Nieuwpoortse schepen Frans Lefevre stopt met politiek: “Fier op wat ik in al die jaren heb kunnen verwezenlijken”

De Nieuwpoortse schepen Frans Lefevre stopt met politiek. Dat kondigde hij vrijdagavond op een vrij emotionele manier aan.

Frans heeft er een politieke loopbaan van 36 jaar opzitten. “Ik werkte sinds 1986 bij de CM in Nieuwpoort. In 1988 kwam ik terecht bij de Nieuwpoortse CVP. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen raakte ik meteen verkozen en zo werd ik gemeenteraadslid”, doet hij zijn verhaal.

In 1994 kreeg zijn partij het voor het zeggen in Nieuwpoort. Frans werd in datzelfde jaar, omwille van zijn sociale bewogenheid, voorzitter van het OCMW. Een functie die hij 26 jaar lang uitoefende. Ondertussen bleef hij zijn werk bij de CM verderzetten. In 2019 werden door de hogere overheid de OCMW’s geïntegreerd in de steden en gemeenten. En maakten de OCMW-voorzitters deel uit van het schepencollege.

Afscheid na verkiezingen

Frans is als schepen tot op vandaag bevoegd voor Financiën, Informatica, Huisvesting en Woonbeleid, Toegankelijkheid (mindervaliden), Gezondheid en Welzijn. “Ik ben vooral fier op wat ik in al die jaren heb kunnen verwezenlijken zoals de creatie van het woonzorgcentrum in de stad. Maar de administratieve omslachtigheid, de bij momenten minder mensgerichtheid in de huidige maatschappij en de leeftijd deden me uiteindelijk beslissen om de politiek na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober vaarwel te zeggen”, aldus een vrij geëmotioneerde Frans Lefevre.

Frans zal nu vooral tijd vrij maken voor zijn familie, zijn tuin en zijn fiets. Ook zijn vrijwilligerswerk voor de Minder Mobiele Centrale blijft hij verderzetten. “Ik heb mijn politieke functies steeds graag uitgevoerd en ik kijk met een warm gevoel terug op mijn 36 jaar lange politieke carrière. En vooral: ik draag mijn collega’s een warm hart toe”, besluit Frans.

The post Nieuwpoortse schepen Frans Lefevre stopt met politiek: “Fier op wat ik in al die jaren heb kunnen verwezenlijken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De records van Parijs

Geen Olympische Spelen zonder records. Welke toptijden sneuvelen in het bad, op de piste en elders? Ontdek het in dit handige overzicht.

Lees meer »

Koksijde stimuleert klimaatideeën: “Gemeente nog aantrekkelijker, gezonder en comfortabeler maken”

Wie als buurt of vereniging een klimaatidee heeft om het leven in de buurt nog beter te maken, kan bij het lokaal bestuur aankloppen voor een burgerbudget. Koksijde moedigt dergelijke projecten aan met een budget van 500 tot 5.000 euro. In totaal wordt er 15.000 euro verdeeld.
The post Koksijde stimuleert klimaatideeën: “Gemeente nog aantrekkelijker, gezonder en comfortabeler maken”

Lees meer »

Basketbalspeelster Emma Meesseman uit Ieper zal vlag van België dragen tijdens openingsceremonie van de Olympische Spelen

Team Belgium liet woensdag via X (het vroegere Twitter) weten dat Emma Meesseman samen met ruiter Jérôme Guéry de vlag van ons land zal dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. Die vindt plaats nu vrijdag.
The post Basketbalspeelster Emma Meesseman uit Ieper zal vlag van België dragen tijdens openingsceremonie van de Olympische Spelen appeared first

Lees meer »

Brusselse YouTuber post opnieuw filmpje waarop te zien is hoe hij emmer met olie, water en bietensap over metropassagier gooit 

Op YouTube is er opnieuw een filmpje opgedoken van de Brusselse YouTuber ‘YaNike’ die toont hoe hij een mengsel van water, olie, bietensap en takken maakt en het daarna over een metropassagier gooit. De YouTuber werd in november al eens opgepakt en aangehouden voor eenzelfde filmpje. Vervoersmaatschappij MIVB heeft opnieuw een klacht ingediend.

Lees meer »

“Wat gaan ze doen? Middelkerke bij Oostende voegen? Over mijn lijk”: Jean-Marie Dedecker boort N-VA-voorstel over gemeentefusies de grond in

Hij mag dan in West-Vlaanderen de N-VA-lijst voor de federale verkiezingen hebben getrokken, het heeft Jean-Marie Dedecker niet belet om de plannen van die partij over verplichte fusies van gemeenten de grond in te boren.
The post “Wat gaan ze doen? Middelkerke bij Oostende voegen? Over mijn lijk”: Jean-Marie Dedecker boort N-VA-voorstel over gemeentefusies de grond in appeared first

Lees meer »

Niels Albert zingt de Brabançonne, maar vooral bier en frieten: Belgen vieren nationale feestdag op Tomorrowland

Het is vandaag 21 juli, de Belgische feestdag, en dat vieren ook veel Belgen op Tomorrowland. Average Rob en Omdat Het Kan zorgen voor één groot Belgisch feest op de Mainstage. Maar hoe goed kennen de Belgen nu eigenlijk hun eigen volkslied? Niels Albert toont alvast het goede voorbeeld. Al wordt snel duidelijk waar vooral de prioriteiten liggen van ‘ons

Lees meer »

Brand in Anderlecht mogelijk ontstaan door oververhitting batterij

Vanmorgen is de brandweer van Brussel uitgerukt voor een brand in een loft op de 1e verdieping van een gebouw met 3 woonlagen in de Georges Moreaustraat in Anderlecht. De bewoners, een moeder en haar 2 jonge kinderen, werden tijdig gewekt door de aanwezige rookmelders. Mogelijk is de brand ontstaan door de oververhitting van een batterij.

Lees meer »