Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen familievoorstelling over Mowgli

De Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen op 21 april de familievoorstelling Mowgli van de Wolvenhorde. Een uniek verhaal dat gebaseerd is op het alombekende The Jungle Book. Ze gooien het daarmee over een wat luchtige boeg en willen vooral kinderen en families aanspreken.

De Koninklijke Stadsfanfaren Izegem hebben al heel wat prachtige concerten en optredens op hun palmares staan, maar op zondag 21 april houden ze het wat speelser. De groep muzikanten brengt de familievoorstelling Mowgli van de Wolvenhorde naar Cultuurhuis De Leest.

“We wilden met deze voorstelling vooral kinderen en tieners warm maken om ook eens naar een muziekvoorstelling te komen. Klassieke muziek kan namelijk perfect dienen voor een jong publiek.” vertelt Gilles Demeurisse, die dirigent is van de voorstelling.

Het concert wordt er eentje met een verhaal. “We brengen het verhaal dat gebaseerd is op The Jungle Book, het boek van Rudyard Kipling. Het gaat over een jongen die grootgebracht wordt door wolven in een wereld die vaak onvoorspelbaar en best vijandig is. We snijden zo thema’s als respect, verandering en afscheid aan, maar we hebben het ook over ondeugende jongens en wijze panters.”

Bert vertelt

“We kregen met ons fanfareorkest de kans van componist Marc Goris om deze unieke voorstelling te brengen en daar zijn we natuurlijk blij om. Om het verhaal optimaal te brengen, gingen we op zoek naar een begenadigd verteller en die vonden we in Bert Verbeke. Je kan hem kennen van televisieseries als Lisa en Coppers, maar ook in de theater- en musicalwereld is hij geen onbekende. Hij zal het verhaal vertellen en het publiek helemaal meenemen in de wereld van Mowgli.”

De voorstelling gaat op zondag 21 april om 16.30 uur van start. “We hopen heel wat kinderen en jongeren naar De Leest te brengen. We zorgen daarnaast voor gratis kaarten voor organisaties voor mensen met een beperking om ook hen de kans te geven van onze voorstelling te genieten.”

Info: Tickets voor Mowgli van de Wolvenhorde bestel je via de site van De Leest. Volwassenen betalen 18 euro, kinderen jonger dan 12 jaar betalen 15 euro.

(MV)

The post Koninklijke Stadsfanfaren Izegem brengen familievoorstelling over Mowgli is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meryl Streep krijgt ere-Gouden Palm in Cannes

Het is een bijzondere dag voor Meryl Streep (74). De Amerikaanse actrice krijgt dinsdagavond een ere-Gouden Palm tijdens de openingsavond van de 77ste editie van het filmfestival van Cannes. Daarmee krijgt ze erkenning voor haar grote bijdrage aan de filmindustrie.

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en rijverbod voor visser die werd klemgereden na knotsgekke achtervolging: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug”

Aan de waterkant in Damme kreeg een Torhoutse visser het aan de stok met een minderjarige. Omdat P.V. daarbij met een mes zou hebben gezwaaid, snelde de politie ter plaatse. De twintiger stoof er in zijn wagen vandoor en kon pas in Knokke worden klemgereden. De Brugse rechtbank gaf hem zes maanden voorwaardelijke celstraf en acht dagen rijverbod.
The

Lees meer »

Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren open

Bij Hof Ter Linde in de Sijselestraat in Oedelem is er zondag 19 mei een grote opening. Sinds Emma Van Landuyt (21) en Arthur De Brabander (23) het bedrijf willen overnemen, startten ze met een hoevewerking. Om die ruchtbaarheid te geven, gooit de kersverse hoevewinkel dit weekend de deuren open.
The post Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Wat is hun vermogen en reikwijdte? De clash in cijfers – Ronaldo kijkt toe vanop eerste rij

Alle ogen op de megakamp. Later vandaag, rond middernacht Belgische tijd, nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Tijdens de weging was er al behoorlijk wat animo tussen de twee titanen.

Lees meer »

Vlaanderen duidt toekomstige centra gespecialiseerde invasieve beroertezorg aan, waaronder az groeninge

Elk jaar, op de tweede dinsdag in mei, is het de Europese Dag van de Beroerte. Het tijdig herkennen van een beroerte – in de top 10 van belangrijkste aandoeningen in Vlaanderen – is ontzettend belangrijk, het organiseren van een kwaliteitsvol aanbod van beroertezorg is dat evenzeer. Vlaanderen neemt daarom acht ziekenhuizen op in haar planning voor centra invasieve beroertezorg,

Lees meer »

Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën

Het is stilaan een jaarlijkse traditie bij FC Passendale dat het seizoen afgesloten wordt met de voetbalfeesten. Naast een tornooi voor jeugdploegen werd ook nu weer een wedstrijd gespeeld tussen de reserven en de oude gloriën.
The post Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën appeared first on KW.be.

Lees meer »