Pieter Deknudt en Zinger stellen eerste album voor

Het zijn spannende tijden voor Pieter Deknudt, frontman van Zinger. Negen jaar na de overwinning in ‘De Nieuwe Lichting’ stelt hij met zijn band het debuutalbum ‘The going on’ voor tijdens een concert op woensdag 17 april in De Kreun in Kortrijk.

Zingeris een vijfkoppig buitenbeentje in de Belgische muziekscene: half bruine-kroeg-fanfare, half spacepopband. Het kleurrijke dansorkest won in 2015 De Nieuwe Lichting, de grootste bandwedstrijd van het land op StuBru, met een sound die je doet dansen en mijmeren tegelijk. Die mix van melancholie en optimisme bracht hen eerder op de podia van Pukkelpop, Ancienne Belgique, vele clubs en talloze festivals.

“Negen jaar na onze winst is onze debuutplaat ein-de-lijk klaar”, stelt Pieter Deknudt. “Dat maakt van ons zonder twijfel de traagste De Nieuwe Lichting ooit, maar we kunnen perfect uitleggen waarom… Er is best veel gebeurd sinds 2015. Onze trompettist kwam na een smartelijk ongeval om het leven en dat verlies zorgdevoor eenheusereality check.”

“Daardoor zijn we heel intens bezig geweest met het opzetten vanhet project Reveil, dat op 1 november troostconcerten met muziek, poëzie en verhalen organiseert op begraafplaatsen rond zonsondergang. Dat initiatief isserieusuit zijn voegen gebarsten, want we zijn al te gast in meer dan 150 gemeenten in Vlaanderen. Reveil trekt dit jaar zelfs naar het buitenland.”

Eigen sound

“En er was ook ons Goed Nieuws-project, dat meer dan 100 Vlaamse gemeenten op Facebook voorzag van een online community met enkel positiviteit. Het leverde ons in het weekblad Knack de bijnaam op van meest geëngageerde band van Vlaanderen.”

“Maar nu is het hoog tijd om tussen de kerkhoven door ook weer clubs en festivals te verwarmen. We hebben de voorbije negen jaar niet stil gezeten met Zinger en zijn blijven repeteren. We zijn vooral op zoek geweest naar een eigen sound. Dat was een heel boeiende zoektocht.”

“Ons geluid is eigenlijk niet zo makkelijk te omschrijven. We houden met Zinger enerzijds van fanfares en bruine kroegen maar anderzijds ook van dromerige pop met veel zelfgemaakte geluiden. We hebben ook iets met droevige dingen van ons afschrijven in optimistische songs. Dat alles heeft geresulteerd in ‘The going on’. We gaan er een flinke lap op geven tijdens het concert op woensdag 17 april om 20.30 uur in De Kreun in Kortrijk.”

Info: www.wildewesten.be

The post Pieter Deknudt en Zinger stellen eerste album voor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“DNA- onderzoek zal uitwijzen wie het rooster heeft gegooid”: meerderjarige verdachten van dood trucker Gheorghe blijven in de cel

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

Netanyahu kan argumentatie Strafhof niet doorprikken

Het arrestatieverzoek tegen Israëlische toppolitici en Hamaskopstukken ziet er objectief en grondig onderbouwd uit. Ook het expertenverslag waarop hoofdaanklager Karim Khan steunt, heeft geen ideologische kleur. Enkele pro-Palestijnse activisten die expert Amal Clooney eerder de volle laag gaven, krabbelden maandag publiekelijk terug.

Lees meer »

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, volgens Iraanse staatstelevisie. Onduidelijkheid over lot inzittenden, waaronder president Raisi

Volgens de Iraanse staatstelevisie werd de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, teruggevonden door reddingswerkers. Dit nieuws wordt echter tegengesproken door andere media, en reddingsorganisatie Red Crescent. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het noorden van het land. Over de toestand van de inzittenden is nog niets geweten

Lees meer »

Massaal veel adoptieaanvragen voor geiten die piepklein eilandje overbevolken: “De respons is geweldig”

Er was eens een klein Italiaans eilandje genaamd Alicudi, dat al een twintigtal jaar overbevolkt werd door geiten. De burgemeester van het desbetreffende eiland kwam met een bijzonder creatieve oplossing: hij lanceerde een campagne waarbij hij het zeshonderdtal geiten ter adoptie stelde. De campagne blijkt nu een enorm succes te zijn, zo schrijft ‘The Guardian’.

Lees meer »

“Je waant je een god”: (ex-)kampioenen over knock-outs uitdelen én incasseren in aanloop naar historische kamp Fury-Usyk

Komt het tot een knock-out? Die spanning leeft vandaag in het gehypete WK-titelgevecht tussen Tyson Fury en Oleksandr Usyk. Alleen boksers weten hoe het voelt om de ultieme klap uit te delen of te incasseren. De Belgische wereldkampioen Yves Ngabu en ex-topper Freddy De Kerpel getuigen over hun ervaringen. En hoe kijkt een neuroloog naar een knock-out?

Lees meer »

“Charkiv wordt van aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”: Amerikaanse buitenlandminister onder vuur door gitaaroptreden in Kiev

Het gitaaroptreden dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken (62) eerder deze week gaf in een nachtclub in Kiev lijkt zijn doel volledig te hebben gemist. Hoewel Blinken een gevoelige snaar wou raken bij de Oekraïners, is het optreden bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. “Charkiv wordt van de aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”, klinkt het

Lees meer »

Barouche introduceert culinaire pita in Kortrijk

De toplocatie op de hoek van de Doorniksestraat en Lange Steenstraat, waar voorheen The Body Shop zat, wordt in het najaar ingenomen door het fast casual pita restaurant Barouche. Na Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel openen Wim Maeyaert en Nathaniël Van Waeyenberge hun zesde vestiging in Kortrijk. “We combineren de efficiëntie van een fastfoodketen met een aangename inrichting en zitgelegenheden.”<br

Lees meer »

Loslopend paard sterft na aanrijding

Een loslopend paard uit een kudde van vijf die in Lede ontsnapt was, overleefde een zware klap met een personenwagen niet. Het ongeluk gebeurde zaterdag om 23.30 uur op de Europaweg (N42) in de buurt van Napoleon Games Casino Zottegem.

Lees meer »