T1 Nico Rogge strijdt met KZ Dentergem voor eindronde

Vierdeprovincialer KZ Dentergem is nog volop in strijd voor een eindrondeticket. Vorige week donderdag haalde het team van coach Nico Rogge opnieuw zwaar uit, namelijk 2-7 winst op het veld van Aalbeke sport B. Daardoor staat men nu op een gedeelde vierde plaats.

“We hebben op Aalbeke met schitterend voetbal uitgepakt, gekruid met dito doelpunten. Een bewijs dat het vertrouwen in de ploeg al heel het jaar goed zit, zowel op als naast het veld. Iedereen beleeft ook veel plezier en dit vertaalt zich momenteel ook in de uitslagen. Alleen jammer dat we in enkele matchen in deze campagne steekjes hebben laten vallen die finaal wel kostbaar kunnen zijn. Zo hebben we nu nog geen zekerheid over deelname aan de eindronde. Het gaat nog tussen Bissegem en wij en om eerlijk te zijn hebben wij een iets moeilijker programma nog, wat niet wil zeggen dat we al de strijdbijl gooien. Nu we in vorm zijn willen we nog zoveel mogelijk punten halen maar dan nog moeten we rekenen op een echte misstap/verlies van Bissegem.”

Veel blessureleed

Zou Nico ontgoocheld zijn mocht zijn team geen eindronde halen? “In normale omstandigheden en met een volledige kern zou ik onmiddellijk ‘ja’ gezegd hebben, nu is de situatie wel volledig anders want voorlopig heb ik slechtgs 12 A-kernspelers ter beschikking door blessures. Robbe Colpaert en Wout Vandaele heb ik bijvoorbeeld in deze campagne nog niet op het veld gezien en dan zijn er nog de vijf langdurig geblesseerden. Dit weekend ga ik nog steeds niemand kunnen recupereren in de thuiswedstrijd tegen Ruiselede.”

“Door blessures heb ik voorlopig slechts 12 A-kernspelers beschikbaar”

Waar ligt dan hun sterkte want ze staan toch niet voor niks zesde? “Het is een heel stug blok dat met veel verticaal voetbal uitpakt, dus met lange ballen richting hun grote mannen voorin.”

“Daarop gaan we net als in de heenmatch een antwoord op moeten vinden. Verder zullen we ook Maxime Vervisch proberen lam te leggen want hij zal zich ongetwijfeld willen tonen tegen zijn toekomstige ploeg. Ik verwacht dus een aangename pot voetbal”, aldus de 50-jarige bediende uit Waregem. (SBR)

Zondag 14 april om 15 uur: KZ Dentergem – GL Ruiselede

The post T1 Nico Rogge strijdt met KZ Dentergem voor eindronde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Patriaschilders stellen werken tentoon in Moorslede

Binnen het dienstencentrum Patria vinden heel wat activiteiten plaats. Zo heeft Patria een eigen biljartclub, maar zijn er ook de Patriaschilders. Kunstenaar en lesgever Francky Vandewalle nam de creatieve leden de voorbije maanden weer op sleeptouw. Dat leverde heel wat fijne kunstwerken op. Die werden recent tentoongesteld in het voormalig gemeentehuis van Dadizele. De Patriaschilders
The post Patriaschilders stellen

Lees meer »

34-jarige bestuurder van trike zwaargewond na ongeval in Reningelst

Een 34-jarige man uit Ieper is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Reningelst. Het ongeval gebeurde met zijn trike, een driewielige motorfiets. De man verloor tijdens een rondrit met vrienden de controle over het stuur en kwam tegen een duiker naast de weg terecht.
The post 34-jarige bestuurder van trike zwaargewond na ongeval in Reningelst appeared first on

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Freddy en Sabien uit Izegem

Sabien Vancoillie (67) en Freddy Dusselier (72) uit de Krekelstraat trokken naar ‘t Cleen Schardouw in Sint-Eloois-Winkel voor de viering van hun 50ste huwelijksverjaardag.
The post Gouden huwelijksgeluk voor Freddy en Sabien uit Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eugène Beernaert volgt zijn goede, maar betreurde vriend Rik Baert op als nieuwe voorzitter Vlaams Belang Izegem

In april moest Vlaams Belang Izegem afscheid nemen van een waar boegbeeld en Vlaams-nationalist in hart en nieren, afdelingsvoorzitter Rik Baert. Recent werd Eugène Beernaert (61) intern verkozen om het voorzitterschap op zich te nemen. “Niettegenstaande de uiterst pijnlijke context en het verlies van een goede kameraad, ben ik heel vereerd met deze kans”, aldus Eugène Beernaert.

The post Eugène

Lees meer »

Twee kinderen buiten levensgevaar na tragisch ongeval met Antwerps gezin in Namen

“Alles lijkt erop dat de vader van het gezin de snelheid van het landbouwvoertuig verkeerd ingeschat heeft.” Dat zegt Valérie Lecompte, de burgemeester van Somme-Leuze, nadat een dodelijk ongeval in haar gemeente zaterdag twee levens eiste. Een vader uit het Antwerpse overleefde de klap niet, net als zijn zoon. Maar de twee andere kinderen in de auto zijn intussen wel

Lees meer »

Okra fietst richting het Ieperse Ommeland

Onlangs namen 21 Okra leden hun fiets bij de hand om een dagje erop uit te trekken. Iedereen met de fietshelm en een fluojas zodat men zich veilig in het verkeer kon wagen.
The post Okra fietst richting het Ieperse Ommeland appeared first on KW.be.

Lees meer »

FBI over aanslag op Trump: “Schutter vloog op voorhand met drone rond op rallylocatie en zocht ook informatie op over aanslag op JFK”

Thomas Matthew Crooks (20) die een aanslag heeft gepleegd op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, vloog op voorhand met een drone rond op het terrein waar de rally van Trump doorging. Dat heeft FBI-directeur Christopher Wray gezegd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Crooks zou voor de schietpartij ook online research gedaan hebben naar de moordaanslag op voormalig president John

Lees meer »

Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in voor pleegkinderen: “Veilige en ondersteunende omgeving bieden”

Poperinge wil zich als pleegzorgstad engageren om pleegkinderen meer te betrekken bij buitenschoolse activiteiten. De stad stelde samen met verschillende lokale jeugdbewegingen een charter op, om te tonen dat elk kind welkom is, ook als het maar een korte periode aanwezig is. De Hoppestad is de eerste stad die dit engagement aangaat.
The post Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in

Lees meer »

“Het Europese niveau is cruciaal, maar vreemd genoeg vinden onze partijvoorzitters niemand om Eurocommissaris te worden”

De partijvoorzitters lijken voorlopig niemand te vinden die voor ons land de komende jaren naar de Europese Commissie gestuurd kan worden. “Dat de Europese vacature voor hen momenteel eerder een vloek dan een zegen is, doet wenkbrauwen fronsen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Hoe vaak wordt ons niet verteld dat het Europese niveau cruciaal is? Maar nu ze iemand uit de

Lees meer »