Joost Klein niet van plan om Songfestival te laten schieten na oproep collega-artiesten: “Maar ik hoor de pijn”

De Nederlandse Songfestivalkandidaat Joost Klein is niet van plan om het Eurovisiesongfestival aan zich voorbij te laten gaan. Dat zegt hij in de Nederlandse pers. Gisteren riepen collega-artiesten de zanger op om volgende maand thuis te blijven vanwege de deelname van Israël aan de liedjeswedstrijd. 

Meer krantenkoppen in België

Eerste expo van Willy (71) in de Sint-Janskapel in Wervik: “Mensen zullen verrast zijn dat ik ook schilder”

In de Sint-Janskapel op de Steenakker in Wervik exposeert Willy Degryse (71) uit Geluwe een week lang zijn schilderijen. Hij stelt voor de allereerste keer zijn werken alleen tentoon. “Er zullen 95 schilderijen te zien zijn, van realistisch tot abstract”, zegt Willy.
The post Eerste expo van Willy (71) in de Sint-Janskapel in Wervik: “Mensen zullen verrast zijn dat

Lees meer »

KIJK. “Helikopterpiloot zou Mossad-agent Eli Kouptar zijn”: analist Israëlische tv blundert met internetgrap over dood Iraanse president

Een analist van de Israëlische televisiezender i24news heeft een blunder begaan op televisie. Hij citeerde informatie die circuleert op de berichtenapp Telegram dat de helikopterpiloot, die betrokken was bij de dood van de Iraanse president Raisi, een Mossad-agent was die ‘Eli Kouptar’ heette. Overduidelijk een grap, maar dat had de analist zelf schijnbaar niet door. De beelden van het incident

Lees meer »

Ook op minifestival FUN K-Town zat de sfeer goed tijdens Sinksen

Bij de eerste zonnestralen op Presinksen donderdag 16 mei haalden verschillende organisatoren, waaronder Joran Vanhoenacker en Flor De Baene van FUN K-Town, opgelucht adem. Het voorspelde hevige regenweer liet zich enkel vrijdagnacht even kennen. “We hebben ongelooflijk veel geluk gehad”, vertelt Joran, die wel de dag na Sinksen in de regen de laatste restanten van FUN K-Town verwijdert.
The

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s mag Dirk (58) bijna elke dag verwachten: “Ik moest een zaak vinden waar ik niet te veel vermagerde”

Donderdagochtend opende de nieuwe McDonald’s in Ingelmunster de deuren. Tot grote vreugde van Dirk De Baene, die wekelijks een vijftal keer in één van de vestigingen van zijn favoriete restaurant van hamburgers en frieten smult. “Vroeger moest ik naar Roeselare of Kortrijk. Nu is er een McDonald’s op één kilometer van mijn huis”, glundert de 58-jarige Ingelmunstenaar die een spijsverteringsziekte

Lees meer »

Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na duw en zware val vriendinnetje op 18de verjaardag: “Wettige zelfverdediging”

Een 23-jarige jongeman uit Roeselare is ruim vier jaar nadat zijn ex-vriendin op het verjaardagsfeest voor haar 18de verjaardag ongelukkig ten val kwam na een duw vrijgesproken. Voor de jongeman betekent dat (voorlopig) dat hij niet moet opdraaien voor enkele duizenden euro schadevergoeding. De rechter vond dat hij uit wettige zelfverdediging handelde.
The post Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na

Lees meer »

Engels kerkje heeft een nieuwe aalmoezenier

Het Engels kerkje, of de Saint George’s Memorial Church, in de Elverdingestraat heeft sinds een goeie maand weer een aalmoezenier. Na deze korte verkenning van het terrein de afgelopen weken wil Richard Clement, een van de voormalige geestelijke herders van de Royal Air Force (RAF), zich ook graag voorstellen aan onze lezers.
The post Engels kerkje heeft een nieuwe

Lees meer »

“Mensen kiezen altijd de kant van land in oorlog”: Fury heeft opvallende verklaring waarom Oekraïner Usyk tot winnaar werd uitgeroepen

Oleksandr Usyk (37) is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten, nadat hij na een niet-unanieme beslissing van de jury werd uitgeroepen tot winnaar van de megakamp tegen Tyson Fury (35). Voor Usyk, die volgens Fury “naar het ziekenhuis moest met een gebroken kaak”, was het een emotionele overwinning: “Dit is voor Oekraïne!” Fury was het echter niet

Lees meer »

Tom Viaene maakt opwachting in zesde aflevering van Nonkels: “Kleine bijrol, maar heerlijke ervaring”

Op donderdag 23 mei is de gewezen Ingelmunsternaar Tom Viaene te zien in de zesde aflevering van Nonkels op Play4. Hij speelt Floris, de assistent van een wedding planner. “Het is een kleine bijrol, maar het waren twee heerlijke dagen op de set”, vertelt hij.
The post Tom Viaene maakt opwachting in zesde aflevering van Nonkels: “Kleine bijrol, maar

Lees meer »