LIVE ATLETICO MADRID-GIRONA (14u). Belgen Witsel en Vermeeren starten op de bank tegen seizoensrevelatie Girona

Atlético Madrid, met Axel Witsel en Arthur Vermeeren op de bank, neemt het op tegen Girona FC, de stuntploeg in LaLiga. Girona, dat de heenwedstrijd won met 4-3, zou bij winst een kloof van 10 punten hebben tegenover Los Colchoneros. Atlético Madrid, dat nog volop meedoet voor een plaats in de Champions League, wil dit logischerwijs niet zomaar laten gebeuren. Krijgen we een even spectaculaire wedstrijd als in Girona? Volg het hier! 

Meer krantenkoppen in België

Als het kasteel een lusthof wordt

17:30 Kasteel d’Ursel in Hingene ontpopt zich de komende maanden als een ‘maison de plaisance’. Zestig kunstenaars tasten er de zachte en pikantere randen van de erotiek af. Met humor en feminisme als af…

Lees meer »

“‘F*ck, die bal is erachter’, zei Odoi tegen Mignolet”: voetbalpodcast ‘vier-nul’ over waanzinnige apotheose

De laatste aflevering van ‘vier-nul’ en we hebben een landskampioen. Maar wat scheelde het. Odoi nadat hij de bal wegtrapte tegen Mignolet: “F*ck, die is erover”. Dé fase die over de titel besliste, is hoofdvoer voor de vaste analisten Marc Degryse, Frank Boeckx en Jarno Bertho bij presentator Aster Nzeyimana. Net als de hectische minuten, inclusief veldbestorming, die daarop volgden.

Lees meer »

Honderden mensen rollen vrijwillig om ter snelst van berg in jaarlijkse kaasrol-race: “Heerlijke traditie”

De jaarlijkse kaasrol-race heeft dinsdag weer heel wat deelnemers gelokt naar het Britse Gloucestershire. Mannen, vrouwen én kinderen rolden daar vrijwillig van een berg achter een bol kaas. Wie eerst beneden is, wint een double Gloucester van liefst 3,5 kilo. De traditie gaat al honderden jaren door op de heuvel ‘Cooper’s Hill’, de plek waar de kaas wordt gemaakt. Sommige

Lees meer »

Nicki Minaj woest na arrestatie voor bezit softdrugs in Nederland, show in Manchester ondanks vrijlating afgelast: “Ze zijn geslaagd in hun plan”

De Amerikaanse rapper en zangeres Nicki Minaj heeft in de nacht van zaterdag op zondag na aankomst in Manchester haar fans bedankt voor alle steun, nadat ze zaterdag werd gearresteerd toen ze wilde vertrekken vanaf vliegveld Schiphol. Ze hekelde in felle bewoordingen haar arrestatie op de Nederlandse luchthaven. In haar bagage zaten softdrugs. Kort voor 22 uur werd Minaj vrijgelaten

Lees meer »

FC De Kampioenen inspireren kermisweekend

Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni draait de kermis in Zwevezele op volle toeren. Het Feestcomité maakt er weer een boeiende driedaagse van, met als hoogtepunten een stratenloop op vrijdag, een festivalsfeertje op zaterdag, en een gastoptreden van acteur Herman Verbruggen (Marc Vertongen in FC De Kampioenen) op zondag.
The post FC De Kampioenen inspireren

Lees meer »

Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt: verder onderzoek nodig naar identiteit slachtoffer

Een persoon is woensdagmiddag op de Nederlandse luchthaven Schiphol in een draaiende vliegtuigmotor van een passagiersvliegtuig van KLM terechtgekomen en overleden. De Koninklijke Marechaussee (Nederlandse rijkswacht) is nog niet klaar met het onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer. Een woordvoerder zegt woensdagavond dat er mogelijk donderdag meer informatie komt. De vlucht is woensdagavond alsnog vertrokken met een ander toestel

Lees meer »

Aantal verkeersdoden lichtjes gedaald begin dit jaar

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar is het aantal doden op onze wegen lichtjes gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal letselongevallen blijft hetzelfde. Dat blijkt uit de laatste veiligheidsbarometer van verkeersinstituut Vias, op basis van cijfers van de federale politie.

Lees meer »

Met nieuwste theaterstuk komt Sven De Ridder Company voor het eerst ook naar Blankenberge én Wevelgem, maar ook naar het vertrouwde Izegem

De tweede helft van de maand mei, dat is zo stilaan de periode geworden dat de Sven De Ridder Company de pers bijeen roept om hun nieuwste theaterstuk voor de komende zomer voor te stellen. En dat was ook dit jaar niet anders. Dus trok de voltallige Vlaamse en Nederlandse pers naar de luchthaven van Deurne om meer info te

Lees meer »

Ontbossing in Cerrado in Brazilië overstijgt die in Amazonegebied

De ontbossing in de Cerrado in Brazilië, het savanneachtige gebied dat bekendstaat om zijn rijke biodiversiteit, is sterk toegenomen in 2023. Ze is voor het eerst zelfs groter dan de ontbossing in het Amazonegebied. Dat blijkt uit het jaarrapport van MapBiomas, een collectief van ngo’s en Braziliaanse universiteiten.

Lees meer »

Huiszoeking in Europees Parlement in onderzoek naar Russische inmenging

Belgische speurders zijn binnengevallen in de kantoren van het Europees Parlement. De huiszoeking kadert in een onderzoek naar Russische inmenging door het Voice of Europe-netwerk, waar ook Vlaams Belangers interviews gaven. “De huiszoeking is vanmorgen gebeurd”, bevestigt Eric Van Duyse, woordvoerder van het federaal parket. “Die vindt plaats in het kantoor van een parlementariër.”

Lees meer »