Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen familievoorstelling over Mowgli

De Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen op 21 april de familievoorstelling Mowgli van de Wolvenhorde. Een uniek verhaal dat gebaseerd is op het alombekende The Jungle Book. Ze gooien het daarmee over een wat luchtige boeg en willen vooral kinderen en families aanspreken.

De Koninklijke Stadsfanfaren Izegem hebben al heel wat prachtige concerten en optredens op hun palmares staan, maar op zondag 21 april houden ze het wat speelser. De groep muzikanten brengt de familievoorstelling Mowgli van de Wolvenhorde naar Cultuurhuis De Leest.

“We wilden met deze voorstelling vooral kinderen en tieners warm maken om ook eens naar een muziekvoorstelling te komen. Klassieke muziek kan namelijk perfect dienen voor een jong publiek.” vertelt Gilles Demeurisse, die dirigent is van de voorstelling.

Het concert wordt er eentje met een verhaal. “We brengen het verhaal dat gebaseerd is op The Jungle Book, het boek van Rudyard Kipling. Het gaat over een jongen die grootgebracht wordt door wolven in een wereld die vaak onvoorspelbaar en best vijandig is. We snijden zo thema’s als respect, verandering en afscheid aan, maar we hebben het ook over ondeugende jongens en wijze panters.”

Bert vertelt

“We kregen met ons fanfareorkest de kans van componist Marc Goris om deze unieke voorstelling te brengen en daar zijn we natuurlijk blij om. Om het verhaal optimaal te brengen, gingen we op zoek naar een begenadigd verteller en die vonden we in Bert Verbeke. Je kan hem kennen van televisieseries als Lisa en Coppers, maar ook in de theater- en musicalwereld is hij geen onbekende. Hij zal het verhaal vertellen en het publiek helemaal meenemen in de wereld van Mowgli.”

De voorstelling gaat op zondag 21 april om 16.30 uur van start. “We hopen heel wat kinderen en jongeren naar De Leest te brengen. We zorgen daarnaast voor gratis kaarten voor organisaties voor mensen met een beperking om ook hen de kans te geven van onze voorstelling te genieten.”

Info: Tickets voor Mowgli van de Wolvenhorde bestel je via de site van De Leest. Volwassenen betalen 18 euro, kinderen jonger dan 12 jaar betalen 15 euro.

(MV)

The post Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen familievoorstelling over Mowgli is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. Laura Tesoro bouwt feestje op de Korenmarkt

Dag twee van de Gentse Feesten is volop aan de gang! Of eerder, nacht twee. Het weer is zwoel, de pleinen staan vol. Niet in het minst de Korenmarkt, waar Laura Tesoro intussen op de planken staat. Het verwachte onweer blijft intussen uit en het ziet ernaar uit dat Gent voor de tweede nacht op rij een stevige bezoekerspiek mag

Lees meer »

Kom op tegen Kanker vraagt structurele financiering voor sociaal tolken

Kom op tegen Kanker (KOTK) vraagt, met de steun van een tiental zorgorganisaties, de Vlaamse onderhandelaars om een structurele financiering voor sociaal tolken in ziekenhuizen en de eerstelijnszorg. Om kosteloos een tolk te laten inzetten bij complexe, medische gesprekken in de somatische zorg, zal jaarlijks goed een half miljoen euro vrijgemaakt moeten worden, schat KOTK.

Lees meer »

Weer ruzie binnen Open Vld na benoeming Goedele Liekens als senator: “Ze maken het groter dan het is. Stop it”

Dat Goedele Liekens (Open Vld) via een achterpoortje – als gecoöpteerd senator – weer een job krijgt in de Wetstraat, doet enkele liberalen zoals vanouds publiekelijk over de straatstenen rollen. Andere Open Vld’ers zien dat met lede ogen aan. Of hoe een zitje in “het sterfhuis” voor een tweespalt in de partij zorgt. “Beseffen ze niet dat het één voor

Lees meer »

Koksijde baart een digitale drieling

Met trots kondigt het lokaal bestuur de geboorte aan van een mooie digitale drieling. Het gaat om de lancering van drie websites. De gemeentelijke webstek (www.koksijde.be) kreeg een make-over en ook de toeristische website (visitkoksijde.be) kreeg een nieuw jasje aangemeten. De gloednieuwe website www.jonginkoksijde.be is de go-to plek waar kinderen, jongeren (en hun ouders) informatie en inspiratie vinden.
The

Lees meer »

Atleten ontvluchten eigen feestje in Parijs

Er werd gevreesd voor een aanslag of een politieke manifestatie, maar het werd uiteindelijk een aanhoudende regenbui die de openingsceremonie van de Olympische Spelen in het water deed vallen. Duizenden atleten, onder wie de Belgische, ontvluchtten hun eigen feestje. Ook koning Filip en premier De Croo hielden het na een half uur voor gezien.

Lees meer »

Waar zijn die Hollanders? Dimitri Vegas & Like Mike bezweren waanzinnige mensenzee op Tomorrowland

Van links… naar rechts. Op het voorbije EK voetbal gooide het Oranje legioen hoge ogen in Duitsland, op Tomorrowland zijn het Dimitri Vegas & Like Mike die de mensenzee synchronisch bezweren. Overtuigend gewonnen thuismatch. Het Belgische blazoen opgesmukt dankzij de ‘Kings of Tomorrowland’ op de twintigste editie van hún festival. Al is die ‘Crowd Control’ – trouwens al vroeger ingeburgerd

Lees meer »

Verdachten van moord op Belgisch echtpaar op Tenerife uitgeleverd aan Spanje: “Camerabeelden tonen hoe verdachte met twee vuilniszakken huis van Laura (67) en Marc (71) verlaat”

De twee verdachten die vorige maand in ons land zijn opgepakt voor de moord op het Belgische echtpaar Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) op Tenerife, zijn vorige week uitgeleverd aan Spanje. De Guardia Civil analyseerde ondertussen “duizend uur” aan beeldmateriaal. Daarop is onder meer te zien hoe een van de verdachten na uren de woning van het echtpaar

Lees meer »