Pieter Deknudt en Zinger stellen eerste album voor

Het zijn spannende tijden voor Pieter Deknudt, frontman van Zinger. Negen jaar na de overwinning in ‘De Nieuwe Lichting’ stelt hij met zijn band het debuutalbum ‘The going on’ voor tijdens een concert op woensdag 17 april in De Kreun in Kortrijk.

Zingeris een vijfkoppig buitenbeentje in de Belgische muziekscene: half bruine-kroeg-fanfare, half spacepopband. Het kleurrijke dansorkest won in 2015 De Nieuwe Lichting, de grootste bandwedstrijd van het land op StuBru, met een sound die je doet dansen en mijmeren tegelijk. Die mix van melancholie en optimisme bracht hen eerder op de podia van Pukkelpop, Ancienne Belgique, vele clubs en talloze festivals.

“Negen jaar na onze winst is onze debuutplaat ein-de-lijk klaar”, stelt Pieter Deknudt. “Dat maakt van ons zonder twijfel de traagste De Nieuwe Lichting ooit, maar we kunnen perfect uitleggen waarom… Er is best veel gebeurd sinds 2015. Onze trompettist kwam na een smartelijk ongeval om het leven en dat verlies zorgdevoor eenheusereality check.”

“Daardoor zijn we heel intens bezig geweest met het opzetten vanhet project Reveil, dat op 1 november troostconcerten met muziek, poëzie en verhalen organiseert op begraafplaatsen rond zonsondergang. Dat initiatief isserieusuit zijn voegen gebarsten, want we zijn al te gast in meer dan 150 gemeenten in Vlaanderen. Reveil trekt dit jaar zelfs naar het buitenland.”

Eigen sound

“En er was ook ons Goed Nieuws-project, dat meer dan 100 Vlaamse gemeenten op Facebook voorzag van een online community met enkel positiviteit. Het leverde ons in het weekblad Knack de bijnaam op van meest geëngageerde band van Vlaanderen.”

“Maar nu is het hoog tijd om tussen de kerkhoven door ook weer clubs en festivals te verwarmen. We hebben de voorbije negen jaar niet stil gezeten met Zinger en zijn blijven repeteren. We zijn vooral op zoek geweest naar een eigen sound. Dat was een heel boeiende zoektocht.”

“Ons geluid is eigenlijk niet zo makkelijk te omschrijven. We houden met Zinger enerzijds van fanfares en bruine kroegen maar anderzijds ook van dromerige pop met veel zelfgemaakte geluiden. We hebben ook iets met droevige dingen van ons afschrijven in optimistische songs. Dat alles heeft geresulteerd in ‘The going on’. We gaan er een flinke lap op geven tijdens het concert op woensdag 17 april om 20.30 uur in De Kreun in Kortrijk.”

Info: www.wildewesten.be

The post Pieter Deknudt en Zinger stellen eerste album voor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elon Musk steekt de draak met wereldleiders en miljardairs met absurde AI-modeshow

Joe Biden in een rolstoel, Donald Trump in gevangenisplunje, Kamala Harris als ‘bikinibabe’, … Ze passeren allemaal de revue in een absurde video die Elon Musk maandag op X plaatste. Het gaat om een door AI-gegenereerde modeshow waarin wereldleiders en miljardairs op een catwalk wandelen in extravagante outfits. De beelden werden al tientallen miljoenen keer bekeken.

Lees meer »

Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht

Een nieuwe KMO-zone in de omgeving van de Tuileboomstraat en Muizelstraat in Sint-Eloois-Winkel komt er niet. De provincie heeft die plaats als zoekzone geschrapt. Dit tot grote tevredenheid van de omwonenden. Zij voerden dit voorjaar actie tegen de mogelijke komst van een KMO-zone. “We zijn erg opgelucht.”
The post Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht appeared first

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden van tiener door Nipah-virus

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

Bekend medisch labo uit Kortrijk failliet, dertig mensen op straat: “Overnemer haakte op het laatst af”

Over en uit voor Eurofins Labo Van Poucke in Kortrijk. Het medisch laboratorium moet de boeken neerleggen. Daardoor komen een dertigtal medewerkers op straat te staan. “Werd moeilijk als er weinig investeringen worden gedaan.”
The post Bekend medisch labo uit Kortrijk failliet, dertig mensen op straat: “Overnemer haakte op het laatst af” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kostenplaatje van 250 miljoen, 45.000 agenten en mysterie rond ‘Zorro’: alles wat u moet weten over “grootste openingsceremonie ooit”

Groot, groter, Parijs 2024. De openingsceremonie van de Olympische Spelen vanavond moet de strafste aller tijden worden. “Een unieke en historische gebeurtenis”, bouwde president Macron de spanning al op. Frankrijk spaarde alleszins kosten noch moeite voor de ceremonie. Met het overzicht hieronder bent u helemaal klaar voor het spektakel op en rond de Seine.

Lees meer »