Nieuwpoortse schepen Frans Lefevre stopt met politiek: “Fier op wat ik in al die jaren heb kunnen verwezenlijken”

De Nieuwpoortse schepen Frans Lefevre stopt met politiek. Dat kondigde hij vrijdagavond op een vrij emotionele manier aan.

Frans heeft er een politieke loopbaan van 36 jaar opzitten. “Ik werkte sinds 1986 bij de CM in Nieuwpoort. In 1988 kwam ik terecht bij de Nieuwpoortse CVP. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen raakte ik meteen verkozen en zo werd ik gemeenteraadslid”, doet hij zijn verhaal.

In 1994 kreeg zijn partij het voor het zeggen in Nieuwpoort. Frans werd in datzelfde jaar, omwille van zijn sociale bewogenheid, voorzitter van het OCMW. Een functie die hij 26 jaar lang uitoefende. Ondertussen bleef hij zijn werk bij de CM verderzetten. In 2019 werden door de hogere overheid de OCMW’s geïntegreerd in de steden en gemeenten. En maakten de OCMW-voorzitters deel uit van het schepencollege.

Afscheid na verkiezingen

Frans is als schepen tot op vandaag bevoegd voor Financiën, Informatica, Huisvesting en Woonbeleid, Toegankelijkheid (mindervaliden), Gezondheid en Welzijn. “Ik ben vooral fier op wat ik in al die jaren heb kunnen verwezenlijken zoals de creatie van het woonzorgcentrum in de stad. Maar de administratieve omslachtigheid, de bij momenten minder mensgerichtheid in de huidige maatschappij en de leeftijd deden me uiteindelijk beslissen om de politiek na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober vaarwel te zeggen”, aldus een vrij geëmotioneerde Frans Lefevre.

Frans zal nu vooral tijd vrij maken voor zijn familie, zijn tuin en zijn fiets. Ook zijn vrijwilligerswerk voor de Minder Mobiele Centrale blijft hij verderzetten. “Ik heb mijn politieke functies steeds graag uitgevoerd en ik kijk met een warm gevoel terug op mijn 36 jaar lange politieke carrière. En vooral: ik draag mijn collega’s een warm hart toe”, besluit Frans.

The post Nieuwpoortse schepen Frans Lefevre stopt met politiek: “Fier op wat ik in al die jaren heb kunnen verwezenlijken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nicki Minaj laat boze fans uren wachten bij concert Ziggo Dome: “Het is haar eigen verantwoordelijkheid”

Rapper Nicki Minaj (41) heeft Nederlandse fans donderdagavond lang laten wachten. Ze verscheen om 22.45 uur op het podium van de Amsterdamse Ziggo Dome, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van haar concert. Fans zijn woest, schrijven ze op sociale media. Kaartjeskopers kunnen een klacht indienen bij organisator Mojo, maar die wijst ook op de eigen verantwoordelijkheid en

Lees meer »

Slag aan de Leie voor 78ste maal herdacht in Kuurne

Vrijdagmorgen is in Kuurne reeds voor de78 ste maal de slag aan de Leie herdacht. Traditioneel was ook het Bataljon 12de Linie – Prins Leopold – 13de Linie uit Spa opnieuw van de partij tijdens deze herdenking waarbij 147 soldaten van dat bataljon het leven lieten.
The post Slag aan de Leie voor 78ste maal herdacht in Kuurne appeared

Lees meer »

Directeur Rebekka Buyse van De Klimtoren uit Jabbeke herstelt na val met fiets

Rebekka Buyse (55), directeur van De Klimtoren, kwam vorige week woensdag zwaar ten val toen ze ‘s morgens met de fiets naar haar school reed. Ze is even buiten strijd, maar het team van De Klimtoren neemt haar taken over zodat het schoolleven geen hinder ondervindt van haar afwezigheid. “Ik heb mijn lesje geleerd”, zegt Rebekka. “Vanaf nu ben ik

Lees meer »

Robert De Niro spreekt campagnespotje Biden in en waarschuwt voor “losgeslagen” Trump

“Van tweets na middernacht tot bleekwater drinken: we wisten dat Trump een ongeleid projectiel was als president”, zegt Robert De Niro, die daarna van de coronacrisis overgaat naar Trumps aanpak van de Black Lives Matter-protesten na de dood van George Floyd in 2020 – “traangas en een fotomoment”, verwijzend naar Trump die met een Bijbel in de hand poseerde voor

Lees meer »

Is het zeker dat de helikopter per ongeluk is neergestort? Politicologe en Iran-kenner over plotse dood Iraanse president

Het waren al woelige tijden in Iran met interne protesten en buitenlandse conflicten, maar met de plotse dood van president Ebrahim Raisi, die om het leven kwam bij een helikopterongeluk, komt het regime volgens politicologe en Iran-kenner Elly Mansoury (VUB) nog meer onder druk. “Het regime probeert zich machtig en eendrachtig te tonen, maar dat lijkt me een ‘mission impossible’

Lees meer »

Vrienden treffen gestolen wagen van Roeselarenaar aan in gracht: “Ze dachten dat er iets ergs gebeurd was met me”

Roeselarenaar Jasper Lensen werd in de nacht van zaterdag op zondag gewekt door vrienden die even voordien zijn wagen enkele honderden meter verder in de gracht zagen liggen. Een dief had omstreeks kwart voor 1 de Audi, die voor Jasper’s woning in de Groenestraat geparkeerd stond, gestolen.
The post Vrienden treffen gestolen wagen van Roeselarenaar aan in gracht: “Ze

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zelensky: “Oekraïne heeft dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar het vrije Westen mist snelheid in deze kwesties”

Volgens president Volodymyr Zelensky heeft Oekraïne dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar “mist het vrije Westen snelheid in deze twee kwesties”. Dat zei de Oekraïense president maandag in zijn dagelijks videotoespraak. Het Westen beloofde een jaar geleden al F-16’s aan Zelensky, maar die zijn nog steeds niet in Oekraïne aangekomen. Volgens deskundigen zorgen de lange levertijden ervoor dat Rusland

Lees meer »

Zwalpende bestuurder rijdt paal van trajectcontrole kapot: “Camera’s lagen op beide rijstroken”

Een ongewoon ongeval woensdag op de Oostendestraat in Leke (Diksmuide). Een zwalpende bestuurder reed er op volle snelheid op een vluchtheuvel en reed daar de paal voor de trajectcontrole kapot. “De camera’s kwamen op beide rijstroken terecht”, klinkt het bij de politie.
The post Zwalpende bestuurder rijdt paal van trajectcontrole kapot: “Camera’s lagen op beide rijstroken” appeared first on

Lees meer »