LIVEBLOG LEIPZIG-WOLFSBURG. Openda en co klimmen op voorsprong, Olmo knalt raak

Loïs Openda staat tegenover het Wolfsburg van Aster Vranckx en Sebastiaan Bornauw op zaterdag. Het team van Openda zit volop in de strijd om een Champions League-plaats. Kan Openda weeral beslissend zijn of zetten zijn Wolfsburg-Belgen hem een hak? Volg de ontwikkelingen van de match in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Russisch grondoffensief bij Charkiv gestopt volgens Kiev – “Poetin bereid tot staakt-het-vuren”

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen met een onderhandeld staakt-het-vuren dat de huidige slagveldlinies erkent. Dat melden vier Russische bronnen aan persagentschap Reuters. Tegelijk zou Poetin ook “bereid zijn om door te vechten als Kiev of het Westen niet reageren”. Intussen zegt het Oekraïense leger het Russische offensief in de regio Charkiv

Lees meer »

Ginstegrot favoriet bedevaartsoord voor ‘t Veerhuis

Naar jaarlijkse gewoonte houdt de vzw ‘t Veerhuis uit Kortrijk begin mei zijn bedevaart naar de Ginstegrot in Oostrozebeke. Zopas heeft de groep zijn 14de editie achter de rug.
The post Ginstegrot favoriet bedevaartsoord voor ‘t Veerhuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

FIRM waarschuwt voor uitholling van rechtsstaat in België: “Zorgwekkend, maar omkeerbaar”

Het Federaal Instituut voor de Rechten van de Mens maakt zich zorgen over de uitholling van de rechtsstaat in België. “Bepaalde fundamentele rechten en democratische basisprincipes lijken soms in vraag te worden gesteld”, zo zegt FIRM-directeur Martien Schotsmans in het jaarverslag. “In een bepaald aantal gevallen valt niet te ontkennen dat onze overheden zelf een democratisch basisbeginsel blijven schenden”, zegt

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Beelden tonen vermeende ontvoering 5 vrouwelijke Israëlische soldaten door Hamas

Israëlische media hebben woensdag beelden uitgezonden waarop te zien is hoe vijf Israëlische soldaten op 7 oktober ontvoerd worden door de extremistische Palestijnse organisatie Hamas. Het gaat om niet eerder vertoonde beelden, die werden vrijgegeven met de toestemming van de families van de vijf. Ondertussen gaan Noorwegen, Ierland en Spanje Palestina als staat erkennen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag

Lees meer »

Cassie Ventura, ex-vriendin van rapper Sean ‘Diddy’ Combs, reageert op beelden mishandeling: “Neem slachtoffers meteen serieus”

Cassandra ‘Cassie’ Ventura, de ex-vriendin van rapper Sean ‘Diddy’ Combs, vraagt dat verhalen van slachtoffers van huiselijk geweld meteen ernstig genomen worden. Vorige week publiceerde de Amerikaanse nieuwszender CNN beelden waarop te zien is hoe Combs Ventura slaat en schopt. Ventura had de rapper eerder aangeklacht voor verkrachting en misbruik. "Huiselijk geweld brak mij af tot een persoon die ik

Lees meer »

Mensen aan het werk krijgen gaat om zo veel meer dan centen

Er is in aanloop naar de verkiezingen één ding waarover bijna alle politieke partijen het eens zijn: het verschil tussen het inkomen van werkenden en niet-werkenden moet groter. Alleen zo kunnen we meer mensen motiveren om aan het werk te gaan. Klinkt logisch, zo eenvoudig is het niet.

Lees meer »

“Falende directie”, “gebrek aan strategie” en “risico op fraude”: Rekenhof vernietigend voor Overheidsdienst Justitie in audit

De Overheidsdienst Justitie krijgt kritiek in een ontwerpverslag van het Rekenhof. Het Rekenhof is scherp voor de directie van de overheidsdienst, en voor het kabinet van de minister van Justitie, dat zou tussenkomen in aanbestedingsprocedures. Dat de overheidsdienst zo vaak met consultants werkt, leidt "tot een frauderisico waarvan iedereen zich bewust is, maar dat onvoldoende wordt beheerst", aldus het Rekenhof.

Lees meer »

Eerste Markt op De Waaiberg in Gits

Op zondag 2 juni gooit vzw Unie-K De Waaiberg haar deuren open tijdens Markt op De Waaiberg. Van 10 tot 18 uur heten de bewoners en begeleiders iedereen welkom om een kijkje te nemen op de plaats waar volwassenen met een meervoudige beperking of met een niet-aangeboren hersenletsel hun thuis vinden. Lekker en creatief “Het
The post Eerste Markt

Lees meer »

Leerkracht (47) stuurde dickpic naar 16-jarige leerling, maar gaat nu vrijuit: “Hij verstoorde rust leerling niet”

Hij verstuurde een ‘dickpic’, een foto van zijn geslachtsdeel, naar een 16-jarige leerling, gaf dat toe en nam ontslag én toch wordt een 47-jarige leerkracht uit Diksmuide er niét voor gestraft. De reden? D. werd vervolgd voor belaging van de jongen maar dat acht de rechter niet bewezen. “Het eenmalig sturen van een foto via Snapchat, waar het beeld na

Lees meer »

Van boksen tot triatlon: onder anderen Delfine Persoon en Frederik Van Lierde begeleiden vijf bekende Vlamingen in ‘De Strijd om Goud’ op VTM GO

Ook in de showbizzwereld barst de strijd om goud los. In de gloednieuwe SHORTIE ‘De Strijd om Goud’, vanaf 24 mei elke vrijdag exclusief op VTM GO, nemen zangeres Pauline Slangen, actrice Jamie-Lee Six, acteur Malik Mohamed en content creators Jonatan Medart en Gerben Tuerlinckx het tegen elkaar op in vijf sportdisciplines. Ze worden gecoacht door ex-topatleten Robin De Vos,

Lees meer »

Groen licht voor 300 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs

De Vlaamse regering geeft groen licht voor twee nieuwe scholen buitengewoon onderwijs en extra aanbod in acht scholen. Zo komen er opnieuw zowat 300 extra schoolbanken bij voor kinderen met een autismespectrumstoornis, een gedragsstoornis, een emotionele stoornis, een verstandelijke beperking, een auditieve beperking of een spraak- of taalstoornis, meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Douane zet 3 nieuwe mobiele scanners in tegen drugstrafiek

De douane heeft 3 mobiele scanners in gebruik genomen in de strijd tegen drugshandel. Tegen het einde van 2024 moeten er 9 scanners de baan op om alle risicocontainers door te lichten. "Dit is onze nieuwe zware artillerie", zegt Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal van de douane.

Lees meer »