Nieuwe naam fusiegemeente Ham en Tessenderlo is bekend: Tessenderlo-Ham 

De fusiestad van gemeenten Ham en Tessenderlo zal Tessenderlo-Ham heten. Dat werd maandagavond feestelijk bekendgemaakt. De inwoners van Ham en Tessenderlo hadden de keuze uit vier mogelijke namen: Ham ter Loo, Kempenheide, Kepkensberg of Tessenderlo-Ham. Op 1 januari 2025 zullen de gemeenten fuseren. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Bradley Cooper en Gigi Hadid samen gespot op muziekfestival, waar acteur ook Pearl Jam op podium vervoegt

Ook voor grote sterren is het festivalseizoen begonnen. Zo bezochten acteur Bradley Cooper en supermodel Gigi Hadid het BottleRock-festival in de Amerikaanse staat Californië. Fans spotten het verliefde stelletje al dansend en knuffelend tijdens het optreden van Stevie Nicks, die de Fleetwood Mac-hit ‘Dreams’ zingt. In oktober 2023 ontstonden de geruchten dat de twee een relatie hadden. Dat hebben ze

Lees meer »

Politiek journalist Isolde Van den Eynde: “PS-voorzitter Magnette mag dan wel njet zeggen tegen staatshervorming, er beweegt meer dan we denken”

Of België uit twee democratieën bestaat zoals De Wever zegt? Soms wel. Maar het zijn alleszins geen parallelle werelden meer. Het is niet langer een dovemansgesprek van twee democratieën die deel uitmaken van hetzelfde land. Communautair zegt Paul Magnette njet, maar er beweegt veel meer dan we denken”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Uitgegroeid tot de beste op het veld én in de strijd tegen racisme: hoe Vinícius de wereld wil bestormen en beter maken

Straks wordt hij 24. Real Madrid-vedette Vinícius Júnior is dé publiciteitsposter van de Champions League-finale van zaterdag op Wembley. Zo mogelijk ’s werelds beste voetballer, ontegensprekelijk ’s werelds grootste voorvechter van een maatschappij zonder racisme. Soms is het veel om te dragen voor een Braziliaans straatjochie van 23. Een blik in het hoofd van ‘Vini’, estafetteloper in het team van

Lees meer »

Grondverzakking in Riemst door zware regenval

In Zussen (Riemst) is opnieuw een grondverzakking vastgesteld in de Misweg, dit keer in de berm. De vermoedelijke oorzaak is de zware regenval van afgelopen week. Dat schrijft Het Belang van Limburg en dat nieuws werd bevestigd aan onze redactie. Vandaag gaat de gemeente de verzakking verder onderzoeken.

Lees meer »

Knokke-Heist wil openbare verlichting volledig verledden tegen 2028

De gemeente Knokke-Heist wil haar openbare verlichting tegen 2028 volledig ombouwen naar ledverlichting. Deze gemeentelijke beleidsvisie past binnen de klimaatdoelstellingen en de ambitie van de Vlaamse Regering om Vlaanderen volledig te verledden tegen 2030. Dankzij de investering in verledding kunnen alle steden en gemeenten samen maar liefst jaarlijks 54 miljoen euro besparen op energieverbruik en 44.000 ton aan CO2.

Lees meer »

Ze dwongen ‘Gekke Geert’ een moord te bekennen die hij niet had gepleegd, nu staan speurders zelf voor rechter

Twee rechercheurs van politiezone Grensleie (Ledegem, Menen, Wevelgem) staan vandaag voor de rechter in Kortrijk op beschuldiging van valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. De twee zouden in april 2011 een zwakbegaafde man gedwongen hebben een moord te bekennen die hij niet had gepleegd en daarover het proces-verbaal niet correct opgesteld hebben. Ze ontkennen.
The post Ze

Lees meer »

Dienstencheques kunnen echt wel duurder

De dienstencheques mogen gerust duurder worden. Dat is de conclusie van het bedrijf i-mens dat sinds februari zijn klanten 5 euro per uur meer laat betalen voor een poetshulp. Weinig mensen haakten af. Toch heeft de Vlaamse Regering de prijs van de dienstencheques nooit willen verhogen.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “De overwinning van VB en PVDA in 2019 bracht de andere partijen zo van hun melk, dat ze nooit meer gestopt zijn met campagnevoeren”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de partijen al jarenlang in een permanente campagnemodus zitten, hoewel we dat twaalf dagen voor de verkiezing niet zouden denken. “Het is een vruchteloze poging geweest om het

Lees meer »

Tiental actievoerders opgepakt bij bezetting rectoraat UGent: “Universiteit stuurde speciale eenheden af op eigen studenten”

Nadat studenten vrijdagochtend het rectoraat van de UGent hadden bezet, werd ’s middags een aantal actievoerders opgepakt. Volgens de politie omdat ze zich weerspannig gedroegen, maar de bezetters spreken van “een totaal onaanvaardbare disproportionele reactie”. Ook aan de KU Leuven trokken een 25-tal studenten naar het rectoraat.

Lees meer »

ASSISEN. Stefaan De Smet schoot zijn minnares dood langs een eenzame veldweg. Een opwelling? Of een goed voorbereid plan?

Voor het assisenhof in Gent vindt vanaf morgen het proces plaats tegen Stefaan De Smet. Hij wordt beschuldigd van moord op zijn minnares en overbuurvrouw Sandra Bellaccomo. De Smet schoot haar dood op een afgelegen landweg in Berlare. Volgens hem in een opwelling, omdat Bellaccomo eiste dat hij met zijn familie zou breken. Haar echtgenoot, haar zoon, haar familie en

Lees meer »