten", zegt ook VRT NWS-journalist Marijn

Lees meer »

Brugse politie neemt 18 elektrische fietsen in gebruik

De Brugse politie heeft 18 nieuwe elektrische fietsen in gebruik genomen. Het gaat om stadsfietsen bestemd voor de wijk- en de jeugdinspecteurs die nu nog op eigen kracht rondrijden.
The post Brugse politie neemt 18 elektrische fietsen in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: hoe Brussels is filmster Audrey Hepburn?

Dit jaar zou Audrey Hepburn 95 geworden zijn. Ze was een van de beroemdste filmsterren uit de jaren 1950 en 1960. Met rollen in ‘Breakfast at Tiffany’s’, ‘My Fair Lady’ en ‘Roman Holiday’ is ze niet weg te denken uit enkele klassiekers uit de tijd van het oude Hollywood. Hepburn was ook een mode-icoon, en haar roots, die lag in

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »