Politie schiet op man van 66 in Beringen tijdens interventie: slachtoffer in been geraakt

In Beringen is vanochtend een schietincident geweest bij een politie-interventie. De lokale politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo werd opgeroepen voor bijstand bij een man van 66 jaar in de Sparrenstraat, maar de man gedroeg zich erg agressief. Daarop werd een schot gelost door één van de inspecteurs. De bewoner werd daarbij in het been geraakt. 

Meer krantenkoppen in België

Mexicaanse kiescampagne meer dan ooit gedrenkt in bloed

Op 2 juni kiest Mexico een nieuwe president, een nieuw Congres, nieuwe deelstaatparlementen en nieuwe burgemeesters. Zo gigantisch als de stembusgang is, zo wreed ook is het geweld dat ermee gepaard gaat: nooit eerder in een campagne werden zoveel kandidaten vermoord – al meer dan 30 sinds begin dit jaar.

Lees meer »

Enorme ravage na ongeval in Izegem, waarbij bestuurder gewoon uit auto stapt: “Hij had zelfs even de intentie om te vertrekken”

Een veertiger uit Izegem bracht maandagavond een ware ravage aan langs de Ardooisestraat in Izegem. De man ramde met zijn BMW een geparkeerde auto, waarna ook nog een andere geparkeerde wagen en een woning in de brokken deelden. “We werden opgeschrikt door een enorme knal.”
The post Enorme ravage na ongeval in Izegem, waarbij bestuurder gewoon uit auto stapt:

Lees meer »

Debuutfilm ‘Julie zwijgt’ van Leonardo van Dijl, enige Belg in Cannes, gaat in wereldpremière

Op het Filmfestival van Cannes gaat vandaag ‘Julie zwijgt’, het langspeelfilmdebuut van de Belgische regisseur Leonardo van Dijl (33) in wereldpremière. De film gaat over een jonge beloftevolle tennisspeelster, van wie de coach verdacht wordt van grensoverschrijdend gedrag. De film is geselecteerd in de nevensectie Semaine de la Critique en maakt kans op de Caméra d’Or.

Lees meer »

3×3 Lions op rand van uitschakeling na nederlagen in eerste twee duels

De kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs hangt voor de 3×3 Belgian Lions aan een zijden draadje. De Belgische basketters verloren vrijdag hun eerste twee wedstrijden op het olympisch kwalificatietoernooi in het Hongaarse Debrecen tegen Japan (19-21) en Mongolië (21-17) en hebben hun lot door die valse start niet meer in eigen handen.

Lees meer »

WEERBERICHT. Vanavond opnieuw intense (onweers)buien verwacht

Er komt maar geen einde aan het kwakkelweer. Hoewel het vandaag wisselend bewolkt wordt met soms mooie opklaringen en stapelwolken, ontstaan er later op de dag ook weer onweersbuien. In het westen van het land daarentegen blijft het nog steeds droger. “Het ziet er heel zonnig uit, vooral aan zee”, legt onze weervrouw Jill Peeters uit. Tijdens de onweersbuien kan

Lees meer »

Unizo reikt HIB-label uit aan Tibo Sissau

Schrijnwerker Tibo Sissau (27) kreeg het label Handmade In Belgium van Unizo. Het is nog maar de vierde ondernemer in Langemark-Poelkapelle die het label voor authentieke, handgemaakte en eerlijke producten krijgt.
The post Unizo reikt HIB-label uit aan Tibo Sissau appeared first on KW.be.

Lees meer »

VK Langemark-Poelkapelle maakt promotiedroom waar: “De opluchting is heel groot”

Na het eindrondetrauma van vorig jaar kon VK Langemark-Poelkapelle dit keer wel de poort naar derde provinciale openbeuken. De vice-kampioen uit 4D schakelde eerste KSV Oostkamp B uit en verloor daarna nipt van KM Torhout B, maar heeft de promotie toch beet.
The post VK Langemark-Poelkapelle maakt promotiedroom waar: “De opluchting is heel groot” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gaat ‘Thermomixbende’ vrijuit?Rechter weert info van telefonie-onderzoek uit dossier: “Dit is tegen alle regels van de privacy”

“Het recht op een eerlijk proces is miskend en alle bewijs dat via het retro-actief telefonie-onderzoek is verkregen, moet uit het dossier worden geweerd.” De rechter in Kortrijk oordeelde dat er in het onderzoek naar een Brusselse bende, die verdacht wordt van de roof van 921 Thermomixen en dure stofzuigers van het merk Kobold in Beveren-Leie bij Waregem, geen wettelijke

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza

Vredescomité Kortrijk zette woensdagavond zijn schouders onder het initiatief van Pax Christi Vlaanderen om de Nakba te herdenken via een aantal Stiltecirkels. Er waren zo’n 40 deelnemers.
The post Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bezoek archeologische opgravingen Sint-Laurentiuskerk

Naar aanleiding van de vernieuwing van de verwarmingsinstallatie in de Sint-Laurentiuskerk in Zedelgem, loopt een archeologisch onderzoek op de plaatsen die voor deze werken moeten worden vrijgemaakt.
The post Bezoek archeologische opgravingen Sint-Laurentiuskerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf 21 mei met een andere aannemer: Werken Rekestraat in Wervik hervatten

Volgens de planning hervatten de werken voor het vernieuwen en ondergronds brengen van diverse nutsleidingen in de Rekestraat in Wervik op 21 mei. Het zal dan liefst 40 dagen zijn dat de werken stil lagen. Met de firma Zeelse Grond- en Kabelwerken hervat een andere aannemer de werken.
The post Vanaf 21 mei met een andere aannemer: Werken Rekestraat

Lees meer »